Peste 50 de persoane au protestat în fața Băncii Naționale a României, cerând demisia guvernatorului Mugur Isărescu

Grupul de protestatari era format, în principal, din clienți care au luat credite în franci elvețieni. Aceștia au cerut demisia guvernatorului și aprobarea legii conversiei creditelor.

La protest și-a făcut apariția și avocatul Gheorghe Piperea, care a precizat însă că a venit să îi susțină pe protestatari și că nu dorește să participe la eventuale discuții cu guvernatorul.

‘Nu are rost să merg la domnul Isărescu. Și așa eu îi populez coșmaruri în fiecare noapte, nu are rost să mă duc și în noaptea asta la el să îi cer să demisioneze. Acesta este ceea ce cred că oamenii ar trebui să ceară în seara aceasta’, a spus Piperea.

El afirmat că există mai multe motive pentru care guvernatorul BNR ar trebui să își dea demisia, unul dintre acestea fiind seminariile de pregătire a magistraților.

De asemenea, Piperea a făcut referire și la vânzările de portofolii de credite neperformante de către bănci unor colectori de creanțe.

‘Nu ar fi rău să se uite cu mare atenție la acele bănci care își externalizează, își vând unor colectori de creanțe creanțele împotriva acestor oameni cu 5-6% din valoare. În loc să încerce să justifice această mizerie de afacere care se face cu colectorii de creanțe și care transformă din cetățeni cu drepturi oamenii aceștia în pradă pur și simplu ar trebui să le atragă atenția băncilor că în loc să primească 5% de la un colector de creanțe ar putea să facă o înțelegere, individuală sau colectivă, nu are niciun fel de importanță, cu oamenii, prin care să li se permită ca în loc de 100 de lei să plătească 50 de lei sau 60 de lei, lucru pe care oamenii aceștia l-ar putea face’, a afirmat Piperea.

Citește mai mult pe agerpres.ro

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Dragi români, uitați-vă la morga lui masonică și aduceți-vă aminte de Bancorex, Albina, Banca Religiilor , FNI și câte or mai fi fost. Toate au avut girul acestui matusalemic mugurel isărescu. Păi, când cei de la ANPC, conduși pâna mai ieri de Marius Donca și demis de Viorel la comanda lui isărescu, s-au speriat, văzând clauzele ascunse al contractelor ipotecare ale creditelor acordate de băncile din România. Pur și simplu, se numește înșelătorie! Inducerea în eroare a unei persoane și prezentarea ca adevăr a unei fapte mincinoase, în scopul de a obține pentru sine a unui folos injust se numește ÎNȘELĂCIUNE (lg 286/2009/art244). Ai luat un credit în CHF, dar banca i-a dat vânzătorului lei. În speță, Banca Românească (filiala a unei bănci din Grecia) a luat credit euro cu dobândă 1% de la Banca Central Europeana și i-a bagat pe piața româneasca sub formă de CHF, cu acordul lui isărescu. Să știți că am luat 100,000 chf echivalent a 60,000 euro sau 220,000 lei. După 8 ani de cotizare (contract 30 ani) mai am de dat 620,000 lei !!! Suntem niște proști. Nu , suntem ÎNȘELAȚI. Daca voia, bloca din 2006 acordarea creditelor în CHF. Fraților, isărescu e vinovat!!! DNA, la BNR!. isărescu, AVOCATUL BĂNCILOR! Astea sunt lozincile noastre. Și voi îl vreți prim ministru?! Sau altă progenitura din BNR?! Este clară CORUPȚIA din BNR, nu vedeți cum se țin de scaune, tocmai pt a ascunde furtul. TREZIȚI-VĂ, fraților !

Comments are closed.