ACTIUNILE GRUPULUI BROM ACTIV AU DUS LA SANCTIONAREA BANCII ROMANESTI

In urma sesizarilor membrilor Grupului Brom Activ, ANPC a aplicat Bancii Romanesti o amendă de 40.000 de lei și a obligat-o să aducă la conformitate toate contractele de credit în termen de 30 de zile (până pe 3 septembrie). Deasemenea a obligat  banca să modifice 27.000 de contracte de credit, mai precis sa elimine comisionul de administrare cont la toate aceste contracte.

Surse din interiorul ANPC ne-au declarat ca Banca Romaneasca in acest moment nu mai recunoaste ca acestor sanctiuni se supun cele 27000 de contracte, ci numai in numar de circa 3000, fapt pentru care dorim ca organele competente sa se sesizeze si sa ia masurile legale impotriva bancii.

Ce uita Banca Romaneasca este faptul ca aceasta a prezentat  in prima faza un document oficial ANPC din care reiese clar ca sanctiunea complementara aplicata bancii si anume eliminarea comisionului de administrare cont, vizeaza toate cele 27000 de contracte de credit. Este vorba despre contractele de credit ipotecar si contractele de nevoi personale fara garantii, contracte carora banca le mai percep si alte comisioane ce contravin Art.36 din OUG-50/2010:

Art. 36
Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor, dupa caz, penalitati, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.

In acest moment Banca romaneasca ignora Ordinul Presedintelui ANPC nr.268/03.07.2015 si percepe in continuare debitorilor acest comision de administrare cont , fapt ce contravine Art.88, al.3 din OUG-50/2010:

Art. 88
(1) Odata cu aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale, agentul constatator poate dispune urmatoarele sanctiuni contraventionale complementare:
a) respectarea imediata a clauzelor contractuale care au fost incalcate;
b) restituirea sumelor incasate fara temei legal, intr-un termen de maximum 15 zile;
c) aducerea contractului in conformitate cu prevederile legale, in termen de maximum 15 zile;
d) repararea deficientelor constatate prin procesul-verbal, in termen de maximum 15 zile.
(2) Neaducerea la indeplinire a sanctiunilor contraventionale complementare dispuse in termenele si conditiile prevazute in procesele-verbale de constatare a contraventiei sau savarsirea repetata in decurs de 6 luni de la prima constatare a uneia dintre contraventiile prevazute la art. 86 alin. (1) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 80.000 lei—100.000 lei.
(3) Contestarea in instanta nu suspenda de drept executarea sanctiunilor contraventionale complementare dispuse.

http://www.paginadebanci.ro/banca-romaneasca-sanctionata-de-anpc-pentru-clauze-abuzive/

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. felicitari…!!!!! vor urma si altele, o sa va redam in urmatoarele comentarii clauzele abuzive pe fiecare tip de credit

  2. Intr-adevar, banca nu a eliminat comisionul de administrare. Va spun pt ca sunt unul dintre cei 27.000. Este inca o dovada ca acesti hoti, care isi spun banci, continua sa-si apere inselatoria cu orice pret. Bineinteles, au un avocat pe masura care se numeste bnr! De ce sa ramburseze bani clientilor, cand pot face ce vor in Romania. Daca vor da faliment?!… hi, hi

  3. Da, si eu sunt printre cei carora banca nu le-a eliminat comisionul. Ma intreb cum si-au facut selectia. BROM e o banca de tot rasul, nu ajuta in nici un fel clientii aflati intr-o perioada grea, stiu doar sa te anunte, printr-un personal la limita bunului simt si a studiilor bancare, ca trebuie sa-ti platesti rata. Am s-o zic fata de oricine, atentie, NU ALEGETI BROM!

Comments are closed.