COMUNICAT DE PRESĂ: GCCC organizează Conferința „Banking-ul din perspectiva consumatorilor”. Pe 7 decembrie, RIN Grand Hotel

Într-un context actual presărat cu numeroase evenimente organizate exclusiv de către reprezentanții sistemului bancar din România, Grupul Clienților cu Credite în CHF a identificat necesitatea organizării unei conferințe care să ofere și consumatorilor posibilitatea de a se exprima public asupra problemelor existente în relația client-bancă, de notorietate fiind dificultățile cu care se confruntă împrumutații cu credite în franci elvețieni.

Conferința denumită „BANKING-UL DIN PERSPECTIVA CONSUMATORILOR. Cum pot repara băncile greșelile din trecut.”, organizată sub egida GCCC, va avea loc pe data de 7 decembrie 2017, începând cu ora 15:00, găzduirea fiind asigurată de către prestigiosul RIN Grand Hotel.

Deși punctul central al conferinței va fi reprezentat de evenimentul special de lansare de carte (scrisă de și pentru consumatori), GCCC își propune să trateze dintr-o perspectivă istorică fenomenul creditării din România, să identifice problemele cu care se confruntă consumatorii de servicii financiar-bancare (în special, împrumutații în franci elvețieni) și să propună soluții pentru rezolvarea acestora. Totodată, va fi abordată și problematica practicii judiciare din procesele bănci-consumatori, în special cele privind darea în plată și stabilizarea cursului de schimb leu-chf. De asemenea, având în vedere contextul economic global, GCCC militează pentru o mai bună informare a publicului larg, prin prezentarea unor situații punctuale, aspecte de natură a determina populația să tragă învățămintele tragicului trecut al creditării ipotecare din România.

Accesul se va face pe bază de invitație, la conferință urmând să participe consumatori, reprezentanți ai sistemului bancar, reprezentanți ai consumatorilor, jurnaliști, personalități din societatea românească și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai Băncii Naționale a României.

GCCC își exprimă încrederea că acest eveniment va crea o punte de legătură între consumatori și sistemul bancar din România, această conferință reprezentând o nouă invitație la dialog adresată reprezentanților industriei.

Fiecare participant va primi gratuit câte un exemplar al cărții lansate în cadrul conferinței, împreună cu agenda evenimentului.

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci