Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i CSALB-ul

CSALB – Centrul pentru Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul bancar, se vrea a fi un organism la care clienții băncilor să apeleze pentru o eventuală soluționare alternativă sau amiabilă a litigiilor avute cu banca în ceea ce privește un contract de credit.

Iată povestea unui client care a apelat la acest organism pentru o eventuală soluționare alternativă:

„CSALB mi-a trimis refuzul Băncii Românești de a soluționa litigiul dintre noi prin procedura impusă a acestui organism.
Sper ca instanța să aprecieze că eu am încercat soluționarea prin CSALB înainte de a merge în instanță.”

Păi asta e dovada că nici băncile nu au încredere în BNR și ANPC, că doar ele dețin majoritatea în CSALB, nu?

Și e și o dovadă de prostie crasă din partea BRom. Păi cum să refuzi o solutionare amiabilă cu clientul printr-o entitate de genul CSALB?

Parcă era unul din BNR care făcea misto de noi și spunea că suntem retardați. Păi managerii BRom care au dat „pas” la solicitarea ta, ne-au întrecut. Când vom vorbi de retardați, îi vom folosi pe ei ca termen de comparație, de acum încolo.”

De acum putem vorbi despre o instituție finanțată chiar de bănci în scopul solutionarii litigiilor în mod amiabil, dar prin care nu se prea poate soluționa un litigiu în mod amiabil, deoarece banca refuza să facă acest lucru. Ce poate fi mai frumos?! Nu știu daca mai era nevoie, dar asta este încă o dovadă a inflexibilității băncilor față de propriii clienți. Atunci cand refuzi un dialog chiar pe “teren propriu” se cheamă prostie, aroganță sau ce vreți voi….

Sunt și ei (CSALB) la început, e oarecum normal sa nu mearga totul „ca uns”. Insa este eficient oare acest centru? Pana acum nu a demonstrat asta. A inceput cu stangul, neinvitand nicio asociatie de protectie a consumatorilor la conferinta de prezentare. Pe buna dreptate ne intrebam daca se va ajunge vreodata sa solutioneze vreun litigiu.  Neincrederea cu care este privit acest centru de catre clientii bancari, de la bun inceput, se adanceste de la o zi alta.

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. csalb=0 o reclama mascata a bancilor sanchii o solutionare alternativa a litigiilor.. Abureala ar trebui sa anuntam Anpc ca este o reclama mascata RUSINE…RUSINE

Comments are closed.