Californication – serial de comedie/drama varianta romaneasca

Presedintele (cui ? nu l-am ales si nici nu consider ca ma reprezinta) a retrimis spre Parlament legea darii in plata, “elaborand” un text facut dupa dictare. Hazard moral suna cunoscut ? Parca-i vad razand pe Flocuta si Neflocosu..

Se ia un presedinte ales in virtutea unor voturi inca neclare, se adauga un plan de bataie din care sa rezulte “guvernul MEU”, se marseaza pe declaratii si iesiri publice aproape inexistente si se trece la compensarea “ajutatorilor” prin numiri in functii cheie si luarea de decizii impotriva alegatorilor prin promulgarea unor legi care sa acopere datoriile morale legate de “inscaunare”.

Iar cum un presedinte care isi respecta principiile si nu se abate de la conduita care l-a propulsat in functie, trebuie sa simta schimbarea, incepe prin a transforma Cotroceni in agentie de turism pentru el si consoarta. Cand nu ratezi nicio vizita externa si iti angajezi 4!! stilisti (deh, moda face diferenta la dineuri si speech-uri), cand perioade intregi nu stie absolut nimeni unde esti sau ce agenda ai, cand informatiile de interes public nu mai sunt deloc vizibile, cand ti se rupe de banii contribuabililor si renovezi un viloi cu modesta suma de 1 milion de euro, cand reusesti sa spulberi bugetul alocat Presedintiei pe 1 an in numai 6 luni, cand realizezi ca iti permiti sa cheltui mai mult decat predecesorii tai si iti majorezi bugetul cu 40!!!!%, cand promulgi in graba si fara remuscari legi precum “majorarea salariilor demnitarilor” sau cea privind “ pensiile speciale”, cand te declari public nemultumit de decizia DEFINITIVA a unei instante judecatoresti in care esti dovedit ca fiind vinovat de fals si uz de fals..abia atunci se cheama ca nu ai facut degeaba scoala vietii si profiti maxim de puterea oferita de pozitia pe care o detii.

Continuand in maniera deja consacrata a sfidarii nevoilor celor care te-au votat, realizezi ca exista si datorii catre terti din exterior. Ca sunt de origine austriaca sau germana, nu conteaza. Esti om de cuvant, esti o spinare care cara orice atat timp cat platesti aceste datorii fara sa ai pic de jena fata de poporul al carui presedinte esti. Daca facem o paralela in vechime, realizam ca istoria se repeta si asistam la un fanariotism “updated”, new level.

Iti este imposibil sa uiti ori sa treci peste faptul ca ani de zile a “mancat si gura ta o paine” de la o banca ce abuzeaza zeci de mii de clienti. Dar de ce te-ar interesa pe tine? Doar din banii primiti de la aceasta banca ai fost in stare sa iti cumperi alte case, sa faci meditatii din placere si sa iti permiti luxul de a fi dat in judecata pe motiv ca nu acordai audiente conform fisei postului de primar. Iar cand cel care ti-a indesat bani in buzunar atatia ani vine si-ti cere sa-ti platesti datoria, ce faci ? Decizi ca o lege care a trecut prin 5 comisii parlamentare, a fost votata de 99% dintre parlamentari si este asteptata cu sufletul la gura de catre popor (prostii aia care au crezut in minciunile tale spuse leeeent si cu pauze de tigara intre cuvinte), o retrimiti la Parlament…pentru ca nu-i asa? deranjeaza banca de la care ai luat bani ani intregi, deranjeaza un sistem pus la cale si tinut in functiune de eternul Isarescu.

Iar daca toate astea nu sunt de ajuns, mai faci o aroganta. Ca sa se inteleaga odata pentru totdeauna cine e “boss-ul”: plec in California bai prapaditilor, ma duc sa recit Merry Christmas ca sunt satul de Craciunul vostru. Ca doar nu ai rate de platit, nu risti evacuarea de la Cotroceni si cu atat mai putin sa te oblige cineva sa restitui tot ce ai dobandit ilegal (case sau sume de bani).

Daca exista Mos Craciun, oare nu ne poate face o surpriza si ascultandu-ne dorintele, sa te astepte la intoarcere o echipa de primire de la DNA cu flori si mandat pentru a ta doamna? Daca ai nelamuriri, iti recomand lectura de vacanta (scuze ca nu am tradus in engleza, sa cadreze cu locul vacantei tale), rechizitoriul lui Liviu Munteanu, care are nr. 66/P/2001 Disjungerea cauzei în ceea ce-i priveşte pe numiţii Mărginean Romul, LAZURCA GEORGETA, JOHANNIS CARMEN, JOHANNIS KLAUS… şi trimiterea ei la Parchetul de pe langă Judecătoria Sibiu PENTRU EFECTUAREA CERCETĂRILOR PENALE necesare soluţionării cauzei sub aspectul SĂVÎRŞIRII INFRACŢIUNILOR prevăzute de art 260, rap la art 289 şi 291 C. pen”! Sursa: http://buzau.comisarul.ro/…/dosarul-disjuns-al-doamnei-carm…
Practic, procurorul a disjuns cauza pentru cîteva persoane, între care şi cei din familia Iohannis, aceştia urmînd să fie anchetaţi separat pentru mărturie mincinoasă, fals în înscrisuri şi uz de fals.

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Ce poate fi mai bun de atat, un presedinte penal, care isi vinde tara si poporul catre interesele bancilor straine, a masoneriei etc Sper ca D-zeu sa faca dreptate in aceasta tara! Din pacate ne-am luat o mare teapa cu acest presedinte…, si cand ma gandesc cu cata speranta l-am votat!

Comments are closed.