Anca Paliu Dragu, ministrul propus al Finantelor, va fi de partea bancilor?

Anca Paliu Dragu, economist in cadru Directoratului general de economie si finante al Comisiei Europene, a lucrat in cadrul biroului local al FMI, dar si la BNR. Paliu Dragu a fost recrutata din 2013 de Comisia Europeana, dupa ce in timp de 11 ani a lucrat in cadrul biroului de la Bucuresti al FMI. Intre 1996-2001, Paliu Dragu a fost economist in cadrul Bancii Nationale.

Mai bine de un deceniu, Anca Paliu Dragu a participat la toate discutiile dintre oficialii romani care s-au succedat la putere si delegatiile Fondului Monetar. Ea este licentiata in Finante-Banci, ASE, si in Politici Publice si Integrare Europeana – SNSPA.

In cei aproape 4 ani de cand  lucrat ca analist economic la Directia Generala pentru Afaceri Economice si Financiare a Comisiei Europene, Anca Paliu s-a ocupat de furnizarea de consultanta economica asupra reformelor structurale in statele membre si UE.

La Fondul Monetar, Paliu a fost responsabil pentru monitorizarea economica si analiza sectoriala a economiei romanesti; evaluarea performantei economice in cadrul programelor de sprijin FMI (2001-2003, 2004-2006, 2009-2011, 2011); asistarea si participarea la misiunile FMI prin discutii cu autoritatile nationale, cu sectorul privat si cu reprezentanti ai societatii civile;  furnizarea de analize cotidiene a evolutiilor economice si a politicilor cheie, inclusiv a pietelor valutare si financiare; politica de cercetare, formularea si monitorizarea aspectelor legate de: pietele financiare locale si regionale, finantele publice, piata muncii si sistemele de pensii (…)

Din anul 2009, activitatea a implicat o cooperare stransa cu echipele Bancii Mondiale si Comisiei Europene privind Romania cu privire la programul de finantare comun.

La BNR, Paliu Dragu a lucrat in cadrul Directiei de Reglementare si Autorizare, fiind responsabila pentru elaborarea regulamentului privind regimul rezervelor minime obligatorii, lichiditatea bancilor, expunerea valutara, derivati, fondurile proprii si de provizionare (…).

Tot in atributiile ei au intrat redactarea analizei privind liberalizarea pietei de capital din Romania, comunicarea cu bancile privind punerea in aplicare a diferitelor reglementari emise de Banca Centrala, mai ales cu privire la instrumentele de politica monetara.

De asemenea, Paliu Dragu a facut parte din echipa care a elaborat programului de restructurare a bancii de stat “BANCOREX”.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

4 comments

  1. Tot ce este posibil, să fie de partea acestor “amărâte” de bănci, vai, cumva să nu dea faliment. Doar este o progenitura de la isărescu din ogradă. O pavăză împotriva acestor debitori “nenorociţi” care au luat credite în chf, şi-au făcut cu toţii palate. Câte-un judecător mai curajos, ici-colo, dă o sentinţă timidă nenorociţilor, după ce inşelăciunea băncilor este dovedită. Eu cred că, încontinuare, ne v-a fi la fel de greu să rezolvăm. Impertinenţa băncilor este fără limite!

  2. Mai Valentin tu crezi ca Isarecu doarme noaptea linistit stiind ca sunt sunt sute de familii cu copii pe strazi din cauza practicilor incorecte ale bancilor? Tu crezi ca Mugur putea face ceva acestor grupuri masonice care capuseaza tarile sarace in special? Nu-i poti imputa lui asta ca el este doar un pion, in cel mai bun caz ii poti imputa lipsa de verticalitate de care a dat dovada ca nu si-a dat demisia in momentul in care a stiut ce o sa se intample si le-a lasat frau liber camatarilor legali.
    Problema cu adevarat este alta in banci lucreaza fratii romani care in loc sa tina cu fratii lor din popor i-au mintit acordand credite doar ca sa isi ia bonusuri mari , aici este lucrul cel mai grav. Un om demn care isi iubeste poporul nu-i minte pe cei care vin sa ia credite ci le spune toate riscurile , ba chiar le poate spune ca in SUA un credit acordat de banca are dobanda 2%-3% fixa in Dolari pe toata perioada contractuala.
    Acum nu mai conteaza ce a fost a trecut ne ducem steagul dar nu uita pe viitor ca sa iti inveti copiii si nepotii sa nu cumva sa ajunga sa faca afaceri cu banca ca intotdeauna va fi pe locul 2.

Comments are closed.