Poveste fara sfarsit…

Scrisoare deschisa… larg deschisa…

Raiffeisen Bank, ne-ai mintit! Si tu, si Steven von Groningen, si BNR, si toti cei care ati vandut cu atata bunavointa un produs toxic, plin de clauze abuzive, ca pe un produs ajuns aproape de expirare, de care vrei sa te scapi repede… Si ne-ai imbolnavit…

Ne-ati mintit mereu cu totii, cu un zambet fals, uitandu-va in ochii nostri. Ne-ati mintit din prima clipa, acela fiind inceputul povestii fara sfarsit. O poveste urata, asa cum urat este sufletul Raiffeisen.

Noi suntem niste suflete curate, care am avut incredere in zambetul vostru larg, in profesionalismul pe care l-ati afisat, in povestea voastra frumos ticluita. Povestea noastra era mai trista; aveam nevoie cu 8 ani urma de niste bani, pentru a face un lucru bun: a le oferi copiilor nostri o viata mai buna, mai ales micutului nostru mezin, despre care aflasem de ceva vreme ca sufera de o boala cruda – distrofie musculara – incadrat in grad de handicap grav… Sa nu crezi Steven von Groningen, sa nu crezi Raiffeisen, sa nu crezi Mugur Isarescu, ca e usor sa afli asa ceva! Sa nu credeti niciunul dintre voi ca stiti ceva despre boala asta! La fel cum nu stiam nici noi ce insemna produsul CHF legat cu panglica roz bonbon pe care fara nicio rezerva ni l-ati oferit, ni l-ati promovat, ni l-ati laudat, mai ales ca ne-ati dat nenumarate asigurari ca nu exista un alt produs (lei, euro) la care sa ne putem incadra,  pe care sa il putem accesa, pe care sa ni-l permitem… Vai noua… Recunosc, un credit de nevoi personale, cu ipoteca, pentru suma de aproximativ 30.000 CHF este un lux. Dar pentru noi, copiii nostri si sanatatea lor, binele lor, fericirea lor, sunt mai mult decat un lux!

Ne acuzati pe noi, ca am luat credite pentru cine stie ce extravagante. Luxul nostru cel mai mare este binele copiilor nostri!

Povestea continua, povestea este fara sfarsit, pentru ca oricat ne dorim sa se sfarseasca acest cosmar (al ratelor umflate, sufocate de cursul de schimb, de comisionul de administrare pe care, cu atata bunavointa v-ati exprimat in contractul de credit ca ati putea sa il eliminati din al doilea an de creditare (cine sa va mai creada!) dar nu ati facut-o), s-ar sfarsi si sanatatea copilului nostru… si asta nu ne dorim… Dupa  ani de plata, de sacrificii din ce in ce mai mari, nu se vede sfarsitul fericit. Suna telefonul. Nu ne intreaba de sanatate, ne intreaba de rata, termen scadent depasit, aceeasi placa iar si iar, fara sfarsit.

Si ne e rusine… Ne e rusine sa privim in ochii copilului, sa ii spunem mereu ca INCA nu avem bani de jucarii, de concediu, iar el intreaba;”O sa aveti bani de jucarii peste cativa ani, cand eu o sa am 30 de ani?”

Ne e rusine… Da, ne e rusine sa mai cerem bani parintilor, la varsta la care ar trebui sa le usuram noi batranetile… Ne e rusine sa dam ochii cu administratorul de bloc, pentru ca nu avem, iarasi, banii de intretinere. Ne e rusine, cu toate ca muncind castigam bani frumosi, ar zice unii, dar nu reusim decat sa ii dam pe rate.

Si pentru ce? Pentru ca am avut incredere in voi, camatari legali? Pentru ca voi nu sunteti profesionisti? Ne e rusine cu un asa guvern! Ne e rusine ca traim in tara noastra frumoasa, alaturi de voi!

DAR VOUA NU VA E RUSINE?

V-au aratat cu degetul zeci de mii de romani!

V-au fost demonstrate abuzurile de catre instante!

V-au dezvaluit sufletul murdar zeci de publicatii prin articolele lor foarte bine documentate, nu numai in Romania, ci in intreaga Europa!

Sa va fie rusine! Sa va crape obrazul de rusine, pentru filmele de promovare a minciunii pe care le faceti, in care ne implicati pe noi, ne prezentati de partea voastra, fara sa ne intrebati, dar afirmand ca ceea ce spunem noi este important pentru voi!

Ne mintiti si acum, pe noi si pe altii ca noi, spunand cat de buni sunteti, cate premii ati obtinut, fara a mentiona ca cifrele pe care le-ati raportat provin din furt: de vieti, de sanatate, de tinerete, de copilarie, de bani!

NOI spunem: STOP ABUZURILOR! STOP MINCIUNII! STOP FURTULUI! Asta spunem noi toti, intr-una. Nu ne auziti? Nu va place ce auziti? Atunci faceti ceva pentru asta!

Pana atunci, scrisoarea ramane deschisa.

Claudia C.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

4 comments

  1. Nu le este rusine sa traga pe noi, sa ne fure si sa ne umileasca.. Noi trebuie sa fim uniti si puternici, sa iesim in strada sa cerem dreptul la viata, educatie si un trai decent pentru copiii nostri. Sotul meu spunea ca trebuie sa cada multe capete pentru a se alege bobul de neghina….

  2. Rusine! Pai cum sa le fie rusina cand ei castiga un milion de euro pe an. Oameni buni un milion de euro pai pt banii astia nenorocitul asta de groningen calca pe cadavre. Asta macar nu e roman dar nemrenicul ala de Bogza ar merita sa dam cu pietre dupa ei. Fratilor daca nu as avea copil las strange de gat pe groningen macar sa ma duc la puscarie decat sa fiu sclav toata viata la raiffeisen. 10 cutite in gat sa faca ca porcu. Nu mai supor miam distrus tineretea si sper sa nu distrug viitprul copilului. Raiffeisen este o banca parsiva perversa si ipocrita asa cum este CEO ul lor nenorocitul asta de Groningen.

Comments are closed.