Domnule Iohannis, nu va hazardati moral intorcand legea darii in plata!

Parlamentari romani, nu va hazardati moral aproband modificari la lege!

Cetateni romani, nu va lasati manipulati de propunerile sistemului bancar!

Potrivit unor surse politice mentionate intr-un articol de catre publicatia Profit, presedintele Iohannis ar intentiona sa intoarca in Parlament legea darii in plata, cu efect liberatoriu, a bunului ipotecat, propunand anumite modificari cum ar fi stabilirea unui prag de 250000 euro pentru creditele cu ipoteca, pana la care s-ar aplica legea.

Noi, cetatenii romani de rand, clienti bancari, urmarim cu ingrijorare crescanda actiunile sau inactiunile domnului presedinte.

Ne simtim obligati sa transmitem inca o data, raspicat, vointa noastra, vointa cetatenilor: noi vrem ca legea darii in plata sa fie promulgata in forma in care a fost votata de catre Parlamentul Romaniei, fara nici o modificare!

Parlamentul Romaniei si-a facut datoria fata de cetatenii care l-au ales votand aceasta lege in aceasta forma cu un singur vot impotriva si o singura abtinere, indiferent de partid, indiferent de culoarea politica. Iar noi, cetatenii de rand, ii sustinem pe cei care sustin aceasta lege!

Mai mult, din cate stim, Administratia Prezidentiala a avut intalniri repetate cu reperezentanti ai sistemului bancar, cu ambasadori ai unor tari din care provin bancile straine din Romania. Se fac presiuni enorme.

Dar va rugam insistent sa acordati atentie si punctului nostru de vedere, exprimat mai sus. Aici nu e vorba de populism, ci de o lege dreapta. Este prima si singura pana in momentul de fata care aduce un echilibru in relatia client-banca! V-am pus si va putem pune la dispozitie documente care dovedesc pe deplin lipsa totala de deschidere a bancilor spre problematica reala a clientului, asupra faptului ca acestea NU negociaza.

Nu mai prelungiti discutiile, nu cedati presiunilor bancherilor. Orice amanare inseamna executari silite si prelungirea chinului oamenilor de rand. Domnul Bogdan Olteanu , viceguvernator BNR, intr-o recenta conferinta de presa, pomeneste lejer de alte discutii prin care s-ar putea gasi solutii, convenabile pentru banci. Cum ar fi aplicarea voluntara pentru creditele in derulare! Acest lucru ar elimina din start orice, dar orice sansa pentru client. Nu dorim sa mai auzim propuneri si discutii purtate de BNR si reprezentanti ai sistemului bancar, pe deasupra capetelor noastre. In ceea ce se numeste “foruri decizionale”. Au avut timp suficient pana acum.

Noi ne dorim legea, in forma actuala, fara modificari, de urgenta! Atat.

Fiti responsabili fata de poporul roman si acest lucru se va intoarce inzecit in favoarea dumneavoastra!

Mai multe informatii puteti gasi si aici.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. Presedintele asta ne distruge metodic, dupa metoda PAS CU PAS! Sa iti fie rusine d-le Iohanis daca respingi aceasta lege care este in beneficiul poporului ce te-a votat!

  2. legea darea in plata este foarte buna,daca doresti sa scpai definitiv de camatari dai ce ai gajat si scapi cu vita altfel vei muri ca cei din colectiv, in timp dar tot vei muri, daca doresti sa negociezi cu camatarii pentru plata creditului ai si tu cu ce ameninta adica cu darea in plata.Eu doresc sa ies in srada pentru a sustine proulgarea ei.

Comments are closed.