Bancherii nu se dezmint… De data asta, BRD!

Dădui o tură azi pe profilul unei cunoștințe cu care am ceva în comun: ura față de bănci. Și de cine dau? De BRD. O altă bancă în care se petrec „putreziciuni”. Un fost client al ei publică pe pagina sa de Facebook:

„Draga BRD,
Au trecut mai bine de 3 zile de cand am aflat intamplator ca ti-ai permis sa-mi inchizi acum o luna si jumatate un cont de economii pe numele copilului si sa transferi banii, mai putini, in alt cont pe care nu l-am deschis eu si de a carui existenta nu stiam. Ce e foarte grav e ca mi-ai deschis un cont fara sa solicit, fara sa vreau, fara sa stiu, fara semnatura, fara nimic. De mai mult de 3 zile angajatii tai nu reusesc sa-mi explice ce s-a intamplat si de ce s-a intamplat asa ceva fara stirea mea si refuza sa-mi dea un document scris in care sa motiveze actiunile bancii. In urma primei postari pe FaceBook, m-a sunat o domnita de la nr de telefon 0374.522.899 ca sa-mi spuna cu aroganta ca nu sunt la curent cu “conditiile generale” si ca ar trebui sa fiu mai atent pentru ca acolo scrie ca BRD face ce doreste. Am studiat cu atentie toate variantele ale “conditiilor generale bancare” din 2011 pana in prezent si nicaieri nu scrie ca ai dreptul sa inchizi un cont activ in modul si in conditiile in care ai procedat, sa sustragi banii clientului si sa-i depui in alt cont fara stirea lui. La un calcul simplu, daca procedezi asa cu un milion de clienti intr-o zi, castigi aproape un milion de dolari din taxe bancare: inchidere de cont, transfer, deschidere de cont. Fara ca acei clienti sa stie. Frumos!
Deci practic iti inseli clientii si le furi banii. Mama BNR stie ce faci? Dar Politia?
Dar pana afla si ei, de azi iti promit ca am sa te ajut sa scapi atat de angajatii aroganti si cu intelect precar care persifleaza si jignesc clientii cu explicatii puerile, cat si de clienti, cat mai multi clienti. E foarte simplu sa afli ce ti se intampla, urmareste pagina mea de Facebook si ai sa vezi cat capital de simpatie ai adunat deja si cat vei mai aduna. Incet si cu rabdare smile emoticon
Te pup,
Dan”

Nu pot decât să spun că mă bucur că tot mai mulți români expun public ticăloșiile sistemului bancar din România, care funcționează „atent supravegheat” de două entități: BNR și ANPC. Până în momentul de față, postarea respectivă ajunsese la peste 400 de distribuiri. Încet – încet consumatorii sunt puși în gardă cu privire la incompetența, viclenia, ticăloșia și alte „non-calități” ale acestui sistem bancar infect din România.

Sunt elocvente și comentariile la postarea respectivă:

B. G.: teoria mea e ca (virgula) clientii brd, bcr, raiffeisen sunt putin masochisti
M.F. Brd, Banc-Prost si Bcr cred ca sunt cele mai proaste/lipsite de logica si nefunctionale banci din Romania
D.M. Pe langa asta, iti fura si banii
M. F. si pe mine m-au pacalit. ca sa inchid un cont a trebuit sa fac scandal aiurea si am pierdut 6 ore…
D.I. Ce dreaq combini scursura ticalosilor ca sa-ti pastoreasca agoniseala??? Iar daca ai naivitatea sa crezi ca aia din call center sunt retardati, gresesti fundamental. Sunt alesi dintre retardati si, sunt instruiti suplimentar sa devina mai retardati si sa para foarte ocupati. E politica de companie si nu e numai la ciorditorii astia…
D.I. Scapa de ei rapid. La mine au intrat, din 2000, cu raiffeissen de manuta, pe lista cu NICIODATA ! Au mai avut o tentativa, in 2008, sa-mi vare pe gat serviciile si furaciunile lor, da’ i-am muit …
R.C. Mie BRD imi refuza inchiderea unui cont. pana cand m am dus in banca si am refuzat sa plec. A venit body pandarul sa puna mana pe mine. Tur de cap si scandal. in 10 minute au semnat tot! Acum ma suna sa imi propuna …:)))

Așadar, domnilor bancheri, e groasă… Domnule Daniel Oanță, vorbeați de o „majoritate tăcută pedepsită de legea dării în plată”. Vă subliniez din nou, această lege este efectul de bumerang al bancherilor de teapa celor care fac subiectul postării de pe Facebook redată mai sus. Încercați – desigur, vorbesc la modul general, nu mă refer la dvs. – să rezolvați problema asta a nesimțirii și ticăloșiei bancherilor și cu siguranță se va schimba atitudinea și vocabularul clienților. Cunosc persoane, de exemplu, consumatori cu foarte mult bun simț și experiență în ceea ce privește abuzurile bancare, care observă o schimbare de atitudine în cazul BT și, în special, în cazul dlui Tetik. Va să zică putem fi și oameni, nu doar șacali?

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci