BNR ne trimite la vânătoare de gâşte sălbatice

BURSA 23.11.2015
Macrostabilitatea, macroprudenţialitatea şi reformele structurale au fost printre cele mai importante subiecte prezentate jurnaliştilor în cadrul Seminarului EU-COFILE de săptămâna trecută, de la Sinaia, iar accentul s-a pus, în special, pe analiza situaţiei din sistemul bancar.

Viceguvernatorul Liviu Voinea a prezentat lista băncilor de importanţă sistemică de la noi, care include BCR, BRD, UniCredit, Raiffeisen, Banca Transilvania, ING, Alpha Bank, Garanti Bank, CEC Bank şi Bancpost. Lista a fost elaborată conform metodologiei stabilite de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), iar cele 10 bănci deţin, cumulat, 72% din activele sistemului bancar şi 75% din depozite, cota de piaţă individuală fiind de peste 2% din sistemul bancar.

Dezbaterile cele mai aprinse au avut loc în jurul noilor proiecte de lege dezbătute în Parlament, în special legea dării în plată a garanţiilor pentru stingerea datoriei debitorilor.
Subiectul dării în plată a ocupat un loc central şi în cadrul prezentării oferite de conducătorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză, în ultima zi a seminarului.

Citeste mai mult pe bursa.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci