Preda – `bancherul`(?) nervos si agitat

Stimabile domn Preda, cred ca emisiunea de aseara de la TVR, v-a provocat cel mai grav atac nervos de cand activati in domeniul bancar.  Ati ajuns din pradator, prada!:) Nu pot sa nu ma bucur de acest lucru. Sunt sigura ca nu v-ati fi asteptat ca moderatorul emisiunii sa aiba credit in franci :))). Sincera sa fiu, nici eu! Dar v-a facut! Cum s-ar zice, v-a facut din mers! La fel si domnul Zamfir!

Am ramas perplexa cand am auzit raspunsul dvs la intrebarea moderatorului, vizavis de vecina careia i-a crescut rata uimitor in ultii ani! Ghinion!!!!! Pai cum domnule Preda, cum sa  ziceti asa ceva? Stiti ce raspuns am sa va dau, cand presedintele, va promulga legea? Ghinion!!!!

Pai cum sa dea domnule Preda, bancile faliment? Cum? Cand ele au profit maxim din orice tip de credit? Cum, cand majoritatea dintre noi si-au platit creditele si inca mai avem de dat inapoi mult peste suma imprumutata? Ziceti ca de legea asta vor beneficia samsarii? Care samasari? Aia care au scos milioane de euro, ca si persoana fizica? In baza caror acte au scos sumele alea? Ca eu, cand m-am dus la banca si mi-au cerut adeverinta de venit (si aveam 1000 euro, venit), nu ma incadram decat la franci? Sunt curioasa, unde erati atunci? Cine i-a verificat?

BNR-ul nu ar trebui cumva sa apere interesele noastre? Sau apara doar interesele acelor samsari de care vorbiti? Vorbiti de Ferrari? M-ati terminat cu exemplul asta. Ferrari-ul meu, nu exista. Pentru multi dintre noi, Ferrari-ul e  un autobuz, un maxi taxi, sau un taxi. Sau mersul pe jos!

Ati mai spus si ca nimeni nu v-a consultat referitor la aceasta lege. Am urmarit live sedinta comisiei juridice. Imi amintesc foarte clar cand a spus domnul care conducea sedinta, ca dintre toate instititutiile statului, doar BNR-ul nu a venit cu propuneri sau adaugiri ale legii. Asa ca nu va mai mintiti singur!

Spuneati ca oamenii nu au avut educatie financiara! Asa e! Nu au avut! Dar acum au. Majoritatea dintre noi isi stiu pe de rost contractele! Se mai tot spune de catre voi, astia din BNR, ca bancile acorda pana la 15 restructurari ptr un credit! Serios???? Nu, zau!!! Noua ne-au aprobat cu chiu cu vai 4. La a 5-a nu ne-am mai incadrat, ca deja aveam restante, eram rau platinci. Asa ca, despre ce vorbim aici?

Credeti ca eu vreau sa renunt la apartament? Nu, nu vreau! Dar sunt obligata. Fiindca banca ne jecmaneste, banca ne intorce fundul de fiecare daca cand mergem sa-i cerem ajutorul, banca te ignora. De ce? Fiindca nu suntem samsari. De-aia.

Lasati deoparte exemplele nesimtite, ca nu e cazul. Nu am cerut imprumut de la banca pentru Ferrari-uri si vile de lux. Ne-am dorit o casa. O casa, pe care, acum o voi face cadou bancii daca nu vrea sa negocieze cu noi.

Va propun ca la urmatoarea emisiune la care veti fi invitat sa luati cu dvs un Xanax. Nu de alta dar, nu ar fi frumos sa faceti un atac de cord, intr-o emisiune, in direct!

In incheiere vreau sa va intreb ceva. Ati plecat nervos de la emisiune? Nu de alta dar s-a vazut asa de frumos, iesirea nervoasa:)))). Iar incheierea moderatorului a fost maxima: Domnule Preda, sper ca nu plecati nervos acasa! :)))) Probabil ca daca mai dura inca doua ore emisiunea, nu ati mai fi rezistat mult.

PS.
Pe mine personal, nu ma intereseaza averile si terenurile domnului Zamfir.
Ma intereseaza sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

 1. Cum a inapoiat Udrea creditele alea de milioane de euro?
 2. Cum a primit soferul Truica imprumutul?
 3. Unde era BNR-ul cand atatea banci au dat faliment?
 4. Unde era BNR-ul cand bancile au umplut contractele de clauze abuzive?
 5. De ce nu a interzis BNR-ul creditarea in franci daca stia ca e moneda toxica?
 6. Puteti dormi noaptea cand aveti pe constiinta atatea sinucideri? Aaaa, posibil sa nu aveti o constiinta?
 7. Care e banca aia care va da faliment prin promulgarea acestei legi?
 8. Ce s-a intamplat cu creditul in franci al domnului Mugur Isarescu?

Astept cu interes raspunsurile dvs.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

5 comments

 1. Şi mai adaug eu.

  9. Unde sunt evaluatorii băncilor care au crescut intenţionat – la indicaţiile managerilor băncilor – valoare propietăţilor? Dacă nu te încadrai la avans, ofiţerul de credit, îţi mai facea un credit de nevoi personale în aceeaşi zi, să te încadrezi!

  10. De ce plătim rata la valoare CHF, când banca a virat vânzătorului lei în cont?

  1. Domnul Preda e un escroc care a lucrat la Transgaz apoi, dupa ce l-au prins rusii cu mata in sac a spalat putina apoi sa angajat consilierul lui domnu Isarescu, dupa ce a facut pe acolo tot felul de misculatii a fost dat afara si de acolo acum s-a bagat cu aceasta asociatie sa mai castige niste bani. Se vede usor ca e un analfabet si nu are cunostinte in domeniu

 2. As dori din tot sufletul sa urmaresc si eu emisiunea cu acest NESIMTIT!!!
  Deci, daca aveti un link, va rog sa mi-l trimiteti.
  Cu multumiri anticipate

 3. DOMNULE PREDA DE CLAUZELE ABUZIVE DIN CONTRACTE DE CREDIT CINE RASPUNDE…..BNR? SAU INSTANTELE JUDECATORESTI,DIN CAUZA ACESTOR CLAUZELOR ABUZIVE S-A AJUNS IN ACEASTA SITUATIE SI BNR ESTE DREPT RASPUNZATOARE PENTRU ACEST LUCRU SI CARE VA RASPUNDE IN FATA ROMANILOR A LEGI SI D.N.A.. SUNTETI BANCA BANCILOR NICI DECUM A ROMANILOR…RUSINE…..!!!!!

 4. Omul asta infinta firme pe numele prietenilor, atribuia lucrari acestora si incasa comisioane, lucrari pe care acestia nu le efectua , habar nu are de banci, ipoteci , contracte si tot asa, are o vila in Baneasa, cateva conturi babane in banci si se da important. UN ESCROC

Comments are closed.