Atunci cand cad mastile…

Am asistat in ultimele zile la un adevarat show mediatic purtat in presa scrisa si TV. Personaje despre care aflai ca exista ( probabil) doar cand executau o plimbare fortata la DNA sau DIICOT, ne-au acaparat privirile pe mai toate canalele media care au avut ceva de spus/explicat/dat cu parerea despre legea darii in plata.

Eram aproape convins ca este doar o chestiune de timp pana cand o sa fie sunat serviciul domnului Arafat. Ochi bulbucati, transpiratie vizibila pe frunte ( unii au fruntea de jur imprejurul capului..in popor se spune ca “ parul inteligent paraseste capul fara minte” ), maini inclestate spasmodic si voci gatuite…toate dadeau impresia unei apoplexii inevitabile. Am avut deosebita placere sa-mi amintesc momente vesele din istoria oarecum recenta a televiziunii cand o femeie ( o doamna nu va avea niciodata comportamentul si lipsa de maniere expuse in aceste emisiuni) m-a facut sa cred ca s-a inspirat din vestitul viral “ Sa sune telefoooonul…vreaaau sa sune telefonul acuuuum”. Pe de alta parte, s-a ajuns la performanta ca timpul de 2 minute acordat de moderator sa se transforme in 33!! minute in care nici macar nu s-a atins subiectul propus. Venerabilul domn ( prezenta si exprimare cu adevarat eleganta..chiar daca seaca) care a avut neintrerupta placere sa consume mai mult timp decat oricare dintre invitati, ne-a predat o lectie de albire a la fel de venerabilei institutii a BNR-ului. Cat de legata de maini este, cat de putine ii permite aceasta legislatie si cum se chinuie saracii pensionari ( chiar sunt trecuti de varsta legala de pensionare, verificati) sa mentina o economie atat de performanta incat suntem invidiati pana si de BCE.

A fost evidenta lipsa crasa a educatiei dialogului, a bunului simt de a-ti asculta interlocutorul fara sa-l intrerupi, exceptie facand amuzantul schimb de replici in care un preafericit functionar public NEpensionat i-a inchis sec gura unui Gollum delirant cu o singura intrebare: “ Tu de cand ai invatat sa vorbesti peste mine?”. Maraind printre dinti un “ o sa invat sa vorbesc mai bine peste”, Gollum a lasat capul jos oferind o splendida reflectie a tuturor luminilor din platou.

Ce s-a mai remarcat ? O aroganta vecina cu nebunia, un dispret total fata de muritorii care nu au puterea sa inteleaga aceste mecanisme subtile ale sistemului bancar ( indiferent daca activezi in domeniu de ani de zile si chiar daca expui pareri/informatii pertinente), un amalgam de ipocrizie si cinism, o isterie de haita incoltita.

Cand o asemenea adunatura agresiva si lipsita de cel mai elementar bun simt incearca sa te convinga printr-un comportament vecin cu delirium tremens ca sunt unicii detinatori ai adevarului absolut iar tu, cetatene, ai curajul sa propui o lege impotriva intereselor ascunse ale acestei paturi de scelerati..apare argumentul suprem ( in opinia lor)..DNA ! Sa ne intelegem, DNA e ziarul cu care ai dresat catelul, e acel element care provoaca teroare si frisoane pana cand ( in imaginatia lor bolnava) renunti la a mai sustine ca ai drepturi si accepti ca tie iti revin doar obligatiile, indiferent de natura lor abuziva.

Inchei prin a recunoaste ca astept cu maxim interes urmatorul circ, punerea in scena a “Saptamanii nebunilor” unde Saptecai isi desavarseste opera. Curioasa similitudine intre Mamoulos si Gollum-ul bancar…as fi incercat o paralela intre Domnita Ralu si abstinenta nevrotica care debita ineptii cu debit ridicat insa as injosi personajul.

Autor: TeoDa

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. AM O DILEMA…. CINE ESTE Gollum……ESTE CINE CRED EU…???…INCREDIBIL CHIAR SEAMANA PERFECT,MI-AM INCHIPUIT EU,TREBUIE SA ISI CEARA IERTARE LA TOT POPORUL ROMAN CUM I-A CERUT LUI NASTASE ILIE.

  2. AM O DILEMA…. CINE ESTE Gollum……ESTE CINE CRED EU…???…INCREDIBIL CHIAR SEAMANA PERFECT,MI-AM INCHIPUIT EU,TREBUIE SA ISI CEARA IERTARE LA TOT POPORUL ROMAN CUM I-A CERUT LUI NASTASE ILIE.

  3. O caricatură este BNR, o schiță caricaturală este ARB 😨, iar … din aceste specii, s-au tot ‘produs’ şi re-produs nişte FĂCĂTURI grosolane, aşa-zis, CONTRACTE BANCARE!😈😠😂

Comments are closed.