Asociația Parakletos sesizează Comisia Europeană pentru încălcarea dreptului Uniunii Europene de către instanțele de judecată. Petiția ar urma să fie soluționată până pe 24 aprilie 2018

Președintele Asociației Parakletos, avocatul Gheorghe Piperea, a anunțat într-o postare pe facebook că a sesizat Comisia Europeană pentru încălcarea de către instanțele de judecată din țară a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în principal fiind vorba despre Cauza C-186/16 „Andriciuc și alții vs. Banca Românească”.

„In legatura cu acest ultim aspect, trebuie sa stiti, de asemenea, ca cei de la Comisia Europeana mi-au confirmat ca au inregistrat scrisoarea noastra in care reclamam instanta de la Oradea (precum si instantele din Bucuresti) pentru incalcarea directa a jurisprudentei CJUE, in special in speta Andriciuc. Am fost anuntati ca un raspuns, oricare va fi el, ne va fi trimis pana la data de 24 aprilie a.c.”

Cu alte cuvinte, Asociația Parakletos reclamă faptul că instanțele de judecată resping în masă dosarele având ca obiect înghețarea cursului de schimb CHF-LEU, la valoarea de la momentul acordării împrumutului, aspect care ar intra în contradicție cu cele reținute de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cauza Andriciuc.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. Excelent vă mulțumim și vă dorim succes pentru dovada de spirit civic și de înaltul profesionalism a maestrului Pipera.

    1. Salutare, Alex.
      Solicitarea, din informatiile noastre, este inca in analiza la Comisia Europeana.

Comments are closed.