Instanţa declară ca abuziv comisionul de administrare credit al Credit Europe Bank

Tribunalul Bucureşti a menţinut o decizie a Judecătoriei Sectorului 6 potrivit căreia comisioanele de administrare şi acordare a unui credit de către Credit Europe Bank sunt abuzive şi trebuie eliminate din contract.

Un client al Credit Europe Bank a câştigat definitiv procesul cu banca, după ce Tribunalul Bucureşti a respins recursul instituţiei de credit în cazul unui litigii în care erau contestate clauzele privind comisionul de administrare a creditului şi cel de acordare.

Instanţa de fond a considerat că cele două comisioane sunt abuzive şi trebuie eliminate din contractul de credit ipotecar, iar sumele percepute de-a lungul timpului trebuie returnate clientului împreună cu dobânda legală.

Potrivit Cabinetului de avocatură „Avram Codruţ”, care a reprezentat clientul în acest litigiu, aceasta este prima decizie de acest tip a instanţei împotriva Credit Europe Bank.

„Hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Ea se aplică numai clienţilor din acest dosar, nu tuturor contractelor de credit ale acestei bănci, însă reprezintă un precedent important pentru acest gen de speţe”, se arată într-un comunicat de presă al Cabinetului de avocatură.

Clientul a dat banca în judecată în octombrie 2012, instanţa de fond s-a pronunţat în martie 2013, iar decizia definitivă a Tribunalului a venit pe 30 ianuarie 2014.

Credit Europe Bank se înscrie astfel pe o listă mai lungă de bănci a căror clauze contractuale au fost considerate abuzive de unele instanţe.

Sursa: economica.net

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

Comments are closed.