DAREA ÎN PLATĂ: Judecătoria Oltenița aplică impreviziunea și dispune adaptarea contractului de credit în CHF la cursul de la acordare + 20%. De asemenea, instanța de judecată intervine și asupra cuantumului dobânzii

Prin hotărârea pronunțată în dosarul nr. 1814/269/2017, având ca obiect contestația formulată de către Piraeus Bank la notificarea de dare în plată depusă de către debitor în conformitate cu Legea 77/2016, instanța de judecată, constatatând că sunt îndeplinite toate condițiile (inclusiv impreviziunea) a dispus adaptarea contractului de credit în CHF, ratele lunare urmând să fie calculate la cursul de la acordarea împrumutului + 20%. De asemenea, instanța de judecată a intervenit și asupra clauzei de dobândă, stabilind un cuantum fix al ratei dobânzii de 4.9% pe an.

Iată dispozitivul hotărârii:
„Respinge contestaţia formulată de contestatoare în contradictoriu cu intimaţii. Adaptează contractul de credit nr. X şi cele trei acte adiţionale în sensul că, începând de la data comunicării notificării, sumele datorate de intimaţi vor fi calculate la valoarea CHF din momentul încheierii contractului plus 20%, cu o dobânda de 4,9% pe an fixă până la executarea contractului de către intimaţi.”

Hotărârea pronunțată de către Judecătoria Oltenița nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată cu apel de către bancă.

Felicitări dnei. av. Burada Alexandra pentru reușită.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *