BANCPOST – KO PERFECT PE ÎNGHEȚARE DE CURS

Solutia pe scurt: Decizia nr.41/2016 Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că admite în parte acţiunea şi constată caracterul abuziv al clauzei prevăzută de art.4.1 din contract privind comisionul de acordare şi obligă pârâtele să restituie reclamantului suma încasată cu acest titlu,cu dobânda legală aferentă,începând cu data încasării şi până la data plăţii efective. Dispune îngheţarea cursului de schimb valutar CHF-leu şi efectuarea plăţilor în temeiul contractului de credit la valoarea de la data încheierii contractului,respectiv calculare şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului elveţian,de la data încheierii contractului,pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului,urmând ca pârâtele să restituie reclamantului sumele plătite în plus către acesta. Respinge celelalte capete de cerere. Obligă pârâtele la plata a 1500 lei cheltuieli de judecată la fond şi apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 01.02.2016.
Document: Hotarâre 41/2016 01.02.2016

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

2 comments

  1. Am si eu un credit in franci elvetieni!Sunt sunat zilnic de la banca ptr intarzieri in conditiile in care rata a fost deja dublata!Cum ma puteti ajuta?Multumesc anticipat!

  2. din pacate singurul ajutor viabil si este cel care ne-a ramas dar uneori si acesta este viciat este dreptul la justitie…..da-ti banca in judecata… bancile nu vor negocia niciodata ATENTIE NUMAI DACA SE VA APROBA LEGEA DARII IN PLATA….ATUNCI BANCA VA AVEA UN MORCOV ROSU SI FRUMOS… SI TE VA CHEMA SINGURA SA ITI FACA PROPUNERI CA DE ALTFEL APROBAREA ACESTEI LEGI DUCE LA PUNEREA PE PICIOR DE EGALITATE A PARTILOR IN CONTRACT BANCA= CONSUMATOR……AM GIRAT CU O CASA SI MI-AI ACORDAT UN CREDIT….. DE CE NU AI CERUT 10 CASE GARANTIE……GARANTIA ESTE 140 % PESTE VALOAREA CREDITULUI CA ALTFEL NU PRIMEAM CREDITUL…. DECI???? REFLECTEAZA BANCHERULE……

Comments are closed.