Transilvania o ia pe urmele Volksbank? Sau, cu alte cuvinte, bancherii nu se dezmint?

Asociatia De Consiliere a Clientilor Bancari Si a Asiguratilor Din Romania AVERTIZEAZA:

Atentie fosti clienti Volksbank!!
Nu semnati Conditiile generale propuse de Banca Transilvania.

Incepem munca la birou in 2016 cu o noua banca care vrea sa profite de buna credinta a clientilor sai.
Este vorba de Banca Transilvania care incepand de ieri obliga clientii preluati de la Volksbank sa semneze CONDITII GENERALE CARE CONTIN CLAUZE ABUZIVE.
Am primit aceasta sesizare de la doi clienti care au de ridicat bani din banca (bani castigati in urma procesului) si banca refuza sa ii elibereze clientilor, pe motiv ca trebuie semnate aceste

CONDITII GENERALE ABUZIVE:

“1- Cap.I.5- Limitarea efectului previziunii -clientul isi da seama ca executarea obligatiilor ce-i revin pot deveni mai oneroase ,din cauza costului executarii. in mod particular ,oricand pe parcursul derularii este posibil majorarea sumelor datorate de catre client, in special ca urmare a variatiei cursului de schimb al monendei nationale(5.1)…..

5.3- prin asumarea acestor riscuri .clientul intelege si accepta faptul ca nu va putea solicita unei instante judecatoresti adaptarea Conventiei specifice sau a CGA in general,in cazul aparitiei unor imprejurari exceptionale de natura celor de mai sus.

2- Cap 8.1- Cesiunea
Banca ,la libera sa alegere si oricand pe durata existentei CGA poate cesiona unui terti ales la libera discretie oricare dintre drepturile sale ….

3- cap.8.11- interpretare
– 8.11.3- in cazul in care orice prevedere din CGA si/sau oricare dintre contractele specifice incheiate intre banca si client ,este sau devine la un moment dat nula,invalida sau neexecutabila conform legii aplicabile …nu vor fi afectate sau prejudiciate de acesta.Partile vor depune eforturi necesare pentru a realiza acele acte /si sau modificari care ar conduce la acelasi rezultat legal si/sau economic care s-a avut in vedere la data incheierii CGA.”

Cei care doresc sa plateasca ratele fara sa semneze conditiile generale aveti variantele:
– initial solicitati prin cerere scrisa cu numar de inregistrare aplicat pe exemplarul dv. de Banca Transilvania, sa va comunice numarul dv. de cont de credit pentru plata ratelor. Dupa ce il primiti, incercati sa depuneti banii la caserie. Daca refuza aveti

varianta 1. Sa faceti transfer de la alta banca in acest cont de plata rata credit al Bancii Transilvania;

si

varianta 2. Se depuneti la executor o cerere si o somatie si acesta le expediaza catre banca, daca banca refuza sa se prezinte la executor pentru a ridica rata la data stabilita, atunci se consemneaza la CEC rata pe numele Bancii.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *