Bogza – atitudine dezinteresata!

Domnule Mihai Bogza, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost,

Prin intermediul publicatiei Bursa, am avut ocazia sa aflu care este atitudinea conducerii Bancpost acum, in realitatea cotidiana in care Bancpost si cu mine facem afaceri. Atitudinea este una dezinteresata!

Intr-o conferinta de profil, “batranii” specialisti dintr-un domeniu, in cazul nostru domeniul bancar, ofera sugestii, prezinta studii de caz – in timp real, daca se poate, fac analize si ofera predictii. Sunt invitati de obicei pentru experienta pe care o au. Dumneavoastra ati creionat, printre randuri, atitudinea reala a Bancpost in Romania, fata de romani. Te-am putut vedea “Asa cum esti”, Bancpost: ORB, pentru ca, urmarind doar interesul propriu, nu mai observi nimic in jur. Nici invitatia BNR sa negociezi direct cu clientul, nici cerintele GCCCB, nici etica de afaceri care te oblige sa iti ceri scuze pentru ca ai inselat clientii, nici sesizarile ANPC. Curand vei cadea, pentru ca, orb fiind, nu vei mai putea vedea neprevazutul. De exemplu, reactia clientilor romani!

In 1998 Bancpost avea sucursale in mai toate localitatile tarii. Acum, daca merg in vacanta la parinti, o statiune cunoscuta, trebuie sa merg 30 de km pentru a-mi plati creditul pentru ca sucursalele s-au desfiintat. La fel, daca vreau sa platesc creditul in cartierul meu, nu mai pot, pentru ca doua sucursale sunt desfiintate. Iata un studiu de caz real care va ofera ocazia sa va puneti fata in fata cu clientul!

Creditele de consum si creditele ipotecare “excentrice” s-au dovedit a fi SPECULA si MANIPULARE mai ales de cand nu v-a interesat sa ajustati aceste produse. Cu ce solutii veniti pentru contracararea efectelor toxice produse?

Noi, cei care ne-am luat credite inainte de 2009, intai a trebuit sa ne incadram la ele. Si ne-am incadrat: am dat 10-15% in avans, am platit taxele catre statul roman, am platit la zi ratele care erau enorme chiar si pentru un cetatean german! Acest lucru s-a intamplat in timpul crizei economice! In politica de comunicare a Bancpost, noi, clientii, nu am simtit vreo interventie de-a conducerii Bancpost. Ne-ati ignorat.

Nu vreau sa repet ceea ce veti gasi in presa, la opiniile clientilor GCCCB. Vreau doar sa va sugerez sa recititi in Bursa ce ati afirmat la “Conferinta de profil”, ca un “batran al pietei bancare”. Dar, punandu-va in rolul clientului. Simtiti unde ati ajuns cu politica indreptata doar spre numere si profit. Cat despre faptul ca “dacă aş fi eu însumi investitor în industria bancară, probabil că m-aş retrage şi nu m-aş mira dacă mulţi dintre cei care sunt astăzi prezenţi pe piaţa bancară gândesc aşa”… Plecati! Nu doar din industria din Romania, ci din orice industrie, din orice tara! Sclavia s-a abrogat!

De ce trebuie sa rezolve Parlamentul o problema care trebuie sa isi gaseasca solutii in negocierea cu banca? Daca aceasta esueaza, avem legea 193/2000.
Ne este clar ca daca faceti vizite la Parlament, nu reprezentati decat Speculantul Bancar, nu clientul. Iar pentru ca sunteti roman, va mai expuneti si ispitei de a fi vanzator de tara. Totusi, va multumesc pentru ca mi-ati oferit un feedback valoros: In Parlamentul Romaniei sunt si oameni care reprezinta romanul, chiar daca deranjeaza jucatorii din domeniul finanaciar. Aceasta este speranta care ne da curaj sa luptam in continuare pentru a beneficia de servicii financiare corecte si eficiente pe termen lung, oferite doar de cei care vor sa fie cu adevarat Parteneri, nu Speculanti!

Iuliana C.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci