Credite CHF. Adrian Vasilescu, despre legea falimentului personal: Nu ajută prea mult

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, consideră că o lege a falimentului personal “nu i-ar ajuta prea mult” pe clienții cu credite în franci elvețieni, întrucât înseamnă “o serie de restricții”. 

 Întrebat, marți, la RFI, dacă o eventuală lege a falimentului personal i-ar ajuta pe clienţii cu credite în franci elveţieni, Adrian Vasilescu susține că: “Asta e problema Parlamentului. Nu cred că ar ajuta foarte mult, pentru că ceea ce scapă din vedere e că falimentul personal înseamnă o serie de restricţii, practic, intră în vigoare un control al averii celui care intră în faliment personal, măsuri care să-i asigure administrarea averii personale, nu poate să vândă, nu poate să-şi înstrăineze averea, în această perioadă, e nevoit să accepte locuri de muncă pe care i le oferă serviciul de plasare şi aşa mai departe”, a explicat Adrian Vasilescu.
În contextul aprecierii continue a francului elveţian, PNL a cerut în urmă cu o zi convocarea în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanei fizice, “singura reglementare” care poate ajuta și care poate fi pusă în aplicare imediat.

Ulterior, premierul Victor Ponta, într-un mesaj pe Twitter, a apreciat inițiativa “rațională” a PNL , adăugând că va susține demersul.

Un proiect de lege pentru insolvența persoanelor fizice a fost inițiat de senatorul PSD Ana Birchall în martie 2014, fiind semnat de 151 de parlamentari. Proiectul a fost adoptat de Senat și a fost avizat favorabil de Guvern. Ulterior, proiectul a intrat apoi in Camera Deputaților, fiind trimis pentru raport la Comisia juridică și pentru aviz la Comisia pentru politică economică.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci