Cand angajatul pretinde ca nu vorbeste in numele angajatorului

Pamflet din Republica San Lorenzo

Se ia un individ, sa-i spunem BUG. Acest BUG se lauda cu o experienta in jurnalism de peste 17 ani si este angajat al unei banci nationale…

Cu ce se remarca subiectul nostru in toata activitatea lui? Ca orice jurnalist (ne)respectabil, este adeptul berii (ce urat miroase bautura asta… bleaah) si face publica aceasta preferinta adoptand, la un moment dat, o poza de profil pe pagina de socializare cu… ati ghicit, bere! Mai mult, imaginile cu sticle de bere se repeta aproape constant, dovada ca al nostru nu renunta usor la ale lui.

Sa nu credeti cumva ca jocurile retelelor de socializare sunt doar pt copii, nuuuuuu, dansul este fan  „Storm Fall” si isi ascute inteligenta in aceasta competitie de anvergura impotriva unor adolescenti. Fotografiile postate pe aceeasi retea de socializare sunt facute in afara tarii, de unde tragem concluzia ca omul nostrum nu gaseste nimic frumos si interesant in tara  unde s-a nascut, a crescut si isi desfasoara activitatea. Dar na, cand sufletul e tanar, ce mai conteaza parul alb si ridurile? Pana aici cred ca v-ati dat seama despre spiritul lui rebel si nelinistea perpetua ce razbate din activitatile sale.

Pentru ca trebuie sa aiba si un job oficial, sa spunem ca este consultant strategie. Probabil va intrebati: ce inseamna asta? Ar fi culmea sa stiti! Sunt absolut convins ca nici el nu stie… sau poate a convins prin strategia de la  Storm Fall ca altfel nu-mi explic. Daca-i citim articolele, observam ca nu face decat sa isi proslaveasca sefii, sa intre “la rupere” la oricine isi permite un punct de vedere contrar sefilor sai (el, saracul, nu are unpunct de vedere personal… ce i se dicteaza, aia scrie) si sa isi asume rolul de postac atunci cand timpurile o cer. Daca ar fi sa aleg un cuvant ca definitie, as alege TROMPETA. Partea cea mai frumoasa este cand isi semneaza articolele si sustine ca ideile expuse ii apartin 100% si ca nu apara pe nimeni. Imi permit sa-l citez „Din punctul meu de vedere, calitatea mea de angajat al Bancii Nationale a Republicii San Lorenzo nu ma descalifica in avea opinii legate de problematica economica, ci dimpotriva. Nu mi se pare nimic in neregula de a apara Banca Nationala atunci cand este atacata nejustificat, fara a preciza ca lucrez aici”. Ingust acest punct de vedere al individului, zau asa! Imi aminteste de arogantele lui Jiji Becali. Mai mult, spune raspicat individul „Calitatea mea de editorialist nu este data de B.N. , ci de cei peste 17 ani de experienta de presa scrisa, avand la activ nenumarate editoriale ca si mii de alte articole de presa publicate in jurnale de prestigiu national”… nenumarate editoriale (nu e cumva manelistic, un fel de „fara numar, fara numar”?) si mii de articole in jurnale de prestigiu national (exista asa ceva la noi, jurnal de prestigiu national ???) ?? In astea sunt incluse si scrierile de proslavire a sefilor intru marirea primei datatoare de vacante in Cipru si Grecia? Se iau in calcul si comentariile de pe retelele de socializare ?

In cazul in care va intrebati ce alte relatii ar mai avea acest individ cu sistemul bancar, sper sa nu va surprinda faptul ca detine actiuni la Raiffeisen (da, banca acuzata in mai toate tarile europene) si are 6!! depozite bancare (sau echivalent) la BT si 2 conturi curente (sau echivalent) la BP. Altfel spus, bancile sunt viata lui!

Poate va intrebati ce salariu primeste pentru „mii de articole si nenumarate editoriale”… e secret!  Ca doar e angajat la B.N. unde veniturile sunt secrete. Nu va ganditi iar la placa veche cu liberul acces la informatii si transparenta institutiilor pentru ca nu se aplica la toate institutiile, va rog ! B.N. in San Lorenzo este ceva special, este un stat in stat unde nu se aplica legile muritorilor de rand. La aceasta institutie pensionarea vine doar prin deces iar raspunderea in fata legii este inexistenta! Acum intelegeti toti de ce BUG al nostru este asa un vajnic aparator al sefilor lui indiferent de elucubratiile acestora. Face si el ce a auzit la Parazitii: vrea sa devina un sef mai mic si se foloseste de metode in care limba si saliva sunt esentiale.

Raid

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Este chiar profi sa castigi bani pentru ca sustii interesele unor oameni si companii care extrag bani de la milioane de concetateni, fara limita, fara justificare si chiar abuziv, dincolo de litera legii. Ce mai conteaza morala, logica si dreptatea?… In stilul manelist, sa curga banul – fara numar!

Comments are closed.