Campanie de PR mincinoasa, marca exclusiva Credit Europe Bank

Credit Europe Bank, cosmarul multora dintre noi!

Oferte otrăvite prezentate ca un mare ajutor din partea acestor ZAPCII moderni veniti de pe malurile Bosforului. 

Asa-zisele ‘oferte’ oferite de CEB clienților săi cu credite în franci elvetieni sunt de fapt doar reeșalonări (adică rostogoliri) ale datoriei și Nu restructurări, așa cum prezintă ei in mod mincinos si ostentativ într-o campanie de PR agresivă, prin media de specialitate!

REEȘALONARE nu inseamna restructurare! 

AMÂNARE la plata datoriei nu inseamna reducere a datoriei! 

Diferență de nuanță, păcăleală semantică!

A RESTRUCTURÁ ~éz tranz. A structura din nou; a supune unor schimbări radicale privind structura. /re- + a structura 

REEȘALONÁ, reeșalonez, vb. I. Tranz. A eșalona din nou o datorie (scadentă), stabilind un nou termen pentru plata ei. [Pr.: re-e-] – Re1- + eșalona.

Bineinteles, asa cum ii sta bine unei banci prezente in spatiul mioritic, reeșalonări care vin la pachet cu alte comisioane și clauze abuzive și care sunt urmate după expirarea perioadei (de reeșalonare, nu restructurare), de o creștere a ratei clientului sau a perioadei de rambursare, prin introducerea in rată și a datoriei exceptate pe toată perioada aşa-zisei restructurări! WOW, ce inginerie financiară!

În fapt, reeșalonarea pe care o oferă ei este pe o perioadă limitată 6 luni până la 1 an, maximum 2 ani în unele cazuri foarte rare, materializată doar prin scutirea de la plata principalului (deci soldul rămâne neschimbat, datoria ta este aceeași după mai mulți ani de plata) sau de la plata comisionului de administrare, oricum abuziv, și, evident, doar pe durata respectivă! Toate astea după ce în prealabil clientul este plimbat, cu catel si purcel, de mai multe ori la bancă cu tot felul de adeverințe de salariu și acte doveditoare ale situației materiale (facturi, extrase de cont, chitanțe) .

O Restructurare a datoriei presupune o reducere efectivă a poverii, o schimbare radicala a structurii creditului, si nu doar o rostogolire a ei, iar in cazul francilor o restructurare ar presupune eliminarea riscului valutar printr-o conversie cu un discount substanțial care să acopere o parte din creșterea cursului CHF, ceea ce nu s-a întâmplat în nici măcar un caz!

Dacă îmi arată Credit Europe Bank un singur caz de conversie cu discount semnificativ și o reducere de 25% atât a datoriei cât și a obligației lunare de plate eu mănânc tot contractul ăla, nu doar o hârtie ca domnul Cinteză!!

Eu, fiind prezent la ‘negocierea’ directă cu Managementul băncii, știu foarte bine că nu negociază nimic și nu își asumă nimic..Mesajul managementului băncii a fost clar : NU CONVERSIE!! Nu negociem nimic!!

Contract de credit CEB

Oferta Reesalonare CEB

Autor: B.P.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Sunt de 8 ani clientul acestei banci si sunt total de acord cu cele scrise in articol.
    Felicitari.

Comments are closed.