Pericolul pentru Europa al imprumuturilor in alte monede decat cea nationala va fi explicat la Bruxelles

  • Pe 7 iunie, la seminarul “Probleme Financiare” din cadrul Comitetului Economic si Social European, va fi prezentat pericolul pentru Europa al imprumuturilor in alte valute decat cea nationala.
  • Intalnirea este organizata de catre Patricia Suarez, presedinta ASUFIN. Vor lua cuvantul si Sigrun Daviosdottir (jurnalist), Tomasz Sadlik (Pro Futuris) si Monica Calu (Parakletos)
  • Capitala Belgiei este locul in care vor fi facuti primii pasi in directia formarii unei Asociatii Europene a Utilizatorilor Financiari, asociatie bazata pe problemele comune ale cetatenilor care fac parte din statele membre.

Pe 7 iunie, in cadrul Comitetului Economic si Social European, va avea loc un seminar despre chestiunile financiare care privesc Uniunea Europeana. Seminarul se va desfasura la sediul central al Comitetului, unde un numar de profesionisti vor aborda si explica relatia dintre banci si clientii lor: o realitate traita de cetatenii Uniunii Europene care au multe puncte in comun, in ciuda faptului ca sunt cetateni din tari diferite. Seminarul va fi deschis publicului, dar numai pe baza unei inregistrari in prealabil, prin completarea unui formular pana la data de 31 mai.

Prelegerile, care vor dura aproape patru ore, se vor incheia cu o dezbatere si vor fi impartite în trei parti principale: 1. Informații pentru consumatori 2. Supraîndatorarea 3. Conversia creditelor ipotecare și schimbul valutar. Fiecare parte va fi condusa de către o persoana cu expertiza pe subiectul în materie. Experții vor explica problemele din diferite țări afectate ale Uniunii Europene, punctele lor de vedere, precum și plasarea de produse extrem de toxice de catre bănci clienților lor. Asociația responsabilă de organizarea și conducerea grupului  dedicat problemei  imprumuturilor in alte valute în Europa este ASUFIN.

Seminarul are semnificatia unui nou punct de plecare, reprezinta inceputul unei etape la capatul careia se preconizeaza crearea unei Asociații Europene a Utilizatorilor de Produse Financiare. Capacitatea de a reuni atât de mulți oameni, pe cei care participă in mod activ (experții), dar și pe cei care participa pasiv (publicul), este de asteptat sa faca diferenta, seminarul putand fi considerat ca pionier al acestei cauze si datorită unitatii manifestate de mai multe asociații de consumatori din diferite state ale Comunității Europene, state care au fost afectate de imprumuturi in alte monede decat cea nationala.

Patricia Suarez, presedinte al ASUFIN, va fi responsabila de deschiderea și conducerea secțiunii aferente creditelor ipotecare și de conversie a creditelor în valută. Suárez va fi în compania activiștilor și a experților români și polonezi în domeniul menționat si va incerca să vizeze pe cei responsabili pentru acordarea acestor imprumuturi în Uniunea Europeană. Obiectivul principal este de a expune riscul sistemic cauzat de achiziționarea acestor produse pentru cetățenii Comunității Europene. Președintele ASUFIN a extrapolat lupta ei de la nivel  național la nivel internațional, scopul ei fiind eradicarea acestor produse financiare pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Grupul responsabil de problema creditelor in alte valute decat cea nationala va explica partenerilor europeni si publicului, prin intermediul mai multor experti, ce inseamna aceste credite. Patricia Suárez va deschide această parte a seminarului, prin reprezentarea consumatorilor spanioli și ASUFIN. Va urma Sigrun Daviosdottir, jurnalist financiar de renume, care va explica felul in care au procedat bancile in legatura cu aceste produse. In continuare vor lua cuvantul Monica Calu, avocat român de la asociatia de protectie a consumatorilor Parakletos iar Tomasz Sadlik, președinte al Pro Futuris, va incheia sedinta.

După calatorii constante facute în Spania, Suarez duce toate informațiile necesare si in alte orase, alte tari, in incercarea de a constientiza cetatenii ca pot și ar trebui să dea bancile în judecată, sprijinul european precum si cel al instantelor nationale fiind foarte necesare in aceste demersuri.

Pe 7 iunie, ASUFIN va lupta din nou pentru “schimbare în cultura bancară”, numai ca de data aceasta va beneficia și de sprijinul partenerilor săi europeni.

Nota: materialul reprezinta traducerea si adaptarea articolului pe care il gasiti aici: http://www.fxloans.org/the-danger-of-fx-loans-for-europe-will-be-explained-in-brussels/

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci