Croitorasul cel viteaz….a executat 7 dosare la OTP….Rambursare la CURS ISTORIC.

Un complet al Tribunalului București a decis, în șapte dosare disjunse dintr-un proces colectiv deschis de avocatul Adrian Cuculiș, caracterul abuziv al unor clauze privind dobânda și, în consecință, înghețarea cursului leu-franc elvețian la nivelul din momentul acordării împrumutului.

OTP BANK încasează o lovitură cât 7 , curs valutar înghețat la momentul istoric, pentru 7 împrumutați în franci elvețieni. Premieră absolută pe înghețarea cursului valutar în dosare colective. Primul proces ce a plecat ca dosar colectiv și ulterior disjuns, câștigat la Tribunalul București, pe înghețarea cursului valutar. Cel mai mic curs obținut de către reclamant – 2.0 lei/franc elvețian. Sunt în total 7 reclamanți ce au câștigat înghețarea cursului valutar împotriva băncii OTP BANK”, a scris avocatul Cuculiș după aflarea sentințelor.

În prima sentință, cursul leu-CHF a fost înghețat la nivelul de 2,2764, cât era la momentul acordării împrumutului.

„Soluția pe scurt: Admite, în parte, acțiunea. Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenția de credit bancar (…).

Declară nulitatea absolută a clauzelor menționate anterior.

Dispune înghețarea cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăților în temeiul contractului sus menționat, la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv, la valoarea 2,2764 lei/CHF.

Respinge cererea reclamantului privind restituirea creditului în lei (cuprinsă în art.9.2 teza I a din convenția de credit bancar nr. C2204/1000/12556/11.09.2008) ca neîntemeiată.

Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată.

Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a VI-a Civila. Pronunțată în ședință publică astăzi, 20 noiembrie 2015.
Document: Hotarâre  6521/2015  20.11.2015”, este prima dintre aceste șapte decizii.

În cea de-a doua sentință, cursul a fost înghețat la 2,0043 lei/CHF, iar în cea de a treia la 2,1903 lei/CHF, în rest fiind aproape identice. În a patra sentință se stabilește un curs de 2,201 lei/CHF, în a cincea decizie a judecătorilor cursul este înghețat la 2,3627 lei/CHF, într-a șasea sentință la 2,3746 lei/CHF, iar în decizia pentru al șaptelea client se stabilește un curs de 2,3654 lei/CHF.

Distribuie articolul in retelele sociale folosind #contrabanci

One comment

  1. Citez : “caracterul abuziv al unor clauze privind dobânda și, în consecință, înghețarea cursului leu-franc elvețian la nivelul din momentul acordării împrumutului.”

    Cu tot respectul, dar autorul articolului este intr-o eroare, pot sa sustin cu siguranta(desi nu am vazut cererea de chemare in judecata sau motivarea instantei) ca in nici un caz inghetarea cursului chf-ron la momentul acordarii NU s-a datorat clauzei abuzive privind dobanda! Asadar eu solicit modificarea articolului!

Comments are closed.