Cine pe cine baga in ceata?

Isarescu: “Cand te uiti inainte, Ovidiu, ai ceata pe ochi”…

https://www.youtube.com/watch…

Nu, mincinosilor, nu a bagat pe toata lumea in ceata! Mintiti iar!

V-a bagat in ceata pe voi, care mancati ce-a ingropat pisica de un an de zile, coborati in subsolul haznalei jurnalistice, sacrificand orice urma de decenta umana si profesionala, pupand in toate zonele scarboase pe burtosii puhavi care v-au aruncat cativa firfirei sa nu muriti de foame. Nu degeaba presa e insolventa pe linie. Nu degeaba nu mai cumpara nimeni ziare de la chiosc. Nu degeaba puneti 15 tzatze si cururi goale pe care trebuie sa le dai stoic la o parte pana ajungi sa vezi chelia morbida a cetepeului, putzind a deontologie. Pentru ca pupati cururi de ani de zile, fara mila si fara sila, de-aia sunteti in ceata. Iar cururile care v-au hranit pana deunazi au intrat in ceata si ele. Mult spor la bajbait dupa ele!

A bagat in ceata o conducere benerista complet depasita de realitate, de viata, lipsita de orice fel de calitati morale, oameni fara suflet, haini si rai, calcatori pe cadavre. Indivizi decrepiti, uitati in functii de vreme si de un sistem putred, servanti umili, in ceata toata viata lor, tarati inert de vremuri si regimuri.

A bagat in ceata un sistem bancar corupt, mizerabil, autosuficient, compus din indivizi care nu au perceput niciodata ce se intampla dincolo de varful pantofului jignitor de scump. Au crezut ca nimeni si nimic nu ii va atinge. Ca e soare cand si cum vor ei. Deocamdata, s-a cam lasat ceata.

I-a bagat in ceata pe toti ipocritii fara creier, analistii lu peste prajit, fripturisti de televiziune, care golesc sucul pe nerasuflate in pauze publicitare si se sterg cu maneca repede, sa fie timp sa le toarne altul. Toti neica-nimeni, care au esuat in te miri ce jobulete neinsemnate, care nu au fost buni nici de ajutor de bagator de seama “pe la partid”, s-au imprumutat, si-au luat o camasa si un sacou mai bune (pantaloni nu, ca la TV te da de la brau in sus si oricum nu mai erau bani) si s-au numit pompos “analisti”. Financiari, sociali, politici, nu mai conteaza, cat timp anal-izezi. Toti terchea-berchea astia, aparuti peste noapte, au halit non-stop despre o lege pe care n-au citit-o niciodata, ca era inutil, fiind convinsi ca au habar despre ce vorbesc. Din ceata au aparut, in ceata se vor intoarce. Pana la urma, si chilotii lu Bote sunt un subiect care fac rating cat putza de musca. Da-i dracu cu legea lor…

A bagat in ceata o cohorta de avocati verosi si lipsiti de scrupule si vocatie, armate de roboti nepriceputi si tocilari fara noima, instruiti in mod jenant de “somnitati” (vorba unei cunostinte) in materie, specimene greu de imaginat in postura de avocat. Cine le-a vazut prestatiile prin instante si la CCR stie despre cine si despre ce este vorba. Sigur ca sunt in ceata, cand s-au investit milioane in carca lor, iar ei au esuat lamentabil si nepermis.

A bagat in ceata o pleiada de “iecsperti” in Drept, autoritati in materie, domle, profesori doctori a caror pregatire si buna-credinta nu poate si pusa la indoiala. Toti iecspertii au aparut, desigur, la spartul targului, exact cand trebuia pusa presiune mai mare, si s-au facut de ras in mod caraghios. Ma intreb cum mai intra respectivii profesori la catedra, in fata studentilor, dupa ce s-au debarasat de toata prestanta si respectul profesional, in conditii mai mult decat dubioase. Desigur, intrebarea e retorica. Respectivii asteapta senini, probabil, urmatoarea lege. Intr-o ceata relativa.

A bagat in ceata toti credulii, arogantii si neinformatii, turme de ignoranti plecatori dupa fenta, care halesc tot ce li se da. Li s-a spus ca le distrugem viitorul, ca le luam de la gura, ca suntem niste pietre de moara pe care trebuie sa le care ei. Li s-a spus ca sunt in ceata, iar credulii au crezut. Si acolo au ramas.

Noi nu suntem in ceata, tovarasi mincinosi! Am stiut tot timpul ce se intampla. Ne-am informat, ne-am consolat, am obosit, am asteptat, apoi am mers mai departe. Am stiut ca vom castiga, desi va fi al dracu de greu. Ne-am strans in jurul unor oameni fantastici si am strans din dinti pana cand am reusit, iar ceata s-a risipit. Voi ramaneti in continuare acolo! Deja nu va mai vede nimeni!

http://m.zf.ro/banci-si-asigurari/curtea-constitutionala-a-bagat-in-ceata-pe-toata-lumea-legea-darii-in-plata-e-partial-neconstitutionala-15859920

Ion Robu

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

Comments are closed.