Comunicat al GCCC referitor la decizia Guvernului de a trimite legea conversiei la CCR

Suntem revoltati de decizia Guvernului de a trimite legea conversiei la CCR. Consideram ca motivele invocate: retroactivitate si criterii sociale, nu stau in picioare. Mai mult, criteriile invocate fac aceasta lege inaplicabila pentru foarte multi imprumutati. Ce doreste Guvernul? Sa incurajeze munca la negru pentru ca debitorii sa poata beneficia de lege? Ce face cu cei care au doua sau trei servicii pentru a putea plati ratele si nu se incadreaza in criteriul propus? Stie Guvernul care era pretul unui apartament cu 3 camere intr-un cartier oarecare din Bucuresti in anii 2007-2008? 160000 – 180000 Euro! Pe cine vrea sa excluda Guvernul, pe cei care au cazut prada unei inselatorii?

Guvernul Ciolos nu cunoaste ce a insemnat creditarea in CHF? O creditare in care bancile au folosit practici comerciale inselatoare si o inginerie financiara, prin care bancile si-au securizat profiturile intr-o moneda de refugiu, cu pretul ruinatii debitorilor. Decizia Guvernului inseamna amanarea aplicarii legii si inseamna girarea consecintelor acestei inselatorii. Criteriile sociale de care vorbeste nu isi au rostul intr-o lege de protectie a consumatorului!

In acest moment, singurii care nu beneficiaza de nicio protectie prin lege in Romania sunt tocmai debitorii in CHF, prinsi in capcana, pe care Guvernul, preocupat mai mult de interesele marii finante internationale si ale bancilor straine din Romania decat de aflarea adevarului si rezolvarea problemei cetatenilor abuzati intr-un fel fara echivalent in restul tarilor din UE, a avut grija sa o prelungeasca!

Daca in acest fel sunt protejate interesele cetatenilor romani, care, sa nu uitam, au fost inselati crunt si au platit chiar cu viata, care NU cer nimic de la stat ci doar atat: sa se puna capat printr-o lege corecta unei situatii dezastruoase provocate exclusiv de banci in goana dupa profit si cota de piata, atunci nu putem spune decat atat: viitorul acestei tari este in pericol.

Am ajuns in situatia in care un Guvern care nu a fost votat de cetateni, neavand legitimitatea votului acestora, calca in picioare interesele acestora fara sa se teama de raspundere. Sanctiunile cetatenilor vor urma, fiindca nimic nu este etern si dreptatea pana la urma va invinge.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

2 comments

 1. SCRISOARE DESCHISA
  CATRE Dl. PRESEDINTE AL CURTII CONSTITUTIONALE SI ONORATII JUDECATORI
  CU PRIVIRE LA EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE PROMOVATA DE GUVERNUL ROMANIEI AL LEGII DE CONVERSIA CREDITELOR ACORDATE ILEGAL IN MONEDE STRAINE

  Subsemnatul ………………………………….CNP cu domiciliul in ……………………………. imi exprim public nemultumirea cu privire la legea de modificare a prevederuilor OUG 50/2010 aratand ca legea este neconstitutionala in intregimea ei si sa dispuneti retrimiterea acesteia in Parlamanetul Romaniei cu recomandarea de a declara prin aceste modificari toate contractele acordate in monede straine NULE DE DREPT pentru urmatoarele motive legale si constitutionale.
  In temei art 137 al 2 din Constitutie care prevede clar si indubitabil ca moneda nationala este LEUL iar inlocuirea ei din circulatie se face doar prin lege organica.
  Atat Parlamentul, Guvernul prin institutiile sale subordonate ca si din pacate INSTANTELE DE JUDECATA, omit ca legea organica care stabileste moneda de plata legala pe teritoriul tarii este prevazuta in legea organica nr. Lege nr. 312 din 28.iun.2004 Monitorul Oficial, Partea I 582 30.iun.2004 Intrare în vigoare la 30.iul.2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, la art 2 al 2 lit c) emiterea bancnotelor şi a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României;
  “MIJLOACE LEGALE DE PLATA PE TERITORIUL ROMANIEI” – este prevazut si sunliniat si de articolele 12, respectiv 16 Mijloace legale de plată.
  In acest context clar in care autoritatile statului inclusiv Parchetele care au fost sesizate de mii de cetateni au respins inadmisbil trecand si la represalii impotriva reclamantilor unii pierzandu-si deja casele prin executare silita, altii ca efect al presiunii psihice s-au sinucis, consideram ca singura reparatie legitima este ca legea conversiei sa cuprinda clar si indubitabiul prin decizia ce o veti lua in mod legal si legitim ca toate creditele acordate fictiv in monede straine consumatorilor, sa fie declarate NULE DE DREPT de la data semnarii lor, iar bancile infractoare sa platesca daunele, asa cum deja s-au pronuntat cativa judecatori verticali si fideli legii si Constitutiei, prin constarea NULITATII DE DREPT A CONTRACTELOR cu efectele aferente legale.
  Bancile comerciale sub supravegherea BNR au incalcat grosolan legislatia tarii si Constitutia TARII iar modificarile interpretative ale unor legi cum este si acesta, au creeat confuzii chiar in randul judecatorilor instantelor de judecata, iar aceste modificari nu pot creea DREPTATE decat acopera infractiunile comise de bancile comerciale si responsabilii din BNR.
  De asemene nu exista cont contabil in Contabilitatea bancara in care bancile comerciale sa fi putut inregistra aceste creditari fictive cu monede straine, majoritatea creditatilor primind la tragera/plata creditului LEI desi in contracte se prevede ca plata se va efectua in moneda creditului, deci o inselaciune contractuala si totodata abuz de drept cu incallcarea teritoriului monetar al tarii, prin creeare de monede straine in mod scriptural.
  De asemenea ANAF, printr-un director, a declarat public ca au inceput controale la bancile implicate, deoarece acestea prin artificii contabile greu de depistat au produs evaziune fiscala. Este evident ca nevand cont contabil de inregistrarea debitelor in valute a personelor fizice in contabilitate au incalcat legislatia contabila acoperiti de responsabilii din BNR si alte institutii cu atributiuni de supraveghere si control.

  Asa cum declara Presedintele ARB ca au acordat credite in valuta consumatorilor in valoare de 11 milirde EURO, introducand ilegal in circuitul economic VALUTA contrar prevederilor Legislatiei europene ca si a legii romane fara ca acest capital sa suporte conversia in moneda nationala implicit costurile conversiei ca si cele curente s-a produs din start evaziune fiscala si pagube imense Bugetului consolidat al statului, ce vor trebui cercetate de organele si aplicate masuri de Instantele penale.
  Banca Nationala – principala vinovata de acesta situtie dandu-si seama de efectele dezastrruoase pentru infracori a modificat ilegal si regulamentele valutare desi statutul lor nu le permitea incalcarea legii BNR si nicidecum a articolului citat din Constitutie.
  Observam de asemenea ca printre inaltii judectori ai CCR, sunt dupa declartiile publice de avere creditati in monede straine si in acesct caz ii rugam sa se abtina de la a intra in acesta cauza.

  Sesizam acestea in virtutea dreptului constitutional, si a legislatiei administrative. Suntem obligati sa ne apram tara de art. 55 al 1. sesizand acesta prin acest mijloc si in mod public.

  Solicitam numar de inregistrare a petitiei

  Cu respect si incredere

 2. D-le Cioloș,D-le Isărescu,D-le Președinte al României și dumneavoastră toți ceilalți care va jucați cu legea asta a conversiei,va rog sa va puneți în pielea mea măcar 5 minute.
  Va rog sa va închipuiți domniile voastre ca sunteți un amarat de asistent medical care a făcut un credit ipotecar în CHF în anul 2009,pentru a i putea oferii copilului un camin (pt ca era plimbat din chirie în chirie). Închipuiți-vă ca în loc de 1400 lei ati ajuns sa plătiți 2800 lei plus alte rate (ca apartamentul ala trebuia renovat,mobilat),ca aveți de plătit întreținere,lumina și alte utilități,ca mai trebuie sa și mâncați și copilul are nnecesitati( nu exagerate domnilor,dar na,e copil).
  Mai imaginați-vă ,domnilor , ca de 4 ani ai doua servicii (ture de zi și noapte),ca la serviciu trebuie sa fii în forma și responsabila (ca lucrez cu viețile oamenilor),ca acasa nu am menajera(deci mai am un serviciu).
  Stimabililor,mai imaginati va ca luați salariile (după o luna de munca titanica) și ca mergeti sa plătiți ratele și la sfârșit va uitați în portofel și va întrebați cum va veți descurca pana la următoarea chenzina.
  Nu știu dacă aveți atâta imaginație sa faceți ce v-am rugat,dar chiar dacă ați face asta,va garantez ca nu veți simți disperarea mea ( și a multor altora ca mine).
  Va implor domnilor, simțiți durerea,disperarea și epuizarea mea,a noastră…și faceți ceva pentru noi!!!!

Comments are closed.