Bancpost Dej a TERORIZAT PSIHIC o fetiță de 9 ani. O sunau și îi spuneau că familia ei va fi dată afară din casă

Bancpost – Sucursala Dej este obligată să achite 4.500 de euro despăgubiri pentru că a terorizat psihic o fetiță de 9 ani.

Întreaga poveste de-a dreptul dramatică a pornit în 2010, când Maria Meșter a luat un credit de 2.100 de lei de la Bancpost.

Femeia și-a plătit în fiecare lună ratele la bancă, dar cu toate acestea a fost stresată cu sute de telefoane de funcționarii băncii. Pentru că Maria nu le-a mai răspuns pe telefonul mobil, aceștia au început să sune pe telefonul fix, într-o lună de circa 50 de ori. ”Am avut o singură întârziere la plata împrumutului, fiind vorba de rata achitată în luna ianuarie 2010. Au continuat să mă contacteze pe telefonul fix la care răspundea fiica minoră, față de care angajații băncii aveau o atitudine violentă și agresivă, subliniind că am datorii financiare importante, iar în caz de neplată se va proceda la evacuarea din locuință a familiei”, a povestit Maria Meșter.

Teodora, fetița femeii, a fost supusă unei expertize, iar medicii au stabilit că a fost traumatizată psihic în urma telefoanelor în care i se spunea că ”familia ei putea să doarmă în stradă”. ”A reieșit că reacția anxioasă a fost generată de o situație existențială cu care a fost confruntată – telefoane insistente primite”, se arată în experiza medicilor prezentă la dosar.

Ştiri de Cluj a intrat în posesia sentinţei 3454/219/2010 a Judecătoriei Dej, prin care Bancpost a fost obligată să achite 25.000 de euro către Alina Maria Meşter şi fiica acesteia Daniela Teodora.

”În mod neîndoios, activitatea culpabilă de imputare sistematică a unor datorii bancare, devenită cu adevărat şicanatoare la adresa reclamantei Alina Maria Meşter, combinată cu înscrierea de informaţii negative pe seama acesteia în evidenţa Biroului de Credit în baza unor informaţii incorecte, conduită ilicită constatată de organele cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorului, a ajuns să lezeze, atât sentimentul intern de preţuire, cât şi aprecierea şi stima şi respectul, într-un cuvânt DEMNITATEA reclamantei Alina Maria Meşter …”

Citește articolul complet aici: stiridecluj.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci