Repatrierea creditelor cesionate: cainta bancherilor sau inginerie financiara ?

In urma avalansei de notificari din partea OTP Bank catre clienti, prin care se aduce la cunostinta ca “prin contractul de cesiune din data de 23.11.2015, Cedentul (OTP Financing Solution, Amsterdam) a cesionat/transferat in favoarea OTP Bank Romania S.A. drepturile sale asupra creantelor impreuna cu orice alte drepturi, dobanzi sau beneficii si garantii accesorii, prezente sau viitoare “, in fapt returnarea creditelor externalizate, se pune, firesc, intrebarea: in decursul acestor ani in care aceste credite au fost cesionate, statul roman a primit impozit pe profit și în banca națională au fost construite provizioane pentru aceste credite? Sa adaug si ca cesionarea creditelor s-a facut indiferent daca acestea erau PERFORMANTE sau neperformante, implicit s-a trecut la scoaterea lor din bilantul bancii?

Am putea adauga ca din moment ce se jongleaza cu “uite cesiunea, nu e cesiunea”, nu se sesizeaza nicio autoritate ( macar de supraveghere, sic!) care sa analizeze daca aceasta inginerie financiara a prejudiciat cumva bugetul de stat prin eludarea unor plati ? Oare numarul creditelor declarate de oficialii BNR, ARB, etc nu au crescut odata cu aceste “repatrieri” ?

Sunt absolut convins ca inca exista oameni cu coloana vertebrala, analisti necumparati, care pot explica toate cele expuse mai sus.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

6 comments

  1. Aici mare Olteanu si Isarescu de ce nu solicita interventia DNA-ului pt a face lumina in cazul acestor cesiuni?cesiuni cu uite e cesiunea, nu e cesiunea s-au facut si la Credit Europe.La aceasta banca toate creditele au fos date printr-un IFN care , conform legislatiei nu tb sa respecte aceleasi regului , mai exact provizionae mai mici, grad mai mare de indatorare pt client.Adica cum se poate mai rau.La cateva luni de la acordare a inceput marea cesionare , oare de ce?

  2. Dle Olteanu, ati ramas acelasi politician sters care nu s-a remarcat cu nimic pe scena politica si care ati ajuns la BNR prin mecanismul „democratic” prin care s-a facut remarcata distinsa dna Udrea. Dvs stiti cate credite a exportat OTP catre Ungaria si Olanda? Potrivit dlui Cinteza, se pare ca nu. Eu nu cred asta. Va dau exemplu creditul meu ipotecar de 63000 chf. A fost exportat in Ungaria si practic nu mai apar la biroul de credit, desi am avut intarzieri si de peste 90 de zile. Deci ma pot califica pentru alt credit. Si va mai spun o noutate: creditele cesionate de OTP in olanda au inceput sa fie recesionate catre OTP Romania, deci este o dubla cesionare. Eu cred ca e ceva penal la mijloc. Deci, daca vreti sa semnalati ceva organelor de drept semnalati asta. In rest, despre patriotismul dvs nu am ve sa comentez. Va spun doar ca, de pe functia pentru care sunteti platit, ar trebui sa fiti de partea cetateanului roman, daca nu vreti sa riscati sa fiti aruncat intr-o zi in tomberon ca in Ucraina (vezi exemplul cetatenilor ucraineni la intalnire pe strada cu politicienii). In rest va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru noi!!!

    1. Subscriu la ce a zis Mocu mai sus. Sunt in aceeasi situatie: client OTP cu clauze abuzive cu cesiune si re-cesiune, cu franc elvetian scapat de sub control, cu autoritati care s-au intors cu spatele la noi. Cei de la BNR activeaza ca niste AVOCATI AI BANCILOR. BNR nu mai este Banca Nationala a Romaniei (sau a romanilor) … este BANCA (sau casa de avocatura) NATIONALA a BANCILOR. Cred ca mai avem libertate in tara asta se le spunem: TRADATORILOR !!!

  3. Nu inteleg de ce cereti lui Olteanu sau Isarescu sa sesizeze organele penale, dar voi cei afectati de ce nu o faceti? Va doare pixul sau mana sa scrieti o pagina A4 si sa le semnalati acest aspect si sa atasati copia de pe documentul de informare primit?

Comments are closed.