Scurt indrumar de banking pentru un fost slujbas BNR

Intrucat bancile nu sunt case de binefacere, ci agenti economici strict preocupati de profit, care, de regula, nu iarta pe nimeni (mai exact, pe cei care nu lucreaza la BNR sau nu au vreo recomandare expresa de acolo), este de asteptat ca, in perioada imediat urmatoare, dl Olteanu Bogdan sa intampine probleme la plata ratelor. Dumnealui se afla intr-o situatie dificila: a fost disponibilizat fortat de curand de la locul de munca, are o rata foarte mare, iar urmatoarea scadenta se apropie cu viteza. Deoarece pana acum a fost un debitor de buna credinta, este posibil ca dl Olteanu sa nu se fi lovit de problemele pe care le intampina cei care nu reusesc sa fie clienti model, ca dansul, si care nu platesc ratele la timp. Asadar, pentru a veni in ajutorul dansului, in postura de debitor abuzat de banci, ii dam urmatoarele sfaturi, necesare in perioada care urmeaza:

  • Banca o sa va sune insistent. Acum, peste doua ore, noaptea, inainte de culcare, in fiecare zi din momentul primei intarzieri. Degeaba blocati numerele!, va suna de pe altele. Va recomandam sa raspundeti! Altfel, va suna la fostul loc de munca, unde va cere cu seful cel mare, sa il intrebe cand aveti de gand sa platiti. Asta ar da foarte prost, intrucat dl Vasilescu tocmai a anuntat ca problemele dvs din zilele acestea nu afecteaza imaginea BNR. Si, oricum, dl Isarescu are destule pe cap. Riscati sa il maniati si mai rau. De asemenea, poate suna la verisoara dvs, dna aceea din Parlament. Vi se va duce vorba in familie ca sunteti sarac, ceea ce nu e de dorit. Cum mai dati ochii de Craciun cu rudele, sa mancati cozonac din banii lor? Vocea de la capatul firului va fi una acra si tupeista, ca BRD inca nu a introdus robotul Ana. Daca va reproseaza ca de ce nu va mai luati un job, de ce ati fost in concediu acum doi ani si nu ati tinut banii de rata sau de ce v-ati permis sa faceti copii, nu ripostati! Este inutil. Tot ce puteti face este sa spuneti ca e o perioada mai grea din punct de vedere personal si ca ati fost nevoit sa va luati 30 de zile de medical, la pat, dar, cand va reveniti, veti recupera si achita intarzierile. Si, foarte important – sub nicio forma, dar sub nicio forma, sa nu spuneti ca aveti probleme cu DNA! Astia sunt in stare sa va execute silit cei 1000 de mp pe care ii aveti! Nu ii mai satura Dumnezeu…
  • Din pacate, orice ati face, veti intra in Biroul de credit. Bancile va raporteaza dupa 30 de zile, exact cat stati acasa si aveti conturile blocate. Asadar, timp de 4 ani nu veti mai putea lua credit. Daca va consoleaza, sa stiti ca marea majoritate a celor cu credite in CHF sunt in situatia asta. Si oricum nu mai vrea niciunul sa faca alt credit. Nu sunteti singur!
  • Cand veti ajunge la banca, pentru negocieri, banca va va propune o reesalonare. Nu, nu din alea de care face dl Isarescu. Cum probabil stiti, aici nu se face banking islamic. Pentru oamenii de rand, “reesalonare” inseamna ca 2-3 ani platesti cu cativa lei mai putin, apoi se tripleaza rata. E si normal – trebuie recuperati banii sfinti ai deponentilor. Probabil va veti gasi o functie calduta si bine platita din bani publici, pana atunci. Va recomandam, totusi, sa fiti atent si sa evitati astfel de propuneri otravite. Unii s-au sinucis din astfel de motive… Mai bine va imprumutati la prieteni, la rude, la nasi. In scurt timp, va fi nevoie de un nou guvernator al Deltei. Si va achitati datoriile atunci.
  • In disperare de cauza, puteti da in plata. Uitam opozitia absurda si aroganta cu care ne-ati intristat in ultimele luni din cauza acestui subiect si va invatam cum sa faceti: in primul rand, daca imprumutul de 250 de mii a fost o gogoasa pentru presa si ati luat mai mult, nu tine. Stiti cum sunt bancherii – astia cauta si in gaura de sarpe! Daca, totusi, va incadrati, faceti notificare, apoi stati linistit acasa 30 de zile – la fix! Daca va contesta, va duceti in instanta. Nu va temeti!, daca e cazul, DNA va va chema separat. Dati casa si deveniti un om liber!

Acestea fiind zise, ii uram dlui Olteanu “happy banking” si il asiguram de un suport de milioane din partea noastra!

 

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

3 comments

  1. Hahahaha !!! Articolul este unul SAVUROS, ca o ploaie de vara…..Il asteptam pe dnul olteanu in marea familie a creditatilor in chf, sa dam impreuna in plata !!!!

  2. Grigore Valeriu Mircea-salariat 8-9 mii ro / luna, retiere stat plata 3 mii ron-2 case vandute de BRDGalati, o pensionara, un tanar bolnav fara serviciu si vedere buna pe drumuri iar debitorul in chirie la spital. Directiva europeana spune ca ultima masura este vanzarea caselor, de ce si vanzarea caselor si rata pe salariu? Dorim repede profit. NU??? Oameni buni NU va mai imprumutati la banci sau daa o faceti mergeti la CEC-ul romanesc….macar raman banii in tara. O viata linistita!

Comments are closed.