Debitor aflat în dificultate. OTP Bank acordă un discount de 20% din principal și nu mai percepe nicio dobândă. Plata ratelor se va efectua în continuare în franci elvețieni

Un client al băncii OTP, aflat în procedura de executare silită, procedură care nu a fost finalizată, a obținut prin intermediul avocatului un discount de 20% din soldul creditului (6866 CHF din 34330 CHF). Mai mult, banca s-a angajat să nu mai perceapă de la client nicio sumă de bani cu titlu de dobândă, cu condiția ca debitorul să respecte înțelegerea cu banca. Principalul rămas de plată (27464 CHF) urmează să fie achitat de către debitor tot în franci elvețieni, pe o perioadă de 180 de luni, rata lunară fiind în cuantum de 152.58 CHF.

Dna. avocat. Stan Anamaria-Grigoruța (SCPA Stan & Asociații) ne-a transmis: „Am arătat băncii că dacă nu soluționăm amiabil disputa, atunci clientul va apela la procedura instituită prin Legea 77/2016 privind darea în plată. În urma acestei propuneri,  clientul a păstrat apartamentul și a rămas cu o rată fixă pe care își permite să o plătească.”

Iată documentul care atestă propunerea băncii acceptată de către debitor:

Felicitări dnei. avocat pentru această reușită obținută în afara instanțelor de judecată. Felicitări și băncii care a înțeles într-un final dificultățile cu care se confruntă debitorul.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci