Bancherii recunosc: există animozităţi între clienți și sistemul bancar

Potrivit Bursa.ro, debitorii OTP care au credite în franci elvețieni ar putea avea o surpriză plăcută din partea băncii acum, la final de an.

Constantin Mareş, Manager Proiect Program CHF OTP Bank România, a declarat pentru Bursa „că debitorii pot beneficia de un discount semnificativ al creditului, înaintea conversiei în lei sau în euro. Domnia sa a mai adăugat: «Programul se adresează clienţilor bun platnici, cu restanţe mai mici de 90 de zile. Vrem să includem în program cât mai mulţi clienţi. Cei care nu sunt eligibili pot deveni, dacă îşi plătesc o parte din restanţe, astfel încât să ajungă la o întârziere de sub 90 de zile. Campania se va desfăşura pe o perioadă de trei luni»”.

Bancherul mai declară, cu privire la relația tensionată dintre clienți și bancă:

„Majoritatea proceselor legate de conversie le-am câştigat, dar asta nu ne-a oprit să lansăm acest program, pentru că vrem să facem primul pas în restabilirea relaţiei normale dintre bancă şi client. Nu considerăm că ne avantajează faptul că există clienţi nemulţumiţi care ne-au dat în judecată, chiar dacă în final ajungem să câştigăm. Nu dorim să avem astfel de relaţii tensionate cu clienţii. Vrem ca, în continuare, să nu existe animozităţi. Este o relaţie de lungă durată, sunt credite pe 25-30 de ani, unde nu este normal să te lupţi cu clientul”.

Bancherul recunoaşte că, în momentul de faţă, conflictul dintre clienţi şi bănci a ajuns la un punct avansat.

Cam târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată. E momentul ca și restul băncilor cămătare și recalcitrante să se gândească serios dacă vor continua jocul mizerabil pe care-l fac acum cu împrumutații în CHF.

Citește articol integral pe Bursa.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. Praf in ochi. Nu cred ca vor venii cu o oferta in favoarea clientilor. Daca si-ar fi dorit puteau sa faca demult ceva . La aproape un an de la cresterea brusca a francului nu a venit nicio banca cu vreo oferta in favoarea clientului doar semioferte sau pseudooferte majoritatea in bataie de joc

  2. Daca vin cu 23% la sold, fac ceva pe oferta lor. Numai aplicand cel putin 30% reducere la sold, ma apropii de soldul contractat in 2008. Si asta fara sa punem in calcul sumele platite in cursul a 7-8 ani, care si ele se ridica aproape la valoarea soldului.

  3. AR FI BINE 23 % DAR CRED CA VOR FI CLIENTI CARE VOR PRIMI SI 10 % O SA VEDETI…..ACEASTA OFERTA TEBUIE TRANSPARENTA SI TOTODATA UNITARA PENTRU TOTI CLIENTII…….

Comments are closed.