Bancile sunt camatari – povestea lui Cristi

Ma numesc Cristi si am 32 de ani si sunt din Craiova. Povestea mea incepe in anul 2008 septembrie cand m-am hotarat impreuna cu prietena mea actualmente sotie, sa ne luam o amarata de garsoniera  mai mult de teama faptului ca preturile cresteau si ne gandeam ca vor creste incat nu ne vom permite sa cumparam nici o garsoniera care ajunsese peste 40000 euro. Am ajuns la Raiffeisen unde mi s-a sugerat un credit in chf si mai exact 62000 chf si pt ca nu aveam bani de avans am mai facut un credit de nevoi personale de 8000 euro. Am inceput cu creditul in chf cu o rata care ajungea pe la 860 lei.

In 2010 ne-am casatorit iar creditul de nevoi personale l-am acoperit cu banii din nunta dar a fost si momentul in care marele presedinte basexu a hotarat de la el putere sa taie 25% din salariile bugetarilor, moment in care nu am mai putut plati rata care ajunsese peste 1200 lei. Am mers la camatarii de la Raiffeisen sa gasim o solutie care a venit imediat cu o restructurare pe un an prin care imi stabileau o marja fixa de 6.7, imi scoteau comisionul de administrare si mi se marea suma totala de plata. Dupa cativa ani mi-am dat seama ca am facut o mare greseala.

In 2012 a venit pe lume si printesa noastra, moment in care nu am mai putut face fata creditului si am hotarat sa inchiriem garsoniera si sa ne mutam la parinti, deci sa stam 4 oameni si un copil intr-un apartament cu 2 camere. Astfel am ajuns sa platim in momentul de fata o rata de 1500 lei la o amarata de garsoniera si sa stau tot cu parintii si sa mai avem 33 de ani de platit. O banca nenorocita, o banca mafiota care mi-a distrus tineretea, mi-a furat visele si sper sa nu i le fure si fetitei mele.

In primavara asta au venit cu oferta de conversie la cursul zilei sau marea lor oferta de 15% discount, dar asta numai dupa ce ar fi trebuit sa platesc 6 ani doar dobanda si sa nu mi se scada nimic din sold. Niste hoti nenorociti ipocriti. Sper din suflet sa se aprobe legea darii in plata  numai asta m-ar ajuta. Stau si ma gandesc in fiecare zi ce sa fac si cum sa ies din aceasta capcana a bancii incat am ajuns sa ma cert cu sotia. In loc sa pun bani deoparte pt fetita mea si pt educatia ei mai tarziu platesc o garsoniera care nu valoreaza mai mult de 110000 lei de 5,6 ori. Nu mai suport sa le dau camatarilor 18000 pe an. Ma simt sclav in tara mea si neputincios.

In concluzie am ajuns sa stau tot cu parintii la 32 de ani dar de data asta si cu sotie si copil si sa platesc o rata de 1500 lei pe nimic un fel de taxa de smecher inventata de camatarii legali.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci