Scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis

Klaus, Klaus, du-te dupa Mickey Mouse

Acesta este sloganul care va fi strigat astazi de “Strada”.

V-am votat! Ati zis ca vreti Romania lucrului bine facut. Mie imi place sa fac lucrurile bine si imi doream un presedinte care gandeste la fel. Ati zis ca vreti bun simt in politica romaneasca. Perfect! Asta lipsea de 20 si ceva de ani. Inca un motiv sa va vreau presedinte. Ati zis ca veti lupta impotriva coruptiei. Pai asta isi doresc romanii, asta imi doresc si eu, deci inca un motiv solid sa va aleg. Ati spus ca veti promova corectitudine, transparenta, ca veti avea ochii deschisi si urechile ascutite pentru ceea ce isi doresc cetatenii. Minunat! Am pus stampila.

Astazi ati demonstrat ca v-ati sters la fund cu foaia mea de vot. Si m-ati si scuipat intre ochi dupa aceea.

De ce?

Fiindca desi “CORUPTIA UCIDE” ati chemat la consultari oameni penali, oameni care au construit sisteme corupte, oameni care au furat si de la generatiile urmatoare si tot nu se mai satura. Oameni ca Dragnea care declara ca “nu vrea sa plece PSD de la putere”, oameni ca Blaga, Oprea vi se par modelul de politicieni care “au inteles ce vrea strada”?

Fiindca desi vreti consultari cu societatea civila, ati chemat doar pe cei care i-ati considerat dumneavoastra potriviti. Fiindca din 5000 de mesaje, aveati deja alesi 18 oameni. Fiindca nu aveti coloana (decat oficiala) sa mergeti in piata Universitatii. Nu sunteti  o prostituata care iese din tort la o petrecere de burlaci, sa apareti in la proteste “candva, nu vreau sa spun cand”. Trebuia sa fiti in strada in prima zi de proteste. Si apoi ZILNIC pana intelegeati cu adevarat ce VREA STRADA.

Nu STRADA trebuie sa vina la dumneavoastra la consultari domnule Klaus Iohannis, TU trebuie sa TE cobori de la Cotroceni si sa vezi ce vor oamenii, ce scandeaza, de ce sunt suparati, de ce nu se mai opresc din proteste, de ce vei fi urmatorul pe lista!

Coruptia nu a ucis doar 32 de tineri frumosi, destepti, culti si iubitori de patrie! Coruptia a ucis MILIOANE de  romani: clienti bancari care se sinucid ca bancile sunt abuzive, oameni care mor de saracie lucie, nou-nascuti morti prin spitale ZILNIC, femei gravide care nu au bani de “o mica atentie” la nastere, copii ramasi singuri in tara care se sinucid de dor ca parintii lor muncesc in afara, oameni de afaceri care au falimentat respectand legea, batrani care nu au bani de medicamente si nici nu mai ajung la spitale. Domnule Iohannis pana si mortii pe care ii avem nu ne permitem sa ii ingropam!

Si ne spui ca ai inteles ce vrea strada? Ca ne asculti? Ca nu doar tu, dar si restul clasei politice a inteles asta? A inteles ce? Sa aiba ciocul mic pana trece euforia maselor? Sa se roteasca intre ei, poate nu ne dam seama?

Il numiti pe Sorin Cimpeanu interimar, dar vorbiti despre lupta impotriva coruptiei? Ii cereti demisia lui Oprea dar ii permiteti sa ucida motociclisti si sa scape cu zambetul pe buze repetand “Nu iesim de la coalitie”, “nu am incalcat legea privind coloanele oficiale”. Oprea avea 5-6 coloane oficiale ZILNIC! Iar tu nu stiai?

Domnule Klaus Iohannis, ati primit solicitari privind prezenta la discutiile de astazi a unor oameni care apara drepturile clientilor bancari si a unor asociatii care ne salveaza de la sinucidere. AURSF, Parakletos, avocatul Gheorghe Piperea, Catalin Voievozeanu nu sunt in opinia dumneavoastra reprezentanti ai societatii civile, nu? Ati primit sute de scrisori pe pagina presedintiei dar nu ati oferit nici macar un raspuns. Am publicat scrisori publice si nu ati scris nici macar un rand ca raspuns la ele.

Si inca ceva, Domnule Presedinte…. In Romania bunului simt, cand zeci de mii de oameni ies disperati in strada, revoltati, scarbiti de politica si politicieni, infometati de adevar si dreptate, presedintele nu zambeste!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci