O “OFERTĂ DE NEREFUZAT” – la BANCPOST

O “OFERTĂ DE NEREFUZAT”
Bancpost cere unui împrumutat cu 13.000 lei mai mult, la conversie
Ai zice că-i o greşeală. Dar nu e. Bancpost îi cere unui creditat în franci elveţieni cu 13.000 de lei mai mult decât valoarea creditului la cursul zilei şi speră să-l aburească din cuvinte cu o “ofertă de nerefuzat”.

Clientul este siderat şi nu-i vine să creadă ceea ce citeşte: “Se converteşte soldul de 43.432 CHF în 196.371 lei”.
Fraza citată este parte a ofertei pe care banca i-a făcut-o debitorului, după cum ne-a relatat acesta, evidenţiind că, dacă facem calculul, cursul propus de bancă este de 4,52 de lei/CHF, în condiţiile în care, în prezent, instituţia financiară practică un curs de 4,22 lei/CHF.

Reprezentanţii băncii ne-au transmis şi nouă, la solicitarea făcută, o frază asemănătoare cu explicaţia dată debitorului, fără să infirme spusele acestuia: “La conversia creditelor în CHF în moneda naţională, Banca aprobă o sumă care să protejeze clientul de eventualele fluctuaţii ale monedei CHF, urmând însă ca la debursarea creditului soldul în lei să reflecte situaţia financiară de la momentul implementării conversiei”.
Dacă acesta este limbajul băncilor în relaţia cu clienţii, cum să înţeleagă oamenii simpli ce trebuie să semneze şi ce nu când merg la ghişeu să facă diverse operaţiuni?

Articol integral, aici pe bursa.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci