DUNCA A FOST DEMIS

Printr-o manevră politică mizerabilă, PONTA l-a demis pe Dunca. Sigur că trebuia să iasă cineva țap ispășitor pentru tragedia de la „COLECTIV”. Dar nu Dunca e vinovat de asta, individule Ponta. Zilele ți-s numărate în fruntea Guvernului penibil pe care-l mai conduci…

Marius Dunca scrie pe pagina sa de Facebook:

„In acest moment vin in fata dumneavoastra si pentru moment spun doar atat – am facut tot ceea ce este legal si omeneste posibil pentru a apara drepturile fundamentale si esentiale ale consumatorilor.
Daca ANPC este vinovat pentru toate problemele din aceasta tara – de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu banca, la hotelul incorect clasificat, la clubul care funtioneaza fara un aviz pe care alte institutii ar fi trebuit sa il dea.

Eu imi asum vina si, va rog, sa nu condamnati comisarii care sunt la dispozitia dumneavoastra si care va apara drepturile fiind remunerati mult mai putin decat li se cuvine.
Am fost numit politic, sunt demis politic…accept acest lucru!

Voi lupta pentru romani si Romania, asa cum am luptat de cand am fost numit in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, imi pun toata puterea in acest obiectiv!
Tinem legatura! Respect pentru consumatori!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Citim pe Mediafax:

Prima DEMITERE după tragedia din Colectiv – Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, înlocuit de Ponta. Dunca: Am aflat în direct

Şeful demis al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, spune că a aflat ”în direct” că a fost demis.

”Am aflat în direct că am fost demis. Este o surpiză şi pentru mine. Acum dacă Dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în acestă ţară, ne asumăm şi această e vină…Eu nu cred că ANPC este vinovată”, a spus Dunca.

Întrebat când a făcut ultima dată un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat că ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordanţe de preţuri în local.

El a spus că inspectorii ANPC au mers la faţa locului joi, dar nu au găsit pe nimeni, astfel că au lăsat o ”invitaţie” pentru reprezentanţii legali ai localului.

”Vineri trebuia să se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, ştampila unităţii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator”, a declarat Marius Dunca, precizând că aceasta este procedura în cazul în care echipele de control nu îi găsesc pe reprezentanţii firmelor.

”Noi nici nu am avut când să îl controlăm (localul-n.r.). Nu pot să încalc legile, nu pot să încalc procedura”, a adăugat şeful demis al ANPC.

Întrebat dacă regretă ceva din activitatea sa, Dunca a spus că a făcut ”tot ce i-a stat în putinţă şi tot ce i-a permis legislaţia ca să apere consumatorii”.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a decis, marţi seară, să-l demită, la propunerea ministrului Economiei, pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Potrivit aceloraşi surse, în locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.

Bogdan Pandelică este secretar de stat în Ministerul Economiei din martie 2014, iar din septembrie 2013 a fost subsecretar de stat în aceeaşi instituţie. Fost consilier local, Bogdan Pandelică a fost vicepreşedinte al ANPC din mai 2012 până în august 2013.

De asemenea, potrivit CV-ului său, Bogdan Pandelică a fost director general al Erste Automobile Piteşti între anii 2004 – 2009, director comercial la Romlux SA Târgovişte, între anii 2000 – 2001, apoi a fost consultant management la Mentor Traiding Piteşti între anii 2001 – 2009.

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Guvernului peste 13.000 de oameni protestează cerând demisiile primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

2 comments

  1. Ticalosule,ce are sula cu prefectura ?
    De ce nu l-ai demis pe oprea si pe primarul piedone?
    De ce nu te demiti pe tine,spurcaciune?

  2. Desi cu retineri, tind sa cred ca ati facut tot posibilul omeneste. Din pacate, puterea “politicieneste-economiceste” v-a pus bete in roate.

    Dar de-acum aratati-ne ce puteti pe cont propriu, domnule Dunca. Noi va suntem alaturi.

Comments are closed.