ACTUALIZARE: 100 de dosare soluționate DEFINITIV pe darea în plată. Bancpost, marele perdant. Tribunalul București, favorabil împrumutaților

Conform datelor existente pe portal.just.ro la data de 19 mai 2017, situația dosarelor soluționate definitiv pe darea în plată este destul de echilibrată. Există 43 de decizii definitive favorabile împrumutaților, respectiv 57 de soluții definitive favorabile băncilor/recuperatorilor.

Nu este neapărat relevantă această statistică din perspectiva proceselor câștigate de către bănci/recuperatori, din moment ce informațiile de pe portalul instanțelor de judecată arată că debitorii fie nu au îndeplinit condițiile de admisibilitate prevăzute de Legea dării în plată nr. 77/2016, fie notificarea formulată și transmisă băncii de către debitor nu era una conformă. Pe de altă parte, cu siguranță, în anumite cazuri, vorbim și despre concepția judecătorului, din moment ce ar trebui să analizeze și condiția impreviziunii, ceea ce presupune un grad înalt de subiectivism.

Pentru că am început deja să primim o serie de hotărâri, în perioada următoare vom redacta un articol în care o să arătam care au fost motivele pentru care s-au pierdut definitiv unele procese.

Tribunalul București a dat cele mai multe soluții favorabile împrumutaților, în timp ce la polul opus se află Tribunalul Bihor. Lista completă a dosarelor, pe tribunale, se regăsește în documentul de tip excel atașat postării (vezi mai jos). 

Puteți utiliza în instanță deciziile definitive. Unele dintre acestea pot fi găsite pe site-ul www.rolii.ro. Pentru a efectua o căutare pe acest site, veți avea nevoie de numărul și data hotărârii. Acestea din urmă le obțineți printr-o simplă căutare a numărului de dosar pe site-ul portal.just.ro.

De asemenea, regăsiți mai jos situația pe fiecare bancă în parte: 

 

Statistica DEFINITIVE pe darea in plata

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *