Dle Iohannis, însăși instituția prezidențială se confruntă acum cu cea mai grava formă de criză – SCRISOAREA DESCHISĂ A UNUI TATĂ ROMÂN

Dle Președinte,

Ați declarat marți la Palatul Cotroceni: „România se confruntă cu cea mai gravă formă de criză – cea de încredere a cetăţenilor în politicieni”. Pentru că uneori nu vedem pădurea din cauza copacilor, vă atrag atenția că însăși instituția prezidențială, pe care dvs. o reprezentați, se confruntă în acest moment exact cu aceeași problemă: sunteți într-o CRIZĂ DE ÎNCREDERE. Una foarte gravă…

Doresc să vă reamintesc unele promisiuni pe care le-ați făcut în campania electorală, promisiuni în baza cărora unii alegători s-au decis în favoarea dvs și nu în favoarea dlui Ponta (deși sunt perfect conștient că foarte mulți alegători v-au ales numai pt că doreau să nu aibă un președinte PSD-ist).

Așadar:

– în anul 2000 ați promis sibienilor că veți face ca „lucrurile să meargă ceas”. Fiind 39 de ani sibian, născut de altfel în Sibiu, nu pot să nu recunosc faptul că Sibiul a trecut prin multe schimbări în bine, sub mandatele dvs. de primar. Cu toate acestea, orașul este, încă, departe de „a merge ceas”.

– sunt perfect de acord cu dvs când afirmați că numai lucrul bine făcut dă rezultate trainice. Așa am crezut și eu. M-ați invitat, astfel, să descoperim împreună O ALTFEL DE ROMÂNIENORMALĂ. Domnule Iohannis, din păcate sunt profund dezamăgit. Constat în continuare o Românie a lucrului prost făcut, o Românie a incompetenței, a lipsei de solidaritate, a indiferenței, o Românie a ANORMALULUI. Aceasta este România pe care doriți s-o lăsați în urma celor 4 ani de mandat? Pentru că dacă lucrurile vor continua așa, s-ar putea ca dvs să nu mai prindeți al doilea mandat. România nu este Sibiul… Domnule Președinte, această Românie de acum începe să mă facă să-mi doresc… afară din ea.

– în 2014 ați întrebat dvs: „CE ÎNSEAMNĂ ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT – ROMÂNIA NORMALĂ. Permiteți-mi să vă întreb eu, acum, în numele a cca 200.000 de mii de români împotriva cărora sistemul bancar românesc supravegheat de BNR-ul condus de Guvernatorul Mugur Isărescu, comite ABUZ DUPĂ ABUZ: aceasta să fie România bankingului NORMAL, dle Președinte?

Dvs stați la discuții cu un individ pentru care ABUZUL este ceva normal, dar refuzați în mod constant să ascultați și punctul de vedere al românilor împotriva cărora se face ABUZ? ACEASTA ESTE ROMÂNIA NORMALĂ pe care doriți s-o construiți? Permiteți-mi să-l citez pe acela pe care, de acum, zeci de mii de români îl consideră principalul vinovat de situația financiară dezastruoasă în care se află ei și familiile lor: “Clauzele abuzive sau neabuzive sunt contracte pe care le-au semnat oamenii care au luat credite. Tot într-un stat de drept, când semnezi ceva îţi asumi. Faptul că nu am înţeles, nu am ştiut cum e cu riscul valutar este, să spunem, un argument“, a afirmat Isărescu într-o conferinţă de presă. Același personaj afirma cu nonșalanță: „Poziţia BNR nu a fost împotriva clauzelor abuzive şi a scoaterii lor din contractele de credit. Şi nici a mea, personal”. Chiar dacă, pentru a-și spăla imaginea mult pătată, Guvernatorul a revenit asupra inepțiilor pe care le-a exprimat în momente de sinceritate, realitatea cruntă și crudă rămâne: o parte a românilor sunt afectați de neregulile din sistemul bancar românesc. Cu acest „actor” dvs v-ați întâlnit, dle Iohannis, i-ați ascultat punctul de vedere, în vreme ce instituția dvs pasează românii către alte autorități de stat… sau către părinții lor. Și asta face parte din România normală, dle Președinte? Când veți binevoi să vă întâlniți cu românii executați silit și lăsați fără case, din cauza unor contracte toxice, doldora de clauze abuzive? Când vă veți întâlni cu Românii împinși de situația în care se găsesc să părăsească țara, pentru a face față cămătarilor care funcționează sub atenta supraveghere a BNR? Cu cei care s-au sinucis, credeți că mai puteți avea vreo întâlnire?

„România începe și se termină cu cetățenii ei”. Vă mai aduceți aminte aceste cuvinte? Joi, 5.11.2015 ați comunicat „străzii” ca până la miezul nopţii să vă trimită pe e-mail numele reprezentanţilor care să participe la consultările de vineri (ziua următoare) cu societatea civilă, de la Palatul Cotroceni. V-am comunicat numele unui economist, al unui finanțist și jurnalist financiar, membru al FSUG (grup de experți de pe lângă Comisia Europeană), al unui conferențiar universitar doctor și al unui avocat – profesor universitar. Zeci, sute de e-mailuri v-au fost trimise atât pe adresa administrației prezidențiale cât și pe pagina de Facebook. Dle Președinte, cunoașteți vorba „Ein Mann, ein Wort!”? La dvs nu e valabilă?

„În România lucrului bine făcut, cetățeanul primește RESPECT și SPRIJIN din partea statului”. Așa spuneați. Atâta vreme cât nu binevoiți să dați curs măcar unui răspuns al administrației pe care o păstoriți, către noi, cei cu care începe și se termină România, unde este RESPECTUL, dle Președinte? De sprijin să nu mai vorbim…

– spuneați că ne va fi „respectată demnitatea și dreptul la o viață prosperă” și că „vom crede în folosul muncii noastre”. Ei bine, aflați dle Președinte, că este în creștere numărul românilor care își caută prosperitatea peste hotare. Copilul din imaginea anexată acestui articol este unul dintre copilașii României, ale căror mame sunt sfâșiate de durere pentru că au fost nevoite să părăsească țara pentru a lucra în Germania, Anglia, Italia, Spania etc ca să-și poată plăti în continuare ratele aferente unor contracte de credit în care sunt stipulate clauze abuzive. Domnule Președinte, în România dvs mai este familia celula de bază a societății? Cât să mai tolereze românii acest gen de lucruri „bine” făcute, în țara lor?

– „încredere în siguranța banilor economisiți”, „profit pentru pensie”? Dle Președinte, unii români, din cauza abuzurilor unor bănci supravegheate de BNR, abia mai au ce să mănânce… Copilul din imaginea anexată acestui articol, nu este vitaminizat corespunzător, nu este îmbrăcat corespunzător, nu beneficiază de o copilărie normală… pentru că veniturile părinților lui au fost „ipotecate” de bancă (concret, Bancpost – dar nu are importanță, restul băncilor care au creditat în CHF sunt la fel). Aceasta este România normală? Această Bancă, precum și altele, a făcut același lucru pe care l-ați făcut și dvs în campanie: PROMISIUNI. A promis STABILITATE, SIGURANȚĂ. A făcut referire la Elveția, așa cum dvs. ați făcut referire la ceasul bunicului. Timpul însă ne-a demonstrat că BANCA A ÎNȘELAT, A MINȚIT, IAR ACUM REFUZĂ SĂ ÎȘI ASUME! În schimb, EXECUTĂ FĂRĂ MILĂ!

– „Românii lucrului bine făcut NU TREBUIE SĂ-ȘI PĂRĂSEASCĂ FAMILIA SAU CASA PENTRU A SUPRAVIEȚUI” Domnule Președinte, tocmai ASTA SE ÎNTÂMPLĂ! Soția mea a lăsat în urmă TREI COPII (unul din ei, încă, mai era alăptat), ca să nu fim nevoiți să înghețăm de frig la iarnă pentru că nu ne mai permitem să plătim facturile de utilități, ca să nu fim nevoiți să cerșim de la părinți, rude, prieteni (așa cum a îndrumat-o unul din consilierii dvs pe o colegă de-a noastră de suferință). Domnule Președinte, FAMILIILE ROMÂNILOR SE RUP! Dvs nu aveți copii și nu puteți înțelege zbuciumul părinților, zbuciumul copiilor, durerile soților nevoiți să se despartă pentru a asigura un trai cât de cât decent și un acoperiș deasupra capetelor copiilor lor. PÂNĂ CÂND SĂ FIM NEVOIȚI SĂ TOLERĂM CIRCUL ACESTA POLITIC, DLE IOHANNIS? PROMISIUNI – PROMISIUNI – PROMISIUNI… Ce să facem cu ele???

– „Românii lucrului bine făcut… nu sunt umiliți de administrația publică”??? Dacă nu UMILINȚĂ, cum să numim faptul că administrația prezidențială refuză o audiență cu reprezentanții acestor români abuzați de sistemul bancar, dle Președinte?

– „Românii lucrului bine făcut știu că proprietatea lor este sfântă”… Nu, dle Președinte, nu este deloc sfântă… Este A BĂNCII. Este NESIGURĂ. Și nu de puține ori, ESTE EXECUTATĂ PE NEDREPT DE MAFIA EXECUTĂRILOR SILITE! Aceasta este realitatea din mijlocul poporului, dle Iohannis, nu poveștile spuse de Guvernatorul „tehnocrat” care nu numai că a uitat pe unde a avut credite, dar mai este și obraznic!

– „Voința comunității este ascultată de către autorități”. Aveți acum ocazia să dovediți asta, dle Președinte dând curs acestei solicitări: adresă către Excelența Sa, Klauss W. Iohannis.

Dle Președinte, ați spus că ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT ÎNCEPE CU MINE, CU ÎNCREDEREA MEA ȘI CU VOTUL MEU. Cum rămâne cu faptul că ȚINE DE DVS SĂ CONTINUE? CONTINUAȚI PROIECTUL ROMÂNIEI BINE FĂCUTE, SAU VĂ ALĂTURAȚI NUMĂRULUI POLITICIENILOR CARE ÎNTR-UN FINAL VOR FI „RESETAȚI”, ȘTERȘI DIN ISTORIA UNEI ROMÂNII NORMALE? Am avut un mincinos (chiar mai mulți) în organele de Stat. Dovediți acum că dvs, KLAUS WERNER IOHANNIS, PREȘEDINTE ÎN ROMÂNIA ANULUI 2015 AVEȚI CAPACITATEA SĂ GESTIONAȚI CRIZA DE ÎNCREDERE A CETĂȚENILOR ÎN INSTITUȚIILE STATULUI. Dacă nu… știți ce aveți de făcut, dacă aveți onoare!

Cu respect,
unul dintre administratorii Grupului Clienților cu Credite în CHF
unul dintre membrii asociațiilor ACCBAR, AURSF, PARAKLETOS
un cetățean al României lucrului….
un debitor înșelat de BANCPOST, sub supravegherea BNR
un tată a trei copii
un soț rămas fără soție (datorită lucrurilor PROST FĂCUTE în România).

Cristian N. DAN

Rămânea să mai spun că „ I will have my vengeance, in this life or the next”, dar nu cred în răzbunarea personală, ci o las Aceluia care va face dreptate la final!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

10 comments

 1. Astept feedbackul dvs dl Presedinte. Eu impreuna cu cei 75.000 de imprumutati in CHF plus inca cel putin 150.000 reprezentati de familiile lor. Dl Ponta si-a dat demisia la presiunea celor 25.000 de romani aflati in strada, care va fi reactia dvs in fata uni numar de 10 ori mai mare. Suntem foarte curiosi!

 2. O sa fie la fel de mut si de absent ca si pana acum. In cel mai bun caz va raspunde formal un consilier al presedentiei

 3. Sunt un fericit posesor al unui credit inCHF.Astep si eu un raspuns Domnule Președinte Iohanis.Va multumesc!

 4. Astept si eu un raspuns care nu cred ca va veni, desi imi doresc din tot sufletul sa vina. Dle presedinte, traiesc o mare dezamagire dupa speranta si increderea pe care am avut-o cand ati fost ales in noiembrie 2014, nu lasati acesta dezamagire sa ne invaluie caci veti simti consecintele .

 5. Asteptam in continuare raspunsul dvs.la scrisorile noastre.va obliga declaratiile dvs(chiar. Daca in momentul de fata se dovedesc vorbe goale)a-ti avut nevoie de noi pana va-ti vazut instalat comod la carma tarii???cum mai ave-ti curaj sa dati ochi cu vei carora le -sti promis ca veti cladi o Romanie puternica;transparenta;un Stat la dispozitia cetateanului?intrebarea mea este a carui cetatean?Roman in nici un caz deoarece suntem cetateni ai Romaniei Desi ne cautam norocul prin straini…va mai aduce-ti aminte cum vi se rupea sufletul de lacrimile de dor si durere Ale copiilor ramasi in grija bunicilor.matusilor ptr ca parintii se afla departe prib tari straine in speranta de a le asigura un trai mai bun..ne-ati promis ca veti crea locuri de MUNCA ca veti face tot ce depinde de dvs.ptr a le readuce acasa…cat sau ce din cea ce a-ti promis a-ti mentinut domnule Presedinte”???va raspund Eu….nimica!!!dimpotriva a-ti adus in pragul disperarii multe alte familii;le-ati determinat sa ia drumul strainatatii ca sa nu le moara copii de foame…deoarece tot ce castigau in tara nu era suficient ptr.a indestula Camatarii legalizati de catre BNR al Romaniei lucrului bine facut Pas cu PAS…Daca va ramas un gran de Constiinta va recunoaste-ti public impotenta realizarii Lucrului bine facut si va da-ti deoparte singur lasand locul unor persiane care poste chiar iubesc sincer poporul Roman;tara…si nu interesele meschine dictate de afara..nu este nici i rusine sa va recunoaste-ti dvs personal ca sunte-ti incapabil sa claditi cea ce va-ti propus.dimpotrica poporul v-ar aprecia ONESTITATEA CURAJUL cek/upului de constiinta. Oare ave-ti asa Ceva”???Eu ma cam indoiesc vazand cu cata descondiderare ne tratati(Desi multi dintre noi va investiseram cu incredere..ne puseseram sperante mari in dvs…ne-sti dezamagit Total.Ne-ati dovedit farà dar si poate ca sunteti INCOMPETENT ptr functia ce o detineti.dovediti cel Putin faptul ca sunteti OM.renuntati la a va mai bate joc de noi.La a distruge prezentul Romaniei Pas cu Pas.nu stiu daca a-ti remarcat ca nu am scris Viitorul Romaniei deoarece cred cu toata taria ca cei care v-au investit cu incredere in trecut isi vor recunoaste lor insira greseala alegerii facute.A gresi e Omeneste…a persista in greseala este IRESPONSABILITATE;!!!

 6. Asta e Romania lucrului bine TACUT! O rusine de presedinte…parca imi si pare rau cu nu am votat cu Ponta…toti sunt o apa si un pamant

 7. Am avut incredere in dvs, domnule “presedinte”, am crezut ca o sa respectati promisiunile, v-am votat eu si familia mea, am sperat ca o sa schimbati ceva in aceasta tara greu incercata in ultimii 25 de ani.
  Mama mea era sa moara la revolutia din ’89. Aveam atunci 17 ani. Multumesc lui Dumnezeu ca nu m-a lasat fara ea.
  Eu erasa mor, atunci cand s-a tras asupra blocului nostru, un etaj mai jos de unde locuiam noi (noroc ca eu eram la un vecin pe scara cealalta).
  Am sperat ca macar pentru cei care au murit nevinovati atunci sa se faca ceva. S-a facut, dar s-a mers din rau in mai rau.
  Am votat cu dvs stiind cum v-ati ridicat orasul – Sibiu.
  Am crezut ca o sa faceti asta si cu tarisoara noastra.
  Am fost mintiti, furati, iar mintiti si iar furati si asta se intampla si acum, cand dvs sunteti seful tarii. Si din pacate cu acordul dvs noi suntem in continuare FURATI si MINTITI. De catre cine? De catre banci, domnule presedinte. Dar stiti asta foarte bine si acceptati tacit acest lucru.
  Pacat de noi, pacat de copiii nostri, pacat ca traim intr-o tara “a lucrului bine facut”.

 8. chia ne dorim sa vedem raspunsul dumneavoastra domnule presedinte suntem foarte curiosi sau vreti sa venim in fata la cotroceni sa ne postam cu corturile ca sa vedeti in ce hal am ajuns din cauza acestor banci nenorocite care au distrus zeci de mii de familii care vau votatat pentru o romanie corecta si stabila

Comments are closed.