BOSNIA: Addiko Bank acceptă de bunăvoie conversia creditelor din CHF la cursul de la data acordării împrumutului

Addiko Bank, o bancă austriacă cu activitate în Croația, Bosnia, Serbia, Muntenegru și Slovenia, acceptă de bunăvoie, în BOSNIA, să convertească creditele din CHF la cursul de la data acordării împrumutului. Cu alte cuvinte, bancă acceptă conversia la cursul istoric.

Din informațiile pe care le avem, Addiko Bank deține circa 97% dintre creditele în CHF acordate populației în Bosnia. Asta înseamnă circa 12.000 de contracte convertite. Mai mult decât atât, în Bosnia există 4500 de procese privind creditele în franci elvețieni, rata de succes fiind de 95%.

Se pare că s-a ajuns la această soluție după ce Asociația utilizatorilor de servicii financiare din Bosnia și Herțegovina (UKK-Svicarac) a avut o întrevedere cu reprezentanții băncii Addiko, în urma căreia părțile au agreat asupra soluției de conversie la cursul de la data acordării împrumuturilor în franci elvețieni.

Informațiile ne-au fost furnizate de către dna. Alja Pestar, președinte Združenje Frank Slovenia (Asociația Franc) căreia îi mulțumim pe această cale.

Mai multe informații despre Addiko Bank veți regăsi pe pagina oficială a instituției.

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci