Cand șacalii mușcă din popor, de ce „autoritatea națională” doarme-n post?

Citim într-un articol de pe profit.ro  că „În numai patru zile, Banca Centrală Europeană a răspuns solicitării Băncii Naționale a României de a formula un aviz pentru legea dării în plată a imobilelor. Documentul remis astăzi de BCE și semnat de președintele Mario Draghi este negativ la adresa actului normativ care, dacă ar fi adoptat, ar urma să-i elibereze de sub incidența datoriilor pe debitori odată cu predarea ipotecii”. Cu alte cuvinte, Isărescu, profund atacat în ultimele săptămâni și luni în toate comentariile și postările debitorilor care au început să-ți dea seama cine este cauza morală a dramelor cu care se confruntă aceștia, a „sărit în schemă” și a cerut ajutorul unui alt șacal pe care nici în cot nu-l doare de românul de rând și care e ahtiat după un singur lucru: PROFIT. Ăsta e cuvântul care face să-i bată inima mai tare, care-i provoacă multiple orgasme… – PROFITUL, indiferent prin ce mijloace este obținut acest profit. Nu contează că distrugi mii de familii, nu conteaza că îngenunchezi zeci de mii de copii, nu conteaza că dezbini familii, nu contează că se sinucid oameni, PROFIT SĂ FIE. Am vrut în UE… Oare, nu cumva a fost o alegere greșită? Și-a pus cineva întrebarea de ce Islanda a renunțat la ideea aderării la „fiara” UE?

Articolul de pe profit.ro spune mai departe: „BCE menționează că s-a pronunțat pe acest act normativ privind “plata în natură” a creditelor în urma solicitării venită pe data de 14 decembrie din partea Băncii Naționale a României, în contextul în care anterior această consultare nu fusese cerută de legilatorul român. Banca Centrală Europeană acordă acest aviz în baza reglementărilor de la nivel european care îi dă acest drept pentru actele normative care se referă la norme aplicabile instituțiilor financiare”.

Adică, „tatăl și mamăl” bancherilor din țărișoara noastră, șacalul alfa al haitelor de prădători care mușcă din viețile debitorilor români, s-a simțit încolțit dintr-o dată de vreo doi ciobănești mioritici „nebuni”, care au sărit în mijlocul haitelor de șacali și au început să facă prăpăd, într-o încercare disperată de a face dreptate turmelor noastre rupte de ani de zile de către prădătorii ăștia fără scrupule și ce s-a gândit el? „Ia să dau eu un  telefon la văru’ Draghi, ca să fac rost de un aviz negativ”. Acuma, văru Draghi, ai grijă că s-ar putea să scoți de pe făgaș pe bacii din Mioriția și săle sară ăstora muștaru și la un moment dat să-și lase turmele, să dea o fugă pân’ la „Bucale”, să-i dea două „capace” șacalului preten cu Bachus – cum s-a întâmplat zilele trecute când ăsta din urmă a vrut să-și impună legea în stânele române și nu prea i-a ieșit – și să-l arunce într-un tomberon. Pentru că țara s-a săturat de voi, ciocoilor.

Acuma, ne punem și noi o întrebare: dacă „păstorul” bancherilor s-a sesizat și a cerut ajutorul altui ciocoi, ce-amaru’ face dom’ Pandelică? Alo, Marcele, dormi, tată? Că de când te-nscăunară ăștia, nu știe nimeni nimic de matale. Pentru ce ești plătit, măi baiatule? Să dormi pe banii noștri la București? Adică sare-n schemă o asociație amărâtă de consumatori din România și se zbate să obțină și ea un aviz – și-l obține. Și e favorabil!!! – de la Monique Goyens, Directorul General BEUC (Organizația Europeană a Consumatorilor – dacă tot am vrut în UE, nu?) care scrie Președintele României (oare nu cumva i-o fi fost cenzurată scrisoarea???), prin care își manifestă susținerea pentru legea privind Darea în plată. Păi bine măi Pandelică, cine e plătit de statul român să apere consumatorii? Nu mata? Vezi că Dunca era dispus să iasă între oameni, să stea de vorbă cu ei, să le explice ce se poate și ce nu se poate și mai ales DE CE nu se poate… Și consumatorii s-au învățat cu el… Mata ce faci acolo? Cât timp mai taci? Cât timp mai trece până începi sa pui în mișcare serviciul de ecarisaj și să aduni șacalii care încă fac prăpăd pe meleagurile noastre? Trezește-te, măi băiatule – vine Crăciunul și copiii consumatorilor suferă… Agoniseala părinților lor a fost jefuită de-alde Draghi, Isă…, Bog…, Gron… etc… Bagă și mata o-„ncetare”, că ăstora dinaintea ta le fu frică…

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

2 comments

  1. Ce motivatie sa aiba Banca Centrala Europeana sa afle adevarul? Ce anume sa-l anime pe Mario sa faca un minim efort sa constate si sa analizeze situatia in mod obiectiv! Nici macar una!! Cat de idioti ne cred ca vom pune pret pe “pronuntarea” BCE??? Ei stau in haita si se apara unul pe altul!!!
    ANPC-ul e o institutie pe hartie care mimeaza ca munceste!!!!

  2. Ma indoiesc ca ue sau banca mondiala se gandesc la romanul de rand. Le ies calculele ok, nu iarasi ok, nu aproba si gata. UE inseamna subordonare, din pacate, ceea ce nu s-a stiut pana acum, se pare.

Comments are closed.