Mars unic pentru sustinerea Legii Darii in Plata organizat de GCCC

Peste 500 de debitori au marsaluit azi, 28 februarie 2016,  pe strazile din Bucuresti. Vin din mijlocul lor si pot spune cu bucurie, cu mandrie, ca acest mars a ilustrat inca o data ca in Romania exista demnitate, exista curaj, exista oameni hotarati sa lupte. Cu o arma imbatabila, cea a adevarului, adevar frumos ilustrat prin tablouri si mesaje cu adevarat autentice, fiindca au fost infatisate de oameni reali care au descris o situatie reala.

Marsul, organizat de catre Grupul Clientilor cu Credite in CHF, a fost un tablou viu dedicat sustinerii Legii Darii in Plata, vehement combatuta de BNR si sistemul bancar in general, dar si un protest extrem de viu adresat felului in care bancile din Romania isi trateaza clientii, un tablou mai mult decat sugestiv al relatiei sclav si stapan, si nu de parteneriat, asa cum ar fi firesc.

O casuta a celor executati silit a fost purtata simbolic de catre patru debitori, sclavi ai bancilor, tarand greutati la picioare si fiind biciuiti de catre bancheri. Nimic mai adevarat, asta e relatia actuala dintre banci si clientii lor! Franghii la gat, fiindca suntem robi. Ne puteti contrazice? NU!

Cel putin 32 de oameni s-au sinucis in Romania din cauza abuzurilor sistemului bancar! Aveti ceva de spus in privinta asta? Puteti repara? NU!

Asteptam de la sistemul bancar o schimbare profunda, nu zambete si “umanizare” de fatada. Pentru ca neincrederea si chiar ura debitorilor fata de voi a ajuns la cote paroxistice! Ceea ce s-a vazut clar in fata BNR, care, pe fata, a dezlantuit razboiul impotriva populatiei militand vehement in toate cercurile posibile pentru ca Legea Darii in Plata sa devina inaplicabila. Debitorii au aruncat maruntis spre BNR si au scandat intens “Demisia”, “Guvernator/Esti un tradator”. A plouat cu bani la BNR! Ne-ati vandut, ne-ati umilit patronand si aparand acest sistem toxic care ne-a ruinat trecutul si ne ameninta viitorul. Sper ca mesajul a ajuns la dvs, domnilor din BNR, fiindca NU mai acceptam sa va platim ca sa ne distrugeti viitorul!

Ati ascultat muzica, domnilor bancheri, domnilor politicieni? Fiindca fiecare cuvant a spus ceva, fiecare acord a transmis ceva despre noi. Ceva adevarat! Ati ascultat cuvintele? Am fost un popor care obisnuia sa rada, sa rada, sa rada! Mai suntem acum? NU! Pana unde, pana cand? E timpul sa radem din nou, nu va vom lasa sa ne furati ultima farama de viata!

Pentru politicienii care fac jocuri prin culise, incercand sa ingroape sau sa tergiverseze legea, cred ca nu mai e nevoie de vorbe: NOI suntem poporul, si noi va votam. GANDITI-VA bine, fiindca acum e sansa voastra!

NOI suntem poporul si NU mai acceptam sa fim sclavii nimanui si nici sacrificati in jocuri de interese si bani! Romanii se recunosc in acest tablou, eu ma recunosc in acest tablou. Suntem demni si vrem sa fim liberi!

Pentru cei care mint: minciuna are picioare scurte! Si se va intoarce impotriva voastra.

Azi am demonstrat asta in strada! Si-o vom mai face! Fiindca vremea tolerantei fata de abuzuri a apus! Vremea tolerantei fata de minciuna a apus!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. Copiii au nevoie de România Demna, Normala, Libera! Pentru ei vom face tot posibilul!
    Respect si speranță!

  2. Băncile au atitudinea de stăpâni iar sclavii suntem noi. Nu mai putem tolera așa ceva! Hai sus cu legea DIP!

  3. Si eu sunt mandra de toti oamenii care au iesit in strada o atitudine de tineri foarte destepti inventivi si plini de demnitate vor trebui sa cedeze si sa treaca la negocieri. Sa renunte la comisionul de administrare, sa faca rata mai suportabila ca voi sunteti tineri si aveti viata innainte dar bancile fara clienti carora sa le acorde imprumuturi vor muri incet dar sigur nu trebuie sa cedam. Felicitari pacat ca nu sunt mai tanara dar sunt alatui de voi toti.

Comments are closed.