Sugestii din partea clientilor, catre BANPCOST

Mai multi imprumutati in CHF, clienti BANCPOST, au observat ca postarile lor de pe pagina de Facebook Bancpost sunt sterse si ca li se ia posibilitatea de a-si exprima nemultumirile, blocandu-li-se totodata accesul pe pagina. Totusi, unii clienti au facut capturi ale comentariilor pe pagina.

mesaje antiBP

Clientii nemultumiti transmit Bancii:

«Consideram ca ar fi de bun simt macar sa incercati sa intrati intr-un dialog constructiv cu clientii nemultumiti si sa incepeti sa va schimbati atitudinea, ca banca, fata de debitorii in CHF pe care si asa i-ati inselat de la prima intalnire, atunci cand ofiterii vostri de credite faceau lobby unei monede exotice pe care ne-au prezentat-o ca fiind cea mai stabila din piata, ca nu ne va crea probleme, ca totul va fi ok etc etc – in realitate „abureli” peste „abureli”. Situatia a fost cu totul alta, iar familiile noastre (ale celor care le mai avem, pentru ca ale unora nu au mai facut fata presiunii lipsurilor financiare si s-au destramat) sufera acum din cauza ofertelor inselatoare ale BANCPOST (daca vreti, va dam un feedback la oferta de conversie in lei – poate veniti si voi cu ceva mai atractiv si echitabil. Ce faceti voi acum e sa vindeti un sold enorm – pt ca in ultimii 7-8 ani ati incasat dobanzi substantiale, iar din soldurile oamenilor n-a scazut mai nimic – la suprapret si sa condamnati oamenii la imposibilitatea refinantarii la alta banca, pt ca imobilele/apartamentele nu mai au valoarea necesara).

Redam cateva marturii ale clientilor (momentan suntem in plina actiune de strangere a lor, urmand sa le facem publice, cu dorinta ca toti cei vinovati de inselaciune a clientilor sa raspunda penal):

Cristi D. –  Mie mi-au zis ca e o moneda stabila, care nu fluctueaza si ca s-ar putea sa platesc pana la finalul creditului o valoare mai mica a soldului decat la contractare. Simion Lucian il chema pe ofiter. Acum nu mai lucreaza la Bancpost.

Bogdan V.Ca este o moneda foarte sigura, fara fluctuatii de curs. Ca la chf am avea cea mai mica dobanda si automat cea mai mica rata… Daca la euro si lei imi iesea intre 1400 si 1600 rata la chf era 800. Si eram incurajati sa luam cat mai mult pentru ca nu o sa uit ca de la banca i-a zis sotiei ca putem lua si echivalentul a 110.000 euro deci sa nu ne ingrijoram pentru asta ca e suma prea mare si nu se aproba. Ioana Farcas se numea ofiterul bancar. Acum are alt nume si este in continuare la BP dar la alta sucursala.

Marius C.Citez din memorie: “Cea mai stabilă monedă de pe piata, ca doar este a Elveției, unde toți miliardarii își țin banii”.

Iulian R.Mie mi-au spus ca nu ma incadrez la lei si euro, ci doar la chf. Si ca e o moneda stabila si e cea mai avantajoasa varianta. 

Nicolae M. – Am incercat sa obtin creditul in euro sau lei. Nu ma calificam la venitul obtinut. Dar curios, ma calificam la CHF pt aceeasi suma si la acelasi venit. Am fost sfatuit de catre conducerea bancii si de ofiterul de credit ca moneda elvetiei e cea mai sigura si sa iau creditul in aceasta moneda… si asa am facut… sentinta dura pt toata viata!

Geno VasiliuMi-au recomandat sa fac refinantare a unor credite in lei de la alte banci prin credit in chf… Binenteles au spus ca e cea mai stabila moneda, avand in vedere istoricul aceste monede pana la acel moment. Erau fixati pe creditele in chf, duceau o adevarata campanie! Initial mi-au facut o evaluare si mi-au spus ca la veniturile noastre nu ne incadram la un credit in lei. Eu am intrebat ca daca nu ne incadram noi, care aveam niste venituri medii, atunci cine? Si atunci mi s-a dat exemplu de doi functionari din primarie (sot si sotie) – impreuna aveau venituri de 6000 lei – si care erau eligibili pentru un credit in lei…

Irenne I.Vroiam sa-mi cumpar un apartament si intrebam colegii pe la munca cum e cu bancile… La un moment dat un coleg imi spune ca sotia lui lucreaza la BP si ca ma poate ajuta. Pe tipa o cheama Diana Manea si lucra in centrala. Ajung si ii zic ca vreau in euro, daca nu se poate in lei. Ea imi face un calcul si zice ca pot lua maxim 35000 de euro si cu banii astia nu am ce cumpara. Dar imi spune ca ma pot incadra la chf, ca e moneda sigura si garantat imi scade rate pe parcurs. Nu aveti nici comision de acordare, desi cand am semnat contractul a aparut… dar eram deja prinsa. Apoi mi-a zis ca daca ma tem, pt ca eram sceptica in 2 ani fac o refinantare.

Erwin B. – „Cea mai stabila moneda” si nu ma incadram la lei sau euro …dar …. avem creditul in franci la care va iese si o rata foarte mica si moneda e foarte stabila…..

Oana N. – „… a, bineinteles ca o sa puteti rambursa in 2-3 ani…, eu zic sa luati o suma mai mare ca nu se stie mai tarziu daca va mai incadrati…il facem pe 37 ani si platiti in 7- 8 ani” ( am luat doar pe 12 ani)”. 
Laura P.„Pai va incadrati, dar va sfatuiesc sa luati in franci elvetieni . Dobanda mica curs stabil . euro poate sa creasca. Asa prima rata o aveti 12 milioane dar nu a mai spus ca din a 6 luna rata creste la 18 milioane” .iar acum rata este 25 milioane.
Erwin Bencze„Cea mai stabila moneda” si nu ma incadram la lei sau euro …dar ……„avem creditul in franci la care va iese si o rata foarte mica si moneda e foarte stabila…”

Paul I. Am facut credit in 2006 decembrie si binenteles ca nu m-am încadrat decât in CHF în celelalte monede mi-au spus că nu mă calific.
Daca veti continua cu aceasta politica de

 • haituire a clientilor cu dificultati in a-si achita ratele,
 • de ignorare a celor care va cer ajutorul,
 • de „prostire” a celor care accepta anumite „oferte” capcana clientii o vor prelua si va vor raspunde la fel:
 • cu intarzieri de plata tot mai mari si mai numeroase,
 • cu numere de telefon blocate,
 • cu flit (cum fac unii din angajatii vostri),
 • cu sucursale blocate prin plati repetitive sau cu tone de monede,
 • cu o atitudine la fel de ferma fata de angajatii Bancpost precum cea a celor care suna din partea Bancpost incercand sa intimideze clientii care nu mai pot (sau nu mai vor pt ca si-au dat seama ca i-ati inselat) sa-si plateasca ratele,
 • cu zeci si sute de plangeri la ANPC, CJPC-uri, guvern, parlament, presedintie,
 • cu campanii de contracarare a ofertelor Bancpost,
 • cu apartamente distruse si lasate in urma in Romania, pe care nu veti mai lua mare lucru, iar ei vor pleca in strainatate si n-o sa aveti ce sa le mai faceti.

Imaginea Bancpost este deja cunoscuta in mediul politic si nu intr-o lumina buna, tocmai datorita acestei politici toxice pe care o duce fata de clienti – in ciuda avalansei de campanii pe care o deruleaza Banca. Aveti si debitori care lucreaza in marketing si care stiu cum sunt create campaniile publicitare, cat adevar NU este in acestea si care este de fapt realitatea din spatele conceptelor grafice sau video.
Cu privire la campaniile pe care le derulati prin intermediul siteului bancii, feedbackul nostru, al celor care va cunoastem de aproximativ opt ani de zile, de cand ne-ati determinat, prin practici inselatoare, sa incheiem contracte de creditare in CHF, este:

„TE VEDEM ASA CUM ESTI TU” – ar trebui sa sune TE EXECUTAM INDIFERENT DE CE ZICI SAU VREI TU sau TE-AM PROSTIT ASA CUM AI FOST TU.

Despre restul slide-urilor actuale de pe site-ul Bancpost, putem sa spunem, noi, debitorii in CHF:

1. „TEORETIC TE DUCI IN FIECARE ZI LA BIROU. PRACTIC INTELEGEM DE CE O FACI” – o facem in special pentru a va plati voua niste rate umflate si obtinute in urma unor clauze contractuale deja declarate abuzive de instante din Romania – ne ocupam si de strangerea si publicarea acestora. Noutatea este ca nu mai avem chef (nici chf) sa va platim ceea ce nu vi se cuvine si ati obtinut oricum prin practici comerciale inselatoare / incorecte – stim asta, presa vuieste si noi o urmarim zilnic.

Practici comerciale incorecte: orice acţiune, omisiune (ati omis sa va informati clientii cu privire la riscul valutar), comportament, demers sau prezentare comercială, inclusiv publicitate şi comercializare, efectuate de un comerciant, în strânsă legătură cu promovarea, vânzarea sau furnizarea unui produs consumatorilor. Practicile comerciale incorecte sunt în special cele: înşelătoare…” citim pe eccromania.ro

Este nevoie sa va reamintim tacticile de manipulare a consumatorului pe care le-ati folosit in campaniile de marketing din 2007-2008 cand ati prins populatia in creditele „capcana CHF”? Unii dintre noi mai au vechile pliante publicitare ale Bancpost 🙂

2. „TEORETIC SUNTETI DOAR VOI DOI. PRACTIC AVETI PLANURI MARI”.
Practic nu mai suntem doar noi doi – intre timp am facut si copii. Tot practic, v-ati cam CA_AT pe planurile noastre, pt ca muncim ca niste sclavi ca sa ne salvam caminele si casele (poate reusiti sa deosebiti intre „camine si case”).

3. „TEORETIC AI O AFACERE LA INCEPUT. PRACTIC NU O SA RAMANA ASA”. 
Teoretic noi nu am vrut sa facem o afacere, ci sa ne satisfacem o nevoie primara: aceea de a ne face un camin si de a avea o siguranta (a doua treaptă a Piramidei lui Maslow). Practic, ne-ati adus la insolventa! Iar unii politicieni ne-au creat si cadrul legislativ pentru asta.

4. „SALARIUL TAU VINE CU TIMP LIBER LA PACHET”. 
Vine „TOT NU” cu timp liber, pt ca avem cate doua, trei joburi pt ca suntem sufocati de cursul CHF si de rigiditatea voastra! Nu mai avem timp nici pentru propriile familii.

5. „CAND NEPREVAZUTUL TI SE-ARATA, IA-TI OFERTA MICRORATA”.
CAND NEPREVAZUTUL A APARUT, PE VOI NICI IN FUND NU V-A DURUT – asa ar trebui sa sune campaniile clientilor Banpcost, debitori in CHF, de contracarare a acestor actiuni de marketing ale voastre! Actiunile voastre de reducere de marja in perioada imediat urmatoare exploziei cursului CHF, au fost mult prea timide si insesizabile fata de impactul dezastruos al cursului valutar asupra bugetelor familiilor noastre!

6. „CALATORII SI CUMPARATURI CATE DORESTI”.
Pt cei mai multi debitori in CHF nu mai sunt posibile de cel putin 7-8 ani de zile.

7. Slide-ul urmator e gol. Sanctionati webmasterul, pentru ca nu functioneaza!

8. „CUMPERI O GIRAFA, DAR CATE PUNCTE PRIMESTI”.
Pentru noi ar trebui sa sune: Ai cumparat un credit la noi, dar câte țepe ai luat la pachet?

9. Western Union nu ne intereseaza. Sau cel putin nu prin voi.
„BANCPOST! Banca ta. Și a ta. Și a ta”.

Pentru noi realitatea e alta:

„BANCPOST! Țeapa mea. Și a lui. Și a ei. Și a lor”. 

DAR – Bancpost nu va mai fi țeapa copiilor nostri si nici a copiilor copiilor nostri! Va asiguram de asta. Le vom face educatie financiara si îi vom asigura ca unele banci din RO, inclusiv Bancpost, s-au comportat cu noi ca niste adevărați camatari si au nenorocit mii de romani de buna credinta.

Daca vreti un feedback real, de la clienti, adaugati pe site-ul Banpcost o rubrica in care debitorii in CHF sa-si exprime parerea si feedbackul dupa 7-8 ani de relatie contractuala cu voi si lasati opiniile oamenilor la vedere. Faptul ca evitati asta, arata ca Bancpost stie ca si-a inselat clientii – cel putin o parte din ei. Nu cred ca e o maniera buna de facut afaceri, aceea pe care o foloseste Bancpost. Pierdeti clienti…

Veniti in intampinarea clientilor cu oferte reale, cu solutii la problemele lor si incercati sa incepeti sa va asumati partea mare de vina pe care o aveti in toata aceasta chestiune CHF.

Transmiteti-i, va rugam, si dlui Bogza, ca ultimele sale declaratii, pe care le-a facut de curand si care au fost preluate de varianta online a ziarului Bursa au ajuns la urechile debitorilor care ii vor si da un raspuns pe masura, public si tot prin intermediul presei. Este inadmisibila abordarea provocatoare a dansului. Volksbank a aplicat aceeasi politica toxica in relatia cu clientii si s-a trezit cu peste 3000 de procese pierdute.

Clientii Bancpost care au acces la internet se cunosc intre ei, discuta „miscarile” si ofertele Bancpost si nu se vor mai lasa calcati in picioare ca pana acum, ci vor reactiona.»

Se pare ca in ciuda campaniilor publicitare ale Bancpost, in ciuda faptului ca banca declara public ca „Bancpost continua sa isi sustina clientii cu credite in franci elvetieni garantate cu ipoteca printr-o oferta individualizata de conversie in lei” clientii care s-au „fript” in perioada 2007-2008 nu mai au incredere in declaratiile Bancii, in ofertele Bancii si au pornit un adevarat razboi pe retelele de socializare, prin care incearca sa-si exprime nemultumirile fata de rigiditatea Bancii in relatia cu acestia.

Invitam toti clientii Bancpost, care au contracte de credit in moneda elvetiana, sa faca public, prin comentarii, modul in care au fost indrumati de ofiterii de credit ai Bancpost sa accepte imprumuturi in franci elvetieni si care a fost reactia Bancpost in urma sesizarilor clientilor cu privire la dificultatile de plata ale ratelor, datorate aprecierii cursului CHF.

 

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

27 comments

 1. Credit la Bp – ofiterul de credit – Nicoleta P, foarte amabila si credibila : “de ce sa luati credit in lei, rata 1200 lei pt care de fapt nu prea va incadrati, luati in chf rata 600 lei (primele 6 luni), moneda este foarte sigura, rata la jumatate, euro va creste, francul e cea mai stabila moneda…” Doamna Nicoleta tot la Bp este, dar nu mai consileaza persoane fizice, a dat destule ” tunuri”; intre timp a facut si doi copilasi, noi cei cu credit in chf “cea mai stabila moneda” nu ne mai ” permitem” inca un copil, ca le platim lor rate grase si umflate

 2. In 2007 am luat creditul , am solicitat euro sau lei , dar după ce ne -au verificat , ni s – a comunicat ca CHF este singura monedă la care ne incadram ; ne – a fost prezentată ca fiind o monedă stabilă , nu vor fi probleme ,dobândă este foarte buna ; la momentul acela aveam ceva incredere in banci , asa ca am crezut tot ceea ce ne -au spus ei , nici prin gand nu mi – a trecut ca vom deveni sclavii lor .In urma cu vreo doua luni , am fost in sucursala pentru o alta oferta si un alt ofițer de credit mi -a spus pe un ton răstit ca trebuia sa iau lei atunci , nu eu am semnat contractul ?!?! …. ca si cum eu as fi ales aceasta monedă ,nu ca ei au înselat clientii cu minciunile lor ; sucursala Giurgiu

 3. 1. Bancpostul știa ca fracul elvețian este o monedă instabilă, din istoricul de curs. Totuși ne-au mințit și ne-au înșelat, vanzandu-ne acest produs toxic. Mai mult de atât, nici nu au avut franci elvețieni să ne dea efectiv și ne-au obligat să facem schimb valutar în altă monedă când am ridicat creditul. 2. Legile din România au stabilit ca această banca încasează comisioane ilegale, dobândă mai mare, etc. Sunt 4000 de procese în instanta împotriva Bancpost și numărul acestora va crește. 3. Victimele acestei bănci, nu ne vom opri până până această banca nu va plăti pentru răul făcut românilor.

 4. ,,Nu va incadrati in Lei sau Euro”-Prima capcana.,,Va oferim cea mai stabila moneda_Chf”.A doua capcana.Nu ma incadram atunci la o rata de 800 lei,dar ma incadrez acum la 1400.Furt pe fata.In 2010 au scos comisionul de administrare si l-au inclus in marja.Hotii!Celor care vor sa acceseze cu credit la BP am un mesaj pt ei ,,Fugiti,fratilor’de aceasta ciuma numita banca.O sa va distruga!!!

 5. În afară ca am fost mințit ca voi avea o rata stabilă în chf și ca este și cel mai bun credit am fost și “ajutat” de către bancă cu avansul de 25%. La alte credite trebuia să plătesc avans. La creditul chf nu a mai fost nevoie.

 6. Cand am avut nevoie de credit( creditul e de nevoi personale cu ipoteca) , ni s-a spus de la BANCPOST ca nu ne incadram pt un credit in lei si ca CHF-UL nu va creste, ca e o moneda stabila.Practic era singura optiune .Am facut acel credit cu cele mai bune intentii; noi si parintii ne-am vandut apartamentele , am cumparat teren si am construit o casa. IRONIC SI DUREROS este faptul ca noi, cei care suntem salariati, ne platim impozitele si suntem cetateni corecti …SUNTEM CALCATI IN PICIOARE. SA-TI FIE RUSINE BANCPOST!!!!
  SUNTETI MAI RAI DECAT CAMATARII!!!

 7. In 2008 cand am semnat contractul am stat, la propriu, in picioare, acum suntem ingenunchiati. Nimeni nu ne-a explicat ce inseamna ,, riscul valutar,, care este stipulat in contract si pe care ni l-am asumat când am semnat. Concluzie cine doreste sa ia un produs sa ceară si ,,contraindicatiile,,

  1. Aceeasi placa mi s-a pus si mie cand am luat creditul: ” Nu va in
   (pt. o restanta de cinci mii CHF), au declarat creditul scadent si am de plata nouazeci si patru mii CHF, desi am imprumutat nouazeci si una de mii si am platit atatia ani de m-am stins.

 8. Nu vine in sprijinul clientilor cu toate ca situatia o impune,nu negociaza,nu innapoiaza sume incasate abuziv,lasa totul in seama clientului.Se foloseste sintagma!,cand in reclame spun ca ii considera parteneri.Eu altfel vad o relatie de parteneriat!In situatii de criza,cum este aceasta,te asezi la masa si porti discutii,cauti solutii de iesire din criza,cu pierderi si castiguri de ambele parti.Nu o parte castiga(banca) si cealalta parte(clientul)pierde la greu!Asta nu mai e parteneriat,suna a
  Cam asa vad eu relatia cu banca!

    1. Nu se restrictioneaza nimic Gabriela. Sunt comentarii ce contin limbaj licentios si le aprobam inainte. Cat timp nu contin cuvinte vulgare, toate comentariile sunt publicate. Iti multumim.

     1. Nu contineau cuvinte vulgare,chiar doresc sa specific acest lucru.Nu obisnuiesc sa folosesc cuvinte vulgare si nici limbaj licentios,erau fraze folosite frecvent de angajati ai banci,la telefon si in media.

 9. Am luat credit de nevoi personale in anul 2007 in CHF deoarece in moneda tarii noastre nu ma incadram datorita salariului scazut sau cel putin asa am fost indrumat de catre consilierii bancii – BANCPOST –
  La ghiseul bancii Bancpost sucursala Titan am fost sfatuit sa iau credit in CHF , o moneda recomandata de angajatii bancii ca fiind cea mai stabila .
  Dupa ce aceasta moneda a inceput sa creasca am tot formulat adrese catre Bancpost prin care ceream schimbarea creditului din CHF in RON si eliminarea dobanzilor si comisioanelor deoarece acestea tot cresteau fara nici o justificare. Ca raspuns la aceste adrese am primt de la banca , ca nu ma incadrez sa schimb acest credit in RON moneda nationala datorita salariului scazut .Ca si solutie am primit sa maresc perioada de creditare . Creditul a fost luat cand un CHF era 1.9 ron … acum este mai mult de 4 ron
  Mentionez ca de la banca nu am luat CHF !!! banca mi-a dat Euro ! EU NU AM AVUT NEVOIE DE CHF !
  La fiecare plata a ratei BANCA nu a facut decat un schimb valutar din Ron in CHF …. Cand am cerut la ghiseu sa vad si eu CHF –ul pe care il cumparam sa achit rata , am primit raspuns ca nu au in casierie CHF !
  In momentul de fata astept eliminarea clauzelor abuzive din contract !
  Doresc refinantare cu discount la sold , nu refinatare cu dobanzi uriase si comisioane abuzive !!!

 10. Am luat un credit in 2007,pentru a cumpara un apartament,iar la veniturile pe care le aveam atunci nu ne incadram decit la FRANCI ELVETIENI, asa ne-a spus ofiterul de credite(bineinteles ca veniturile salariale de atunci si pina acum nu prea au crescut, din contra au scazut, prin situatii neprevazute-salarii neprimite la timp si apoi somaj, ca sa fie treaba buna), ne-am incadrat , dobinda buna , curs bun la timpul respectiv, toate bune si frumoase.
  Bineinteles ca nu am vazut nici macar cum arata francul si nici acum nu stiu cum arata, pentru ca s-a facut conversia pe hirtie direct in Euro si virati in cont vinzatorului.
  CONCLUZIA: VREM O RATA CAT MAI MICA, indiferent ce metode vor aplica, ca sa o putem platii.
  Vrem banii luati abuziv pe Comisionul de administrare, si multe alte abuzuri pe care le-au facut luandune banii.
  Vreau sa mai spun ca singura lor solutie de a ma ajuta de cite ori am fost in impas si nu puteam sa platesc rata( pentru ca povestea mea e destul de lunga) a fost RESTRUCTURAREA, eu practic am fost obligata sa accept aceasta solutie , ca alta nu aveam de ales.

 11. In 2007 am hotarit sa luam un credit in lei pt acumpara un ap .Un cr. in lei pt ca avem salariile in lei( este logic ca este bine sa te inprumuti in moneda in care iti iei salariu). BANCPOST ne-a spus ca ne incadram la CHF,si chiar ne-a recomandat aceasta moneda ca fiind cea mai stabila ,fara fluctuatii pe piata ,dobinda mica. Desi as fi preferat creditul in lei ,am acceptat, pt ca in lei nu ne incadram iar modul cum a fost prezentata oferta era ok. A fost gresala vietii mele. Simt ca mor si nu voi scapa de acesti camatari. Cat despre negocierea cu banca ,nu exista ,este numai propaganda . Ti se pune o oferta standard in fata,o accepti sau nu.

 12. Terminasem facultatea si urma sa ne casatorim in noiembrie 2008,vroiam sa avem casa noastra iar bancpost era printre putinele banci care dadeau credit prin insumarea veniturilor debitor-codebitor fara grad de rudenie.Popescu Eugenia -bancpost Ploiesti of.de credite ne a spus ca pt 65 000E cat aveam nevoie la un credit in lei nu ne incadram,era suma prea mare,la euro dobanda era prea mare si cel mai indicat era chf-moneda stabila cu dobanda cea mai mica.Ca venituri ne incadram insa probl era ca suma imprumutata trebuia sa fie minim 75%din valoarea garantiilor asa ca i am adus si pe socrii mei-ambii codebitori,in final cu 2 imobile ipoteca…lucru frumos,nu??? in 2011 cd am facut prima restructurare ea nu mai era,plecase din bancpost,nu am mai vazut o ,nu am mai auzit de ea nimic. Le am cerut ajutor,ni se diminuasera veniturile,francul crestea iar ei ne au sapat groapa mai adanc.ne au propus restructurarea,iar noi oameni corecti vrand sa fim bun platnici am acceptat.contractul si aditionalele niciodata nu au vrut sa ni le dea acasa sa le citim inainte de a semna,ele continand niste clauze total abuzive..din 106.000chf am platit 46000 din care 36.000 chf e dobanda. Si mai avem de restituit 96.000chf.te apuca groaza…avem peste 200 zile intarziere insa noua nu ne propune nimeni nici o oferta…suntem rau platnici..suntem sunati constant sa ne reaminteasca ca mai trebuie sa achitam,sa ne imprumutam undeva,sa ne mAi luam un serviciu,sa vindem ceva…ma suna pe fixul de la munca cand vad ca nu raspund pd mobil,le-am cerut in mod expres sa nu ma mai caute acolo daca nu vor sa nu le mai platesc nimic riscand sa fiu concediata…degeaba le spui ca fac la fel…Vrem sa platim si sa ne pastram ce avem dar daca ei nu ne ajuta si ne au impovarat la maxim….

 13. Stimate Bancpost
  Daca vrei sa ma mai ai de client( pe mine sau cei 1000 de oameni pe care-i cunosc personal si cei 10.000 de oameni cu care interactionez in cursul unui an) fa cumva si scade-ti profitul URIAS pus pe spatele nostru printr-o refinantare amiabila. Daca faci asta tu vei castiga un client fidel,care poate influenta pozitiv si alte mii de oameni. Deci nu mai gandi pe termen SCURT ci pe termen LUNG. Nu ai nimic de pierdut pentri ca deja suma imprumutata mi-am achitat-o. In schimb poti trai linistit cu dobanda pe care o sa ti-o playesc in continuare. Sigur, nu o sa te imbogatesti peste noapte, dar constant vei obtine profituri pe termen lung. In caz contrar iti dau maxim un an de care sa te bucuri cu afaceri in Romania. Si dupa aia GATA.

 14. Bancpost, de ce nu vrei sa colaborezi cu clientii sa gasim o cale de mijloc?? De ce nu vrei sa terminam cu circul si stresul asta??? Eu inca mai astept si sper ca mintile ”luminate” ale bancii sa gaseasca o cale de mijloc. Sunt convinsa ca ai avea mai mult de castigat!

 15. Inceputul lui 2007, asteptam primul copil si stateam cu chirie intr-o garsoniera.
  Ne-am hotarat sa ne mutam tot cu chirie la 2 camere dar pana la urma am facut creditele la recomandarea unei rude care lucreaza la Raiffeisen. Cum nu aveam bani de avans am facut un credit de nevoi personale in CHF cu garantie ipotecara la Raiffeisen si am fost trimisi la o anume agentie Banc Post ca sa facem creditul ipotecar in CHF. Asa e cel mai bine ne-a spus, e o moneda sigura si are dobanda cea mai mica.
  Deja nascusem, vroiam sa avem si noi un loc al nostru si cum aveam numai recomandari demne de luat in seama am semnat contractele la ambele banci in aceiasi zi.
  Dupa un an cu dobanda fixa la creditul ipotecar de la Banc Post au inceput problemele.Rata s-a dublat si in curand a sosit criza. Sotul este bugetar si la momentul respectiv salariul lui s-a injumatatit si asa a inceput perioada noastra de declin.
  Cand am cerut sfatul rudei mele mi-a raspuns ca trebuia sa stiu ce am semnat si ca nu ne poate ajuta. Singura varianta a fost sa mergem la banca si sa cautam solutii. Au urmat 4 ani de chin in care am facut 4 restructurari la creditul ipotecar si 3 la celalalt credit in CHF de la alta banca. Intre timp am avut si al doilea copil si viata este din ce in ce mai grea. Nu ne mai putem imprumuta nicaieri ca avem datorii la toata lumea. Au fost clipe si momente foarte grele, perioade lungi de depresie si foarte multe discutii in familia nostra.
  Acum o saptamana am primit si noi telefonic aceiasi oferta de conversie in lei pe care nu am acceptat-o avand in vedere toate tepele luate de la BancPost.
  Trebuie sa gasim o alta solutie impreuna cu voi. Multumim pentru ceea ce faceti si succes tuturor.

 16. Imprumutul in Chf a fost ca un drog. La inceput te-ai simtit bine si relaxat ca ai reusit si tu sa ai o locuinta. Ulterior cand si-a aratat fata toxica si a trecut perioada de gratie de 6 luni sau 1 an si a inceput sa creasca cursul a inceput cosmarul care nu se mai termina.

 17. N-o iau cu inceputul, ca ar fi prea multe de povestit. Cert este ca in luna iulie 2007, fiind ca nu aveam casa si fiind ca acelasi stat roman, care spune ca gaseste solutii multe pt cetatenii lui, n-a reusit sa gaseasca o solutie si la problema mea, a trebuit sa apelez la un credit ipotecar pt a reusi sa iau un acoperis deasupra capului copiilor mei. Am reusit, dupa ce “nu m-am incadrat cu veniturile nici la lei, nici la euro”. Surpriza, m-am incadrat la CHF. Fericire mare ca am reusit, primul an a fost mai mult decat OK, al doilea an a crescut rata destul de tare, dar am spus ca stiam care-s prevederile, a fost la limita suportabilitatii.

