EU te votez, NU bancile!

Draga parlamentarule,

Iti amintesc vorbele lui Tudor Vladimirescu :”Patria este poporul, iar nu tagma jefuitorilor”.

Sunt unul dintre votantii tai, o persoana de conditie medie, cu o facultate la activ si multe necazuri pe cap. Asa cum bine stii, eu si cei mai multi de-o seama cu mine (30-40 ani) am fost si suntem subjugati in acesti ani de catre bancile straine care modifica dobanzile cum vor, impun clauze abuzive, nu impart niciun risc cu clientul si NU tin cont de deciziile justitiei. Iti pot oferi nenumarate exemple concrete care sa imi sustina afirmatiile. Este suficient sa faci o revista a presei (stirile si emisiunile care au tratat subiectul) si iti poti improspata memoria cu abuzurile savarsite in forma continuata de catre aceste institutii, institutii care fac orice in afara de a sustine economia reala.

Am citit si eu ziarele, am urmarit stirile, ca si tine. Si ma declar inspaimantat de amendamentele propuse de BNR (avocatul bancilor, sub a carei “supraveghere prudentiala” au dat faliment 11 banci din Romania, care a “supravegheat prudential” clauzele abuzive, externalizarea profiturilor si nerespectarea deciziilor judecatoresti de catre multe dintre bancile straine prezente in Romania) pentru modificarea Legii Darii in Plata. Sa iti amintesc, draga alesule, ce s-a intamplat cu OUG 50/2010? Cum a fost modificata peste noapte si prin aceste modificari ati ajutat bancile sa stranga latul, sa ne faca datori pe viata si dincolo de ea? Iti prezint cand doresti dovezi reale ale abuzurilor. Unde ai mai auzit de un credit pana in 2104? Pentru a nu crede ca spun vorbe in vant, arunca o privire aici:

Nu vreau sa te plictisesc, asa ca iti transmit franc (la fel de franc cum am pus stampila/votul meu sa te aleg) ca risti sa devii tinta maniei poporului. Asumarea acestor amendamente aberante este echivalentul unei semnaturi oficiale impotriva poporului. Iar eu, votantul, o sa strig peste tot impotriva ta si a partidului pe care-l reprezinti! TU ne reprezinti pe NOI, nu reprezinti strainii care ne fura!

Un presedinte a fost ales pe Facebook, un partid poate fi daramat la fel! Suntem multi, toti avem nevoie de tine, toti speram ca vei face dreptate si ca ne vei scoate din starea de robie bancara. Te rog, fa dreptate! NU ne intoarce impotriva ta, nu reinvia istoria fanariotilor!

Au fost 152 initiatori, doar unul singur s-a zbatut oficial pentru aceasta lege. Demonstreaza-mi, alesule, ca semnatura ta initiala nu a fost degeaba, ca moralitatea nu ti-a fost cumparata de catre banci si ca verticalitatea ta exista! Ati votat aproape in unanimitate aceasta lege, demonstreaza-mi ca esti consecvent si nu te pleci in fata amenintarilor BNR!

EU te-am votat, EU te-am ales sa imi reprezinti interesele si tot EU iti cer public sa NU accepti sa devii sluga bancilor, sa NU te lasi cumparat si manipulat de niste delincventi. Din nou, cand vorbim despre delincventa, vezi in cate scandaluri sunt implicate aceste banci, cate practici inselatoare au la activ, cate amenzi au platit si cati bani deturneaza!

Iti asumi amendamentele, iti asumi oprobriul public. TU si partidul tau!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

5 comments

  1. Doamne ajuta sa nu fim tradati de politicieni! Sper ca poporul acesta sa-si castige curajul, demnitatea, speranta!
    Este de ajuns ca ne-au tradat cei din BNR, cei din presa care le-au publicat toate atacurile murdare si au aruncat numai cu noroi in legea darii in plata, in Daniel Zamfir, in Ghorghe Piperea, in poporul roman… Acesti misei si lasi din presa, acesti ne-romani se stiu ei foarte bine, enumar doar cateva publicatii si televiziuni: Ziarul Financiar, Mediafax, Digi Tv (in special Moise Guran a carui emisiune este sponsorizata de o banca), Romania TV, Bancherul.ro. Bankingnews.ro, Capital etc.
    Sunteti o rusine pentru acesta tara , ar trebui sa va crape obrazul de rusine macar in fata copiilor vostri, cum puteti sa va manipulati si minti proprii copii, proprii parinti?!

  2. Am votat crezand ca Iohanis este diferit de acesti mafioti care au condus mai bune zis furat tara asta dar se pare ca incepe si el sa plece urechea cand este tras de ea de BNR. Probabil asta este soarta noastra sa fim jefuiti de aceste grupuri de interese. La viitoarele alegeri chiar nu mai am nicio optiune ca sa aleg. BNR-ul ne-a ucis si ultima speranta. Sa ii multumim lui Mugur Isarescu pentru tot ceea ce a facut pentru noi. Probabil vrea sa ne inecam amarul in vinul din podgoriile lui…Macar el sa traiasca bine dupa cum a zis Basescu..Sa traiti bine! Acum stiu cu i-a urat…

Comments are closed.