Circa 8000 de credite din Olanda, precum și o parte dintre creditele în franci elvețieni ale Bancpost România vor fi transferate către Eurobank Grecia. Restul creditelor rămase în portofoliul Bancpost România, circa 3000, au fost cumpărate de către Banca Transilvania

Potrivit estimărilor Bancherul.ro, Bancpost România ar fi transferat către entitatea din Olanda (ERB New Europe Funding II BV) circa 8000 de credite în franci elvețieni. Acestea ar urma să ajungă din Olanda în Grecia, în portofoliul Eurobank Ergasias S.A. (banca-mamă Bancpost).

De asemenea, doar o parte dintre creditele în franci elvețieni rămase în portofoliul Bancpost România vor fi trasferate către Eurobank Grecia, restul creditelor în franci elvețieni (circa 3000) urmând a fi preluate de către Banca Transilvania de la Bancpost România. În acest sens este și comunicatul BT dat publicității în data de 10 aprilie 2018. Prin acest comunicat, BT anunța că va prelua de la Bancpost circa 3000 de credite în franci elvețieni, soluția de conversie a acestor credite urmând să fie anunțată public până la sfârșitul lunii aprilie 2018.

Din păcate, nu se cunoaște până la acest moment criteriul în baza căruia Banca Transilvania a preluat doar o parte dintre creditele în franci elvețieni aflate în portofoliul Bancpost România.

Important de menționat că Eurobank Grecia a anunțat faptul că o instituție bancară din România va asigura administrarea creditelor transferate în Grecia, după integrarea Bancpost în Banca Transilvania. Potrivit Bancherul.ro, Eurobank nu intentioneaza sa preia relationarea directa cu clientii, creditele urmand a fi gestionate de catre un partener local calificat. Orice schimbare pe viitor, referitoare la administrarea acestor credite sau la instructiunile de plata, va fi comunicata in mod corespunzator clientilor nostri.”

Sursa foto: B1TV.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci