Cine conduce Romania? Patru bancheri straini fac legea

Patru straini, reprezentantii unor banci cu capital strain din Romania, i-au transmis presedintelui Iohannis o scrisoare prin care ii cer acestuia sa nu promulge legea darii in plata. Cu un tupeu de nedescris (dezvoltat in timp cu ajutorul obedientei autoritatilor si factorilor de decizie din Romania), acesti  asasini economici ameninta ca vor da statul roman in judecata in instantele romanesti, la curtile de arbitraj international si pe plan european.

Cine sunt acestia: sefi ai Erste Group (banca mama a BCR), Unicredit Group (Unicredit Romania), Societe Generale (BRD) si Raiffeisen International (Raiffeisen Romania). Acesti domni profereaza  amenintari la adresa statului roman pentru ca Parlamentul Romaniei a votat o lege dreapta care le ameninta interesele financiare!

Consideram acest lucru ca fiind un atac fara precedent la adresa suveranitatii si integritatii  poporului roman!

Am vrea sa va invitam sa reconsiderati aceasta lege, pentru a evita violarea principiilor fundamentale si constitutionale ale Romaniei, precum si legile europene. Speram sincer ca ingrijorarile noastre vor fi auzite si abordate adecvat.”

Va comunicam pe aceasta cale ca bancile straine din Romania au procedat in mod constant la violarea drepturilor noastre fundamentale la viata, la demnitate, intimitate si integritate. La dreptul unui trai decent. Violul este o infractiune grava care se pedepseste prin lege cu multi ani de inchisoare. Principiile fundamentale si constitutionale ale Romaniei precum si legile europene in vigoare sunt perfect respectate prin aceasta lege. Cei care violeaza si distrug sunteti voi, bancile care ati venit in Romania cu unicul scop de a face  bani calcand pe cadavre. Peste 30 de decese,  numai din ce stim  noi. Pe langa alte cadavre vii, care se taraie prin viata fara alt scop decat sa va plateasca ratele umflate abuziv. Voi ati introdus sclavia moderna in Romania! Ati transformat cetatenii romani in cadavre vii, in cazuri sociale!

„Ne-ar placea sa evitam sa fim fortati sa luam in considerare pasi urmatori in a ne apara investitiile din Romania si am putea evalua actiuni legale in Romania, la nivel biletareal (in baza Tratatelor de Investitii Bilaterale in vigoare) precum si la nivel european. Cu respect, v-am ruga sa luati in considerare opinia noastra, iar noi ramanem la dispozitia Dumneavoastra pentru orice consultari si discutii”.

Mai exact despre ce investitii se vorbeste aici? Ca noi stim ca platim pana la sange , pana la dezintegrarea familiei, a vietii, a oricarei forme de respect de sine. In ce au investit bancile straine pe teritoriul Romaniei cand de ani de zile exportati profitul? Vii si ameninti omul de rand caruia i-ai distrus viata. Plecati de aici, ati adus distrugere si atat. Vii si ameninti statul roman si pronunti expresia  „cu respect”. Respect fata de cine? Domnule presedinte, statul suntem noi. Cetatenii romani. Calcati in picioare. Domnule presedinte, NOI, cetatenii romani calcati in picioare v-am votat! V-au votat cei patru mari sefi bancari?

„Este mai mult decat probabil ca o astfel de interferenta in contractele comerciale private, deja existente, sa conduca, in mod particular, la deposedarea nejustificata de o proprietate fara nicio compensatie, la violarea dreptului de libera circulatie a capitalului si la violarea principiului de drept care interzice aplicarea retroactiva a legilor. Consideram ca violarea acestor principii de drept ridica si o ingrijorare serioasa asupra constitutionalitatii legii.”

Aceste lucruri s-au discutat deja. Legea este perfect constitutionala. Deposedarea nejustificata de o proprietate o faceti voi, bancile, atunci cand executati silit clientul bancar care v-a bagat in buzunar sume grele ani de zile, prin contracte incarcate de clauze abuzive. Apoi veniti si-l executati silit, ii vindeti munca pe 5-10% din valoare si-l urmariti toata viata ca sa va bage bani in buzunarul fara fund pentru o datorie calculata de voi dupa norme si ecuatii netransparente ori in contradictie cu legea. Violati in forma grava si continua tot ce inseamna o relatie contractuala onesta. Violati in forma grava si continua tot ce inseamna echitate si principii de drept, lucru dovedit deja cu prisosinta in instantele din Romania.

„Securitatea econonomica, promisiunea unei tari mai bune, perspectiva unui pact pentru prosperitate sunt ceva care s-a construit in ani intregi, dar care poate fi sfarmat intr-o clipa. Drepturile pe proprietate, institutia contractului si alocarea resurselor bazata pe piata sunt principiile de baza pe care este construita dezvoltarea pe termen lung a unei tari” – atrag atentia sefii de banci.”

Exact, domnilor. Dar din perspectiva noastra, acestea sunt vorbe goale. Cu largul concurs al bancilor din Romania protejate de catre BNR, cetateanul roman de rand a ajuns sa traiasca in insecuritate economica perpetua, sa nu mai aiba nici un fel de speranta de a fi vreodata prosper. In legatura cu drepturile de proprietate, institutia contractului si alocarea resurselor, nici n-am mai vorbi in locul vostru. Cel mai indicat ar fi sa vorbeasca decizile definitive ale  instantelor si institutiile abilitate DNA ori DIICOT.

Aflam ca legea a fost retrimisa in Parlament spre reexaminare. Deci presedintele tarii a cedat presiunilor sistemului bancar. Atunci pe buna dreptate ne intrebam: cine conduce Romania? BNR si bancile straine sau presedintele ales prin votul poporului roman?

Nota: citatele din scrisoare au fost preluate de aici: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20671628-sefii-patru-banci-mama-avertizeaza-presedintele-iohannis-putem-analiza-actiuni-instante-mai-aveti-timp-preveniti-efectele-legii-darii-plata.htm

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Cred că președintele ar creste în sondaje dacă promulga legea după un an de mandat, altfel pierde mult încrederea în oameni.

Comments are closed.