Avocatii semnaleaza demersul BNR de a manipula judecatorii la ultimul seminar despre “clauze abuzive”.

Mai multi judecatori din toata tara au participat la sfarsitul acestei saptamani la un seminar de “drept bancar” tinut de specialisti ai Bancii Nationale in vila BNR de la Sinaia.

Magistratii au identitatea protejata iar intalnirea a avut loc cu usile inchise,  motiv pentru care avocatii implicati in procesele ce au ca obiect clauzele abuzive semnaleaza incercarea BNR de a manipula judecatorii.

Avocatul Gheorghe Piperea comenteaza “Nu vad de ce lumea nu protesteaza fata de acest seminar unde judecatorii din tribunalele care au pe rol cauze comerciale privitoare la clauzele abuzive sunt scoliti de BNR, prin dl Cinteza si dl Lazea.
Eu sunt convins ca judecatorii nu sunt asa de usor de manipulat pe cit isi imagineaza dl Isarescu, dovada fiind solutiile contrare dorintelor dlui guvernator din ultima vreme, inclusiv in cauzele mele referitoare la inghetarea cursului francului.

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al BNR: E o jignire pentru corpul judecatoresc ca banca nationala le da sfaturi. Nici prin gand nu le trece asa ceva. Vrem sa vedem cum de exemplu decizii ale instantei se pot transfera in contractele existente asa incat bancile sa inteleaga mai bine riscul pe care il au in momentul in care ajung intro instanta”.

Daniela Pantazi, purtator de cuvant CSM: “Pentru acest an nu se mai poate inteveni in felul de desfasurare a seminariilor. Plenul a hotarat ca incepand cu anul viitor sa se tina cont de posibilitatea participarii si a avocatilor la seminariile in domeniul dreptuli bancar.”

sursa: stirileprotv.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. Da cum de nu a fost niciun jurnalist prin zona sa faca niste poze cu fetele magistratilor? Ca s-a stiut despre treaba asta. Sau a fost si inca nu se spune?
    Domnilor magistrati, personal cred ca aveti atata venit incat sa nu trebuiasca sa va cazati pe gratis si sa stati inchisi si ascunsi in vila BNR? Oare ce s-a intamplat acolo? Ca noi astia palmasii, banuim cate ceva!

  2. As dori sa initiem un proiect semnat de mai multi clienti care acuzam modul de acordare a acestor credite in CHFde catre banci si sa fie inaintat DNA-ului. Consideram ca pana nu avem o analiza a acestei institutii privind modul cum au fost acorsate aceste credite nu vom avea liniste. Am solicitat BNR-ului in nenumarate randuri sa ne comunice expunerea bancilor, in perioada in care s-au acordat credite in CHF pe aceasta valuta. Se ascund si nu vor sa ne zica… DE CE? Simplu – suma creditata de catre banci in CHF din afara tarii este cu mult mai mica decat valoarea creditelor acordate. Asta inseama subminarea economiei nationale, tradare fata de cetateni, concurenta neloiala fata de propria moneda, etc… Prin urmare ar trebui sa ne unim si sa solicitam DNA-ului o verificare a BNR-ului si a institutiilor bancare in perioada de acordare a cestor credite 2005-2009. Ne-am saturat sa auzim de pierderile contabile suferite de banci. Dl. Isarescu chiar ne credeti atat de prosti …… vom veni cu DNA-ul la usa dvs… ……. Suntem siguri ca nu sunteti indiferenti si va este frica,, atunci vor afla romanii ce sistem bancar gestionati …. atunci nu o sa va mai puteti ascunde…, .
    Pacat ca DNA-ul a juns printre singurele institutii de stat in care mai avem incredere, ca pe restul le manipulati cu desavarsire.

  3. Toată lumea trebuie sa-si caute dreptatea în instanțe.Inacțiunea înseamnă acceptare tacită.În curând dreptatea va birui,adevărul va ieși la iveală.

Comments are closed.