  In anul 2009 as putea sa spun ca a inceput cosmarul, crescuse rata lunara destul de consistent, am suferit o interventie chirurgicala pe nervul optic, a fost urat, a fost stresant, telefoanele de la banca curgeau… Doamnele inteligente intrebau ce s-a intamplat cu mine, de ce n-am platit. De parca le ajuta cu ceva povestea mea. Dimpotriva, le spuneam ca o sa platesc cand o sa pot si cunosc prevederile contractului, le suport (ma refeream la dobanzi penalizatoare), dar ele nu si nu. Ca trebuia sa ma gandesc atunci cand am luat creditul si ca trebuie sa ma duc sa imprumut de la familie, prieteni sau cunostinte. Aceeasi agresivitate si hartuire i-au urmarit si pe parintii mei. De ce si pe ei? Pentru ca inainte de a-mi lua locuinta, aveam mutatie la ai mei si desi am facut numeroase demersuri sa nu mai trimita acolo adrese si sa nu mai sune, nu se dau batuti!

  In anul 2011 a intervenit boala cronica a mamei, care a culminat cu o coma de 3 zile si apoi un chin de 3 ani de stat la pat. Dupa cum am aratat mai sus, prietenii nostri de la Banc Post continuau sa-i sune pe parintii mei, desi le-am expus situatia, am insistat, am facut cereri scrise. Ei nu si nu!! Mama a murit in cele din urma cu un of pe suflet.

  Apoi a venit cosmarul din ianuarie 2015. Cuvintele nu mai au nicio putere, dar hartuirea continua!

 18. În 2006 am făcut un credit ipotecar, de 43000 CHF, pentru achiziționarea unui apartament. Ca și altor clienți, mi-a fost servită varianta CHF, pentru euro sau lei neîncadrându-mă cerințelor. Astfel, mi-a fost recomandat creditul CHF, fiind catalogată ca cea mai fiabilă variantă, deoarece moneda ar fi fost cea mai stabilă și dobânda fiind cea mai avantajoasă. Aș fi preferat un credit în lei, dar am fost nevoie să aplic pentru credit CHF și astfel am făcut o greșeală, pe care o voi regreta toată viața. Și regretul este mai mare, atunci când vezi că banca face profit serios, fără ai păsa de eforturile tot mai mari ale clienților, de a-și plăti ratele mărite, cu care sunt împovărați.

 19. Cei de la Bancpost mi-au spus ca dosarul meu nu se incadreaza pentru un imprumut in lei sau euro, in schimb se incadreaza pentru un imprumut in CHF, dar acest lucru e in avantajul meu, pentru ca francul e cea mai stabila moneda, si pe langa asta la imprumuturile in franci sunt cele mai mici dobanzi. Ce nenorociti!

 20. In 2007 am facut credit la Bancpost am vrut sa facem in lei,dar din pacate au spus nu ne incadram decit in Chf e dobinda mai mica si e o moneda stabila.Dar dobinda la ora actuala e 10,14 pt dinsii e mica . Suntem dezamagiti de Bancpost nu mai avem incredere in banci am cerut ajutor dar nimic nu se poate dam banii inapoi de sase ori mai mult .Rusine! Rusine !

 21. In 2007 ofiterul Bancpost – Ioana (apoi s-au tot schimbat, toate o apa si-un pamant) ne-a pacalit ca este “cea mai avantajoasa oferta, cea mai sigura moneda, si in plus va putem ajuta si cu perioada de gratie de 1 an de zile, ca sa va mai reveniti si voi cu banii, sa va putei si mobila apartamentul”. In 2008 am inteles in ce a constat “ajutorul” oferit in perioada de grazie – 4500 chf doar dobanzi si comisioane, fara nici un chf luat din datorie. Am facut cereri sa imi explice pe intelesul unui simplu cetatean cum se calculeaza dobanda, principalul, comisioanele, care a fost indicele de referinta al bancii… in zadar, de fiecare data imi raspunde printr-un copy/paste ordinar fara nicio legatura cu intrebarea. Prin 2010, 2012 cand chf crestea, am vrut sa convertesc.. Dobanzile in lei sau euro erau imense, as fi platit si mai mult. Acum generoasa Bancpost imi ofera iar conversia la cursul zilei. “Nimic nu va convine, doar va plangeti ca Bancpost nu va da conversie”. Accept conversia dar la cursul din 2007, sau daca e la cursul actual sa faca un discount semnificativ la sold, marja sa fie dupa cei 3 ani de dob fixa tot de 1.5% + robor 3M.

Comments are closed.