Neregretabilul domn Georgescu

Se pare ca noua, romanilor, ne place rau tare treaba asta cu venitul sau nevenitul. O avem in sange. Ar putea parea un articol de factura obscena sau, in cel mai bun caz, medicala. Nu e. Ne-am confruntat cu problema asta de cand ne stim. Au venit romanii, desi nu voiam. Viile noastre, ipotetic taiate de Burebista, ne ajungeau, la fel ca si aurul. Dar au venit. Si s-a intamplat ce s-a intamplat… Apoi, nu ii astepta nimeni pe turci, tatari, unguri, austrieci, polonezi si alte natii puse pe capatuiala subita. Dar au venit. Si s-a intamplat ce s-a intamplat… Minoritatile sa nu sara – nu e un articol sovinist, ci o trecere superficiala in istorie a unor vremuri de mult apuse, desi unii dintre intruderi ne calca si azi pe cap si pe nervi. Lucram la asta…

Apoi, am vrut sa vina americanii, nu au venit. Si s-a intamplat ce s-a intamplat… Bine, au venit mai tarziu. Se intampla ce se intampla… Am vrut sa vina democratia si ne-am trezit cu Ilici coordinator suprem al rasaritului. Stim ce a iesit si de asta data. L-am asteptat pe Tiriac, pe Hagi presedinte. Am vrut sa vina Caritas sa ne imbogateasca, a venit. Stim cum a fost. Au venit FNI, alba-neagra, pacanelele, sistemul bancar, Soros. Toti pe cai albi, care s-au dovedit a fi niste martoage perverse, in ale caror desage am pus tot ce am putut pune, creduli nevoie-mare.

Toti domnii astia, de la marii imperatori romani la barbugiii din colt, au actionat tot timpul dupa scheme. Depinde de complexitatea cazului. Unii au apelat la strategii complexe, cu care au ramas in istoria militara, altii au ascuns buretele de sub pahar, palmandu-l. Daca ai profit, se accepta. Romanul e credul, decarteaza, se supune, asculta, te crede. Iluzia e cheia.

Evident, schema este asiduu aplicata si in zilele noastre. Oamenii isi lasa agoniseala si aspiratiile te miri pe unde, atata timp cat de acolo vine iluzia perfecta. Cat timp stiu sa ii livreze modelele de carton si fum, fantastic ambalate, acesti papusari au autoritate suprema asupra credulului. Cat timp ii oferi o falsa plasa de siguranta si o impresie de bine general, individul din multimea X va decarta. Isi va plati cu varf si indesat iluziile. Apartenenta falsa la un un sistem fals.

Sistemele false se conduc, cum altfel, cu oameni falsi. Oameni cu putere de autoritate absoluta, de necontestat, cu care mergi pana in panzele albe. Daca ei nu stiu, cine stie… Oameni pe care romanul de rand trebuie sa-i perceapa ca fiind veniti la prora aceleiasi nave providentiale, pe care am asteptat-o de milenii. Nu va panicati! Fericiti-va! Sunt cu noi, concetateni! A venit si a acostat!

La BNR…

La BNR s-a instituit acest regim de credibilitate absoluta: ne uitam in gura unor demiurgi care stiu cum sta treaba. Noi nu stim, dar stiu ei, e ok, suntem safe. Ii si stim: niste Escu, cum altfel… Istoria recenta abunda in ei.

Ultimul Escu, scos fortat, dar eronat din maneca: Georgescu. O falsa autoritate, construita pe aceeasi ignoranta absoluta a “followers”-ilor inconstienti ai acestor prestidigitatori ai destinelor.  Om integru, cunoscator, plin de titluri, care mai de care mai nuobile (intuim de unde se trage), autoritate in materie, domnule…

Mica paranteza: oameni care isi desfasoara activitatea oficiala intr-un anumit domeniu pretind ca ar avea opinii personale in domeniul respectiv, dar care nu reprezinta activitatea domeniului in care lucreaza. Si-au facut blog toti (in acelasi loc) si scriu… Dincolo de intrebarile privind deontologia acestei activitati caraghioase, facem un exercitiu de imaginatie: Obama scrie pe un blog personal ca ar trebui sa dam o bomba in Rusia… Asa, si? e blogul omului, scrie ce vrea, ca e omul Obama, nu e totuna cu presedintele Obama, asa cum deputatul Ponta nu era totuna cu prim-ministrul Ponta. Potoliti-va, mai! Ce sariti asa..

Inchid paranteza, nu ne luam de la atat…

Important e ca acest domn, autoritate absoluta, Georgescu, a spus (intr-o mare de ineptii): O LEGE TREBUIE SA FIE OPTIONALA.

V-am plictisit cu un preambul lung, dar a care a meritat. Trebuie inteles cine sunt acesti domni. Pirati financiari. Care nu au legi, daca nu sunt ale lor. Ne convine, o aplicam. Nu, nu o aplicam, sau o aplicam optional.

Titanic este regretat de un veac, cu ipocrizie: oamenii nu au rude sau cunostinte stravechi pe acolo, dar acel vapor reprezinta un asa-zis simbol care nu reprezinta pe nimeni in mod real.  BNR nu va fi regretat de nimeni, nici macar de ipocriti: cand va pica interesul va prima ipocriziei.

Asteptam naufragiul definitiv si irevocabil.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Domnul Georgescu ne mai spune si ca legile economice se manifesta obiectiv si independent de vointa oamenilor. Fatalitate ! Mioritic domnul asta … dar are tot dreptul sa vorbeasca pentru ca tot independent de vointa oamenilor exprima el vointa BNR. Asta pana cand vointa noastra ne va invinge rabdarea.

Comments are closed.