Deputatul Daniel C. Zamfir contraatacă – DEMISIA LUI CINTEZĂ

Deputatul Daniel Cătălin Zamfir pune punctul pe „i”! În sfârșit, România are pe cineva care, dintr-o poziție de autoritate, sfidează sistemul cămătar și de „neatins”, al băncilor care-și spulberă pur și simplu clienții, după ce au creditat iresponsabil și folosindu-se practici comerciale incorecte.

Citim pe profilul de Facebook al dlui deputat:

„Îi cer public dlui Isarescu să-și exprime punctul de vedere în legatură cu amenințările dlui Cinteză! Ori dnul Cinteză a vorbit de capul lui și atunci trebuie demis pentru că a târât BNR-ul într-o situație fără precedent, ori dnul Cinteză a făcut-o cu știința dlui Guvernator și atunci dnul Isărescu trebuie să-și asume faptul că amenință cu DNA-ul pe parlamentari, inițiatorii unei legi care nu e pe placul lor și al bancilor! Și mai e ceva, stimați membri ai Consiliului de Administratie al BNR! Erați foarte respectuoși și spășiți când ați venit la Parlament să fiți votați! Acum unul dintre dvs aruncă cu noroi în Parlament și vorbește despre haosul legislativ din instituția pe care a condus-o vreo 3 ani! Curat murdar dle viceguvernator!

Și mai e ceva! Până la urmă, buni, răi, cum suntem, am fost aleși și răspundem în fața oamenilor! VOI? Voi în fața cui răspundeți?

Foarte bine ați punctat, dle deputat. A sosit ceasul ca sistemul bancar să fie tras la răspundere pentru toate prejudiciile aduse poporului. Pentru tinerii morți în Colectiv s-a schimbat un guvern. Pentru peste 30 de oameni aduși în pragul disperării astfel încât au decis să renunțe la viața asta de sclavie la bănci, nu s-ar putea demite tot Consiliului de Administrație al BNR? Pentru că acești domni au SUPRAVEGHEAT cum românii au fost supraîndatorați, supraîmpovărați, creditați iresponsabil! Cine răspunde? Au murit oameni! Copii au rămas fără părinții plecați să lucreze în străinătate ca să nu-și piarda casele luate pe credit ipotecar. Cine răspunde? Familii s-au destrămat din cauza inflexibilității băncilor. Cine răspunde? Clienții bancari sunt jigniți, sunt făcuți proști… Cine răspunde?

Nu e cam mult tupeu în breasla „cămătarilor”? Nu e cazul și momentul să fie puși cu botul pe labe? După cum a declarat un angajat dintr-o bancă, unul din Președinții Executivi ai uneia din băncile comerciale care activează în România și care a creditat la greu în CHF, i-a jignit într-un mod inacceptabil pe debitorii români în CHF, deși el e de altă nație și face afaceri în România. Cât se mai tolerează asemenea derapaje? Bancherii NU TREBUIE SĂ AIBĂ NICIUL FEL DE PRIVILEGIU față de ceilalți jucători din mediul de afaceri românesc.

ESTE INACCEPTABILĂ IEȘIREA DLUI CINTEZĂ ȘI AMENINȚĂRILE ACESTUIA!

Parlamentul României este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României.
Membrii Camerei Deputaților și ai Senatului sunt aleși prin vot universal în cele 42 de circumscripții electorale, de către poporul român! Ceea ce au făcut bancherii, zilele acestea, este sfidare la adresa populației. Ceea ce fac acum, în jocul de culise cu Președintele și Primul Ministru, este o mârșăvie!

Obiectivul fundamental al BNR este asigurarea și menținerea stabilității prețurilor. Domnule Zamfir, întrebați-l pe dnul Guvernator cât de stabil a fost prețul creditelor în franci elvețieni și de ce își bate joc în continuare de acești împrumutați? Spun asta pentru că unele din băncile pe care BNR le supraveghează fac în continuare oferte otrăvitoare clienților. Una din ele este Banpcost care ademenște împrumutații în CHF cu oferte de conversie prin care oamenii își recumpără practic creditele (soldurile actuale care aproape n-au scăzut deloc în cca 8 ani de plăți) la un preț dublu față de momentul contractării. Ce stabilitate a prețurilor este asta?

Sunt familii și indivizi ale căror vieți au fost distruse de acest sistem bancar bolnav. Dvs reprezentați oamenii pe care i-ați ales. Cinteză, Isărescu & CO nu reprezintă pe nimeni. Acești indivizi sunt alegerea unor politicieni. După cum merg lucrurile acum, din punctul de vedere al împrumutaților, trebuie făcută o schimbare și la acest nivel.

Dacă dnul Președinte Iohannis nu a binevoit până acum să aibă nici măcar o întâlnire „informală” cu reprezentanții clienților bancari din România și dacă va retrimite în Parlament legea dării în plată, avem pretenția de la aleșii poporului să-și păstreze coloana vertebrală și să nu cedeze în fața presiunilor vreunei entități din afara țării și cu atât mai puțin în fața „tehnocraților” din bănci. Cât de tehnocrați sunt aceștia din urmă, ne-am lămurit! Opoziția de care se lovesc în rândurile debitorilor, relația tensionată cu aceștia, spune totul.

Domnule deputat, inițiați o nouă acțiune prin care să veniți în sprijinul românilor: scoateți Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor de sub controlul politic. Consumatorii români au nevoie acolo de oameni care să nu fie vulnerabili presiunilor politice sau ale bancherilor. Dacă România avea o altă Autoritate Națională pentru Protecția Consumatorilor, situația împrumutaților români era cu totul alta astăzi!

Domnule deputat, continuați în același mod, ferm și fără compromis! Nu vă opriți și nu vă rezumați la acest proiect de lege! Mergeți mai departe spre beneficiul românilor!

Românii nu (mai) sunt sclavii băncilor! Românii au dreptul la România care le-a fost promisă în campania trecuta și care, din păcate, nu se prea întrezărește!

Cristian DAN
Debitor Bancpost

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

4 comments

  1. Ce mai este de spus? Un articol excelent care cuprinde toata suferinta si batjocora pe care o traim de 7 sau 8 ani din cauza bancilor. Domnul deputat va face istorie cu aceasta lege care speram sa o promulge Iohannis

  2. Domnul Cinteza, asta daca se poate numi domn, da dovada de o nesimtire crasa.Sper ca in curand sa-l salte DNA-ul!!!!

  3. Felicitari dle Daniel Zamfir.dumneavoastra ,in calitate de initiator al acestei legi si colegilor dumneavoastra care au inteles sa sprijine acest proiect atat de necesar OAMENILOR din aceasta tara.Nu se poate tolera la infinit abuzul,nesimtirea si obraznicia!Este timpul de schimbare a atitudinii anumitor indivizi, cocotati in diverse functii, lipsiti de elementarul bun simt.Haideti sa le facem educatie,se pare ca n-au beneficiat de ea in primii 7 ani de viata!

  4. Aici ma incadrez si eu…sunt plecat din tara pentru a-mi plati rata la casa si am lasat in urma un copil in grija bunicilor ei…chiar ma bucur sa vad ca in sfarsit se vrea sa se faca ceva in cea mai frumoasa tara din lume , chiar ma bucur ca avem si astfel de oameni si tin sa va felict dle deputat.
    Apropo in Anglia(tara care ma adoptat si ma respecta ca si cetatean) se dau case cu rate de pana la 128 de ani(se poate verifica acest lucru) si daca ai probleme financiare re pasuie pana la 5 ani de la plata ratelor pentru a te pune pe picioare…pe mine m-au sunat de la banca ca am ramas dator de pe o luna pe alta cu 58 de euro centi…ce poti sa le ceri…

Comments are closed.