Comunicat privind tergiversarea dezbaterilor asupra legii conversiei

Referitor la tergiversarea intrarii in dezbateri la Parlament a Legii Conversiei, va facem cunoscut urmatoarele: orice lege sau amendament la o lege se discuta in COMISII DE SPECIALITATE, respectiv, in cazul legii conversiei, in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Acolo se decide daca e sau nu potrivita conversia la curs istoric pentru toate valutele si acolo se decide forma legii si nu in alta parte. Daca amendamentul depus de domnul deputat Zamfir la rugamintea noastra, pentru conversia creditelor la curs istoric, are vreun defect, acest lucru va fi stabilit in Comisia de specialitate. Ori la acest lucru nu s-a ajuns pentru ca discutiile in comisii  asupra legii au fost amanate si tergiversate NU de catre domnul Zamfir sau de faptul ca domnia sa a depus acest amendament.

Prin urmare afirmatia deputatului Birchall potrivit careia „un amendament depus de altcineva care sa fie curs istoric pentru toate monedele a fost un motiv de tergiversare” este neadavarata si manipulatoare, menita sa ascunda adevaratii vinovati pentru tergiversarea discutarii legii in Parlament.  Invitam in mod oficial, pe aceasta cale, pe deputatul Birchall si PSD sa deblocheze legea conversiei, fiindca nu mai suportam aceasta bataie de joc. Cerem sa se puna cartile pe masa iar legea sa se discute in Comisii de fata cu noi! Cerem sa se puna de urgenta legea pe ordinea de zi a Comisiei Juridice si cerem sa fim prezenti la discutii!

Grupul Clientilor cu Credite in CHF – GCCC

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. In seara aceasta, am obtinut promisiunea din partea dl Viorel Stefan (PSD), presedintele Comisiei Buget, Finante, Banci din Parlamentul Romaniei, ca impreuna cu Comisia Juridica vor discuta , marti 4 octombrie , Legea Conversiei. Intalnirea din aceasta seara a avut loc, dupa insistentele noastre, la Comisia Buget, Finante, Banci. Comisia Juridica era de acord cu discutarea si supunerea la vot in plen a legii, problema mare era la Comisia Buget. Acum avem promisiunea! Ca urmare, la intalnirea de marti, pe langa noi, reprezentanti ai GCCC (doar trei reprezentanti – a insistat dl Viorel Stefan), sa fie prezenti reprezentanti ai asociatiilor de protectie a consumatorilor, dar si ai bancilor. Dupa care, in urma discutiilor, Legea Conversiei la cursul istoric sa intre la vot in plen, pana la “vacanta” parlamentara.

Comments are closed.