Ca-ntr-un joc de ‘Păcălici’ – povestea Irinei

Povestea mea, a familiei mele este una din multele poveşti cu Păcălici ale românilor. Viața e un joc, iar a noastră, un joc de Păcălici!  Mi-am dat seama că, după 25 de ani de ‘democrație ‘păcălită’, am devenit un Păcălici ca mulți alți români. Printre multele motive, unul, şi cel mai grav, este că la 45 de ani constat că anii mei de muncă nu s-au fructificat decât în ‘poamă otrăvită’.

Un împrumut ipotecar la o bancă pe nume ‘Piraeus’ m-a sărăcit de tot, în loc să mă ajute într-un moment al vieții mele, când credeam cu naivitate că a intra într-o bancă e ‘de bine’. După 7 ani de plată constantă a 1500 de CHF lunar, când moneda aceasta a devenit 5.09 lei, de la 2.2 lei cu cât am luat împrumutul, am încetat să mai plătesc ratele ce ajunseseră împovărătoare, constatând că familia suferea din cauza bugetului 0 la care ajunsesem. După discuții cu banca de la care nu am găsit vreo întelegere, reprezentanții acesteia mi-au spus pe rând că, de fapt, în 7 ani eu am plătit vreo 12000 de CHF. Chiar aşa?! “Dar ce fel stați cu matematica?”, i-am întrebat intrigată?!

Mi-au declarat creditul scadent luna trecută, si eu i-am dat în judecată fiindcă vreau dreptate. Unde s-au dus mai exact banii mei pe care le-am dat lor lunar în vederea achitării împrumutului pe 25 de ani contractat în 2008, când toti politicienii ne spuneau ce “bine” vor trăi românii! Iar Păcălicii i-au crezut! Dar nu mai vreau să fiu Păcălici! Şi vreau să cer o expertiză care să poată decide instanța cât am plătit şi nu banca. Mai vreau o expertiză care să arate ce expunere mai are în CHF această bancă acum? De ce banca işi arată indisponibilitatea în a renegocia nişte termeni contractuali care nu mai sunt valabili oricum datorită multor schimbări din economia națională care ne influentează constant şi în mod direct atât de negativ viețile?!

Sunt întrebări pe care doar instanța le va putea cere răspuns în rezolvare. Iar instanța este obligată să facă dreptate, şi nu nedreptate!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci