BATAIA DE JOC NUMITĂ BANCPOST

Bună ziua!
La data de 24.02.2016 am depus la Agenția Bancpost Piața Victoriei un document completat în numele meu de către UniCredit Bank prin care s-a solicitat acordul pentru refinanțarea în lei la Unicredit Bank a creditului meu ipotecar în CHF. Mai întâi, mi-au fost solicitate mai multe acte pe care Bancpost le deține de fapt în arhiva proprie. Aceasta probabil din lene și sictir, ca să nu le mai caute și fiindcă banca e bancă și îl obligă pe client să facă exact ce dorește ea. Inițial nu am fost de acord, cu justificarea că nu sunt angajatul băncii, nu împărțim nici profitul și nici salariile. Mai ales că pentru serviciul solicitat am fost taxat cu 50 CHF. Iar eu plătesc ratele la timp și am pretenția să fiu tratat ca un client corect, de pe urma căruia banca încasează dobândă și a câștigat suficient din explozia cursului valutar.

În final, deoarece nu s-a urnit nimic, am fost obligat să formulez eu o cerere pe baza căreia banca să scorbolească prin arhivă și să-și facă treaba.

Între 24.02.2016 și azi, 21.04.2016, m-am deplasat în mai multe rânduri la sediul agenției pentru a solicita lămuriri cu privire la stadiul rezolvării cererii respective. De fiecare dată, funcționarii agenției au arătat cu degetul în sus, vezi Doamne către Centrală, de unde așteaptă acordul.

Cu alte cuvinte, banca aceasta care inundă piața cu tot felul de oferte de produse, nu este în stare, ori nu dorește, să elibereze în aproape 60 de zile un acord banal.

La 08.04.2016 am transmis la ANPC, Direcția București, reclamația înregistrată cu nr. la 11868/08.04.2016. La 11.04.2016 am depus la Agenția Bancpost Piața Victoriei reclamația înregistrată cu nr. 697/11.04.2016. Am mai formulat o sesizare la Info Center Bancpost (0800110200). Am încercat să depun în 3 rânduri reclamații scrise prin formularul existent pe site-ul băncii, însă mesajul nu a plecat.

Probabil că voi primi răspuns peste 30 de zile de la înregistrarea reclamațiilor, ca bășcălia să fie totală. După câte se observă, deja atitudinea băncii este sfidătoare și răuvoitoare.

Vă rog, dacă poate cineva să mă îndrume ce pot face în cazul de față fiindcă, practic, prin întârzierea refinanțării pierd bani. Mai mult mă irită, însă, bătaia de joc pe care o percep și comportamentul total lipsit de profesionalism și etică.
Zilele trecute am primit un mesaj de la numita prin care eram informat că sunt dator 7,5 lei la un cont curent inactiv de mai mulți ani. În mesaj se preciza: „Este important ca să efectuați plata cât mai curând!”. Și am efectuat-o imediat. Dar ca să-mi rezolve banca solicitarea nu este important în aceeași măsură? Dar dacă întârziam cu ratele?

Aceasta este, așadar, relația client-bancă în varianta Bancpost!

Daniel Barbu

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

2 comments

  1. Salut,si eu am un credit in CHF tot la bancpost,din pacate tot sistemul din Romania(privat sau de stat)este putred,nici o sansa sa devina unul in slujba celor care platesc,toti te trateaza de sus cu indolenta.EU am cerut bancpost-ului o perioada de gratie ptr ca rata este egala cu salariul meu(1600 lei) iar salariul sotiei este de 1200 lei,iar raspunsul a fost ca pot plati ratele in continuare fara nici un ajutor din partea bancii,ca sunt solvabil in fata lor,am facut plangere la OPC(alta institutie putreda),raspunsul OPC-ului a fost ca nu pot face nimic in privinta asta,din pacate ptr tine si noi ceilalti nu avem nici o sansa,decat sa emigram.

Comments are closed.