OTP Bank lanseaza un program de conversie in lei a creditelor in franci elvetieni (CHF), cu o reducere a datoriei (discount), dupa modelul BT-Volksbank

OTP Bank va derula in perioada decembrie 2015 – martie 2016 un program de conversie in lei a creditelor in franci elvetieni (CHF), care vizeaza 10.500 de clienti cu credite ipotecare, carora baca le va acorda un discont la valoarea din prezent a imprumuturilor, dupa care acestea vor fi schimbate in lei la cursul zilei, astfel incat rata lunara sa nu depaseasca nivelul de la finalul anului 2014, inainte de ultima devalorizare a francului.

Citeste articol integral pe bancherul.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

4 comments

  1. Pai WBK a scazut efectiv 9% din sold si a marit dobanda plus ca i-au trecut pe dobanda variabila …asa ca la sfarsitul perioadei tot atat o sa plateasca daca nu mai mult. DIn 25% cat au spus ei iti scadea comisionul de risc care oricum trebuia inapoiat din cei 25% si ramanea undeva o scadere reala de 9% apoi au marit dobanda la lei cu 1% chiar 2% si aplica Robor la 3 luni , in final erai tepuit , dar cine a stiut sa caste bine ochii si-a dat seama cine nu a semnat si acum si-a luat o mare tzeapa.

  2. Din auzite, procentul ce se aplica la sold este de 23%. Valoare infima. Daca s-ar aplica min. 30% la sol, am avea de rambursat EXACT aceeasi suma pe care am facut creditul acum 7-8 ani. Nu mai musca nimeni momeala, OTP-ul e inghetat de frica, in tara se castiga procese pe conversie la curs istoric. Dupa gratii, puslamalelor !!!!

  3. NU mai avem INCREDERE in banci. Asa imi educ si copilul sa nu aiba incredere in vreo institutie bancara. De fapt nici n-a fost nevoie sa duc munca de lamurire deoarece si el suporta povara abuzurilor alaturi de noi. Incerc sa coving insa oamenii cu care intru in contact sa nu apeleze la serviciile vreunei banci si cu atat mai putin ale OTP-ului.
    Ne-au inselat, ne-au mintit.
    Sper ca pierderea pe termen lung sa fie a lor.

  4. Nu mai musca nimeni vrajeala cu conversia in conditiile OTP , decat daca procentul la sold va fi minimum 30% si cu dobanda fixa de maxim 4 – 4,5. Altfel mai bine in instanta cu calcularea corecta a dobanzii de la data luarii creditului Marja + Libor CHF.Nu ne mai pacalesc inca o data.

Comments are closed